Serios, la ce folosesc forumurile de pe site-urile corporațiilor?

O chestie care m-a izbit în dimineața asta, fiind relativ frustrat de faptul că Windows 10 nu ține minte pozițiile ferestrelor de pe monitoarele externe: la ce folosește forumul Microsoft? Serios, mi se pare inutil.

Problemă concretă: viața pe șantier e simplă, vin la muncă, dau cu bidineaua, iar la plecare, tre’ să car bidineaua cu mine acasă. Pe care bidinea n-o mai folosesc până a doua zi, când mă întorc pe șantier și bag cablul dock-ului în portul USB. În fiecare zi, toate ferestrele de pe monitoarele externe, ieri, sunt pe display-ul Lenovoului azi.

Am găsit tot soiul de soluții, impementate hackishly, ba via un script scris în Excel, ba via o aplicație creată cu un scop care mie nu-mi folosește, ba nu știu cum ceva.

Și zău că nu pricep: la ce e util forumul Microsoft dacă nimeni din companie nu răspunde și dacă nimeni nu citește plângerile ca să implementeze niște schimbări via ceva update-uri? Și, aparent, asta nu e un “feature” nou, nici în Windows 7 nu salva localizarea ferestrelor (zice lumea, eu eram deja pe Mac) deși, culmea, în versiunile precedente nu exista problema asta. Un fel de “asta pare o opțiune inutilă, ia s-o scoatem…

Microsoft e doar suspectul de serviciu care-a tras bățul scurt, dar aceleași lucruri sunt valabile și pentru alte forumuri. De exemplu, forumul Apple este la fel de inutil. Dacă n-ar fi niște băieți cu ștate vechi, mai ales pe partea de programare, care să lase răspunsuri, nu ți-ar răspunde nimeni.

Bașca, nu cred că are cineva pretenția să i se răspundă repede pe un forum de corporație. Și atunci, la ce mai irosesc procesoarele și RAM-ul? Care e scopul dacă tu nu răspunzi, iar comunitatea dă soluțiile când își aduce aminte să mai iasă de pe stackoverflow?

2 comentarii

 1. bine ai venit in lumea capitalismului glorios. ala care plateste inteligenta la ora si produce un lucru minor dupa lungi ore de munca.
  m-am lovit si eu in munca mea “intelectuala” de problema asta. raspunsul pe care mi l-am dat a fost ca pe undeva managementul isi trateaza ca niste sclavi pe angajatii care ar trebui sa aduca ceva creativitate si inteligenta in produsele companiei. performantele nu sunt raspalatite proportional cu rezultatele ci cu orele de claca si de aceea e mai comod sa te fofilezi dar sa-l pupi pe sefu unde trebuie (in dos).
  de aceea vedeam in reclame cum Bill Gates denumea internetul drept “autostada viitorului” dar marea parte a banilor e luata in prezent de google si de facebook pe niste idei si proiecte ce nu aveau cum sa apara in firma lui de angajati platiti cu ora.
  in plina expansiune google si-a facut reclama cu locuri de reculegere dar nu stiu cat de mult au ridicat firma si cat o mai ridica acum.
  de aceea Jobs a fost dat afara de la firma pe care a fondat-o pe obiectii de gen “dictator absurd” numai ca sa fie rugat sa se intoarca ca sa o salveze de la faliment, fiind considerat singurul vizionar.
  cel putin eu ma duc la munca ca sa prestez munca in folosul corporatiei in “puscaria” corporatiei contra unei asigurari materiale temporare ce-mi permite o oarecare libertate a timpului liber. si ca mine sunt altii. probabil foarte multi.
  daca am inteles bine Windows 7 s-a dezvoltat cu sugestii de la utilizatori. iata aici o parodie a reclamei originale: https://www.youtube.com/watch?v=zr04FBKPS9E

 2. Nu știu ce să zic.
  Folosesc zi de zi laptop + 2 monitoare externe și nu am avut problema cu ținutul minte al ferestrelor.
  Cat despre forumuri, sunt destul de utile. Cel puțin Microsoft, HP, și alti producători de care mă lovesc.
  Da, nu implementează un feature cerut. Dar asta e alta mâncare de pește.