“Faze şi emfaze.” De pe blog şi Facebook, direct în librării

Dumitru Bădiţa, îl ştiţi – că doar nu degeaba e unul dintre cei mai buni scriitori de reportaje din presa scrisă, deşi el nu lucrează în presa scrisă; şi nu, n-o spun pentru că mai publică pe acest blog, ci pentru că omul chiar e foarte bun – îşi lansează o nouă carte, în acest weekend, la Tîrgul de Carte Gaudeamus. Lansarea este duminică, de la ora 18, la standul editurii Tracus Arte.

Habar n-am din ce cauză, dar lansarea cărţii lui Dumitru e fix la spartul tîrgului – la propriu, avînd în vedere că pe la ora 20 se închide pavilionul. Prin urmare, o să vă mai stresez şi-n zilele următoare să veniţi. Nu vă obligă nimeni să-i cumpăraţi cartea, deşi mie mi-a promis una gratis, cu autograf. Dar veniţi acolo şi încurajaţi-l, că e un viitor Cărtărescu. Glumă, glumă, dar merită să-l cunoaşteţi.

Dacă nu vreţi să-l cunoaşteţi, o să fiu eu pe-acolo, dacă vreţi să-mi daţi o bere după eveniment. Important e să facem prezenţa în număr cît mai mare şi să-l încurajăm, că altfel nu-mi mai trimite texte şi rămîneţi fără chestii mişto de degustat.

Pentru cine nu i-a citit textele, aici e lista celor publicate pe subiectiv.ro. Pentru cine n-are habar, aceasta e cea de-a patra carte – a debutat in 2005 la Editura Vinea, cu poezie, “Unghii foarte lungi şi cumsecade”, a publicat în 2008, la Editura Pontica “Poeme prerafaelite” şi, în 2010, la Editura Casa de pariuri literare, “Invitat la Săvîrşin”. Nu mi-ar fi zis şi mie mai devreme, m-a lăsat să mă fac de rîs scriind că-i prima carte. Pentru asta, o să scrie şi-o dedicaţie, nu numai un autograf.