Firea nu mai dă vouchere pentru biciclete din cauză că Sebastian Ghiţă e fugar :D

Am râs un pic citind ştirea că Firea nu mai dă vouchere pentru biciclete. Din 5.000 promise, primăriţa a suspendat programul după primele patru mii şi ceva. Mă rog, asta şi după ce, probabil, li s-a blocat serverul de mail.

Asta se întâmplă atunci când te apuci să faci lucrurile pe genunchi. I s-a năzărit ei că poate să dea cu populismul în populaţie, aşa că a aruncat ideea cu voucherele de 500 lei şi… rezultatul era de aşteptat.

Dar mecanismul în sine e stupid. Descarci un PDF, îl completezi, ataşezi copia buletinului şi trimiţi pe mail… şi aştepţi. Sau te duci la ghişeu, cum se întâmplase luni, de se făcuse coadă. Şi aştepţi pe motiv că cineva o să stea să trieze manual toate înscrierile, să nu existe mai multe înscrieri pe acelaşi nume.

Desigur, aşa se întâmplă când Sebastian Ghiţă e fugar, n-are cine să scrie, pe jumate de milion de euro, câteva lunii de cod legate la un MySQL, care să blocheze înscrierile duplicate în funcţie de CNP şi care să-ţi permită să completezi un singur formular online, ba care să şi blocheze automat înscrierile după cea cu numărul 5.000.

De fapt, dacă e s-o zicem pe bune, site-ul primăriei arată ca la 1800, în preistoria internetului, nu poţi să găseşti nimic acolo. Ce pretenţii să ai ca să ceri un formular amărât?

OK, ştiu, nu e chiar atât de simplu, e vorba de date personale, trebuie server securizat etc., dar se presupune că, pentru o capitală europeană… ah, stai, e Firea primar!

(Foto: coadă la primărie pentru vouchere via Hotnews)