Ferix Lache e inteligent ca o curcă

Să zicem că, la Antena 4, într-o ţară fantastică numită Lomânia, ar lucra un reporterică pe nume Ferix Lache. Şi Lache e atât de inteligent, încât face o ştire pentru televiziunea de ştiri la care lucrează. Şi nu orice ştire, ci o ştire despre un bogătaş pe nume Geolge Becari ce a comandat o pictură murală pe o clădire în care să apară cu o biserică în braţe, iar cineva chiar i-a realizat-o.

Ei bine, ţara aia fantastică se numeşte România, televiziunea de ştiri se numeşte Antena 3, iar reporterul se numeşte Felix Rache. Şi Lache a fost atât de inteligent, încât a preluat una dintre cele trei imagini pe care le-am făcut în Photoshop, de distracţie, alăturându-mă iniţiativei artistului Dan Perjovschi de a ironiza cenzurarea muralului de pe clădirea din Piaţa Sf. Gheorghe din Bucureşti, acoperit cu var alb zilele trecute.

Evident, Rache a “primit de la un cititor” imaginea, n-a stat să verifice, el nu se uită nici măcar la ştirile de la televiziunea la care lucrează, ca măcar să recunoască forma clădirii. Şi a făcut din ea ştire.

rache-antena3

Acum, ca viitor artist, nu pot decât să mă bucur că lucrările mele ajung subiect de ştire, dar în calitate de jurnalist, nu pot decât să îl arăt cu degetul pe un individ care ciordeşte o poză de pe net şi face o ştire din ea.

Pentru conformitate, mai jos, cele trei imagini pe care le-am făcut în seara zilei în care a fost acoperit cu var alb muralul de la Unirii. “Jesus facepalm” şi “Sf. Gheorghe modern” (în ideea în care Becali e văzut ca un sfânt de cei pe care i-a ajutat, başca îl mai cheamă şi George) au fost share-uite şi de Dan Perjovschi pe profilul său de Facebook.

Palma peste faţă a ajuns inclusiv în expoziţia improvizată a doua zi, ba chiar lipită în dublu exemplar pe zidul plâns pe Facebook – mulţumesc pentru printuri celui care s-a gândit s-o folosească, eu nici n-am ştiut că e protest a doua zi.

sf-gheorghe-mural

Imaginile, la dimensiuni mai mari, sunt de găsit pe profilul meu de Facebook, dar cred că e un aspect irelevant. Ce e relevant e cam cât de mult gândeşte un reporter din Antena 3, şi nu mă refer la un scrib care traduce ştiri de-afară şi le pune pe site, ci la unul lăudat inclusiv de vedetele postului, de la Badea la Gâdea.

Realitatea e că inteligenţa celei mai recente vedete a Antenei 3, Felix Rache, cam aici se termină, atât ştie, să ciordească poze de pe net pentru a le face ştiri. Nu că aş fi avut pretenţii, dar nu-mi închipuiam că nivelul poate coborî chiar atât de jos nici măcar la Antena 3.

1 comentariu

  1. hai că poți intreba pe la prietenii jurnaliști cu ce se ocupă de fapt rache :D