Firea revoluționează traficul din București: taxă pe intrat în centrul orașului

Am râs un pic citind știrea cum că primăria a pus în dezbatere publică o propunere de introducere a unei taxe pentru circulat cu mașina prin centrul Bucureștiului.

Serios, e chiar amuzant. Și e amuzant nu pentru că n-ar fi o idee decentă (n-ar fi primul oraș, ba parcă și în Londra există o astfel de taxă), ci din cauză că n-o să poată fi pusă niciodată în practică.

De exemplu, fluidizarea traficului din București n-ar trebui să fie o misiune imposibilă având în vedere câte camere de supraveghere există pe majoritatea bulevardelor mari. Problema e că nu le folosește nimeni, sunt absolut degeaba.

Camerele video din intersecții sunt în administrarea Poliției Locale, adică acea chestie inutilă unde sunt angajați băieți care n-au avut norocul să fie primiți la BGS.

Un prim-pas în curățarea traficului din București e un soft simplu care să exporte niște clipuri scurte în intervalele dintre galben și verde, iar niște roboței să trimită amenzi și notificări de prezentare la poliția rutieră pentru depus permisul suspendat celor care trec pe galben sau roșu.

La mine în intersecție, e plin de imbecili care, la orele de vârf, preferă să treacă pe roșu ca să se oprească în mijlocul drumului deși în față e bară la bară până la următoarea. N-ar fi mare brânză: faci poza și i-o trimiți acasă cu tot cu amenda sau notificarea. În jumate de an, se curăță orașul de vitezomani. Dar cred c-am mai scris despre asta.

Dacă duamna Firea nu e în stare să îi pună la treabă pe băieții care stau cu nasu-n camerele video, ce garanție avem că o astfel de taxă va fi vreodată funcțională, iar cei care trec prin centru fără să fi plătit taxa chiar vor fi amendați?

Și nu e ca și când n-ar exista tehnologia, hai să ne amintim de toate camerele de pe ciotul de autostradă spre Constanța, prin care ești verificat dacă ai plătit vigneta în funcție de numărul de înmatriculare.

Nu e greu de implementat, doar că ne doare-n țeava de eșapament.

1 comentariu

  1. Ideea asta nu e deloc originala si am explicat si eu in urma cu ceva vreme de ce mi se pare de-a dreptul absurda: https://zpoz.net/qvRkZ