FOTO: Cum am văzut eu 1 Decembrie, azi

Am încercat să nu mai repet atitudinea din ultimii ani, de 1 Decembrie. Am încercat să pozez, anul ăsta, oameni mîndri că sînt români. Doar că singurii mîndri că sînt români sînt copiii care încă nu s-au prins cum stau lucrurile în ţară. Am văzut foarte mulţi oameni cu tricolorul fie în piept, fie sub formă de steag, trişti. Ăsta e adevărul, România este, prin oamenii săi, o ţară tristă. Sau, cine ştie?, poate exagerez şi doar Bucureştiul este un oraş trist. 1 Decembrie e ziua în care fiecare român e mîndru că e român. După care nu mai e. Avem o zi din an în care ieşim cu steaguri. În rest, ne plîngem de români. Culmea e că am văzut rromi mai mîndri că sînt români decît românii prezenţi la paradă.

Legat de marea demonstraţie, nu cred c-am pierdut nimic. Am fost şi-n alţi ani şi, de fiecare dată, e cam acelaşi program. Am vrut să pozez oameni, am pozat oameni. Pentru bucuria copiilor pe care i-am văzut fericiţi că sînt acolo, sper că România se va schimba. Sper că n-o să mai geamă de ipocrizia politicienilor şi, mai ales, sper că românii n-or să mai tragă de pe urma ţepelor lor nesfîrşite şi a bătăii de joc care nu se mai termină. Dar, vorba aia, speranţa moare ultima.

PS: Fotografiile sînt făcute cu Canon 600D, cu obiectivul 50mm f/1.8 şi cu filtru Hoya warm. Altele, cu 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Vignettarea e din Photoshop (filtrul se numeşte Lens Correction.) În ultimul cadru e Palatul Guvernului. Azi, a fost Ziua Porţilor Deschise. N-am intrat, că era o coadă interminabilă.

2 comentarii

  1. Uite-l si pe Max. Cand am vazut cladirea aceea acoperita cu steagul Romaniei mi-am amintit de stirea pe care am vazut-o la tv cu un camin studentesc acoperit cu steagul Romaniei de la etajul 5 pana jos. Si ungurii care stateau la etajul 2 s-au dus sa faca plangere ca nu exista autorizatie pentru asa ceva. In Cluj se intampla asta.

  2. Superbe pozele :) se pare ca a ti avut si vreme buna.