Clasamentul browserelor în funcţie de continente

browsers

Dacă v-aţi întrebat vreodată cum arată clasamentul browserelor, în funcţie de numărul de utilizatori, s-a ocupat Pingdom de asta, folosind datele StatCounter. Doar în America de Nord şi în Oceania (Australia şi insulele din regiune) mai tronează Internet Explorer în vîrful topului. Personal, îmi închipui că, în State, IE încă mai păstrează primul loc datorită politicilor corporatiste. Nu am o explicaţie pentru Oceania. Însă restul lumii civilizate, a trecut pe browsere serioase.

A se remarca, totodată, gradul de folosire al Chrome în Asia şi în America de Sud. Alte grafice, pe aceeaşi temă, direct la sursă.

5 comentarii

 1. Data: For this article we used web browsing usage share numbers from StatCounter, which are based on visitor statistics averaged from 3+ million websites. In August 2012, StatCounter’s global sample consisted of over 17.1 billion page views.

  Blogul tau foloseste StatCounter? sau siteul Apple de exemplu? :-) Ca idee, ca pentru mine (dezvoltator aplicatii enterprise) clientii folosesc 100% IE (majoritatea 8 si 9), asha ca depinde ce numeri – browsere pentru utilizare personala? perfect, atunci sa-i spunem ca atare. Eu de exemplu folosesc aproape exclusiv Chrome pentru utilizare personala (laptop, desktop, telefon) si IE pentru munca (dezvoltare, testare).

 2. (slightly offtopic, sorry)
  @ Dan D. – Inteleg din ce spui ca IE==enterprise si ca restul browserelor sunt pentru plebea care cauta p0rn sau filmulete cu pisici pe iutub; oare firmei tale trebuie sa ii multumim cei care dam peste mostre de intelepciune ca aplicatiile pentru depunerea fiselor fiscale la ANAF si alte e-guvernare, unde e musai sa folosesti IE si sa te rogi sa nu primesti vreo eroare de server (si el Made by M$, evident), ca altfel trebuie sa te duci personal cu discheta la ghiseu?

  Nu e un atac personal – tot respectul pentru programatorii buni, indiferent de platforma, toata jena pentru asa-zisii “Software Architects” cu gandire agatata in secolul trecut, de Mareata Platforma Unica.

 3. @petrescs
  Nu e atit firma mea de vina cit e clientul de vina – foarte putin dintre clientii corporate sint la zi cu OS servere sau browsere.

  Crede-ma, din punctul meu de vedere mi-ar fi mult mai ushor sa suportam ultima versiune, decit sa o plaja de la IE6 pina la IE9. Pun pariu ca si Microsoft ar fi la fel de bucuros ca clientii corporate sa upgradeze, dar din pacate lucrurile sint mai complicate in realitate decit la prima vedere si o simpla discutie. Lucrurile se misca, dar foarte greu, e vorba de bani, efort, investitii, intr-o perioada in care toata firmele incearca sa taie la greu costuri in IT.

  Nu am de ce sa ma simt atacat, firma mea nu produce software pentru RO.

 4. Nu injur, dar in aceeasi oala trebuie sa bag si programul de contabilitate. Tin win pentru ca in Linux, cu wine emulator, tabelele ies printate aiurea. Si daca nu ai o balanta cum trebuie pusa in pagina, sau un registru jurnal, prima inspectie fiscala da in tine de nu te vezi. Nu mai spun de aplicatiile ANAf care merg numai in Win, sau Sumala sau Revisal… Nu injur! Sunt un om civilizat, folosesc si OS-uri alternative, acolo unde nu sunt ingradit de oficialitati.