Catalogul femeilor fotograf din România

Spune primele trei nume de femei fotograf care-ţi vin în minte.” Uh, oh. Ana Maria Tatu, Ioana Moldovan, Andreea Retinschi. Asta aşa, la un prim gând, deşi sunt mult mai multe doar cele pe care le am eu în lista de Facebook.

Adevărul e că ne-am cam obişnuit să ne gândim direct la bărbaţi atunci când spunem cuvântul “fotograf“. Nu cred că e un domeniu în care să domnească misoginia sau sexismul, dar e unul în care e destul de clar că există deja nişte prejudecăţi sau, dacă nu prejudecăţi, măcar nişte automatisme de a te îndrepta către bărbaţi în loc de femei.

Tocmai de asta mi se pare foarte mişto iniţiativa celor de la F64, care au produs un fel de catalog al femeilor fotograf din România, şi pe care, s-ar părea, vor continua să îl actualizeze.

Lista curentă numără 46 de persoane, unele care lucrează pe zona comercială, altele care lucrează pe zona mai artsy, dar toate talentate şi cu nişte portofolii de invidiat. Zic să aruncaţi un ochi.

Scris de

Alex Mihăileanu

Alex Mihăileanu - Jurnalist din 2003, trecut pe la Business Standard şi Hotnews.ro, editorialist VICE România. Artist vizual în devenire.

1 comentariu

  1. Urmeaza si partea a doua, inca asteptam raspunsuri si fotografii 🙂 Ne bucuram ca ti-a placut initiativa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.