FOTO: Cum a rezolvat primăria problema beznei din Pasajul Obor

pasaj-obor

Ştiţi că Pasajul Obor e în beznă, nu? De vreo jumătate de an, mai exact, de cînd nu mai funcţionează nici un bec. Şi pentru că avem edili creativi, iaca halal de rezolvare e unei probleme care n-ar trebui să existe: pe ambele sensuri, adică la fiecare intrare în pasaj, s-au amplasat cîte două table. Una prin care eşti atenţionat că e beznă, alta prin care te obligă să reduci viteza la… 30 km/h. Pentru că, desigur, fix la 30 o să reduci, mai ales cînd cei mai mulţi dintre şoferi intră cu 60-70 şi, din obişnuinţă, o calcă lejer spre 80.

Traducerea măsurii luate de primărie (sau cine o fi responsabil de amplasarea indicatoarelor) e următoarea: o să fie lumină în Pasajul Obor atunci cînd ne-om aduce aminte; nu acum, nu la iarnă, nu la anul, ci cînd o să se buşească primul în zidul de beton.

Esenţa e următoarea: de întîmplat, o să se întîmple. În primul rînd, din cauză că şoferul bucureştean u binevoieşte să aprindă farurile şi în timpul zilei (de fapt, ce vorbesc?, am văzut inteligenţi care mergeau cu farurile stinse inclusiv noaptea), în al doilea rînd, din cauză că, intrînd de la o lumină puternică, durează măcar jumătate de secundă pînă cînd ochiul se obişnuieşte cu întunericul, mai ales dacă suferi de vreun soi de fotosensibilitate.

Nu ştiu cît de creativi vor mai fi atunci edilii şi chiar sînt curios cum or s-o mai scoată pe mînecă atunci în momentul în care vor fi daţi în judecată pentru coeficientul de inteligenţă mai mic de 70.

3 comentarii

 1. Același lucru l-am observat și eu duminică dimineața. Beznă completă în pasaj. Am parcat în parcarea din pasaj. Și acolo era benză completă.

  Am aflat că în parcare (privată) e beznă pentru că fac economie, iar în pasaj e întuneric pentru că prin ianuarie au fost furate cablurile de alimentare.

 2. http://goo.gl/maps/V4Rwn
  http://goo.gl/maps/1aTi1
  http://goo.gl/maps/plGrA

  Aici se poate observa ca s-a furat metodic si gardul de inox, nu numai cablurile.

 3. Cineva va muri acolo si in binecunoscutul stil romanesc, nimeni nu o sa fie de vina, nimeni nu o sa raspunda, nimeni nu o sa isi dea demisia. Cu exceptia mortului, ce isi va lua concediu de odihna vesnica.