FOTO: Gala Folk You, seara a doua. Cu 18-135mm

Habar n-aveam de Gala Folk You. Şi totuşi, a fost, am prins a doua seară. N-am stat pînă la final, am ratat prima trupă, dar i-am prins pe Zoia Alecu, pe Ada Milea şi Bobo (de la Fără Zahăr,) pe Florin Chilian şi pe Taxi. Cîteva impresii, la rece (că azi e frig afară, nu de altceva,) s-au strîns:

 • nu-mi place Zoia Alecu
 • dacă-i prindeţi pe Ada Milea şi pe Bobo, zău, merită să staţi un concert întreg, a fost cea mai plăcută surpriză pe care am avut-o şi, dacă ar scoate un album împreună, aş cumpăra toate mp3-urile
 • Florin Chilian uită versurile, o să scoată o piesă nouă care, mie, nu-mi place, iar replica lui despre “Zece,” “nici n-ai zice că-i scrisă de mine,” e total adevărată, chiar n-aş zice; ce-i drept, mie mi s-a tăiat de Chilian de cînd a început să comenteze politica românească, plus ştirea aia că a dat-o pe fata aia cu capul de bordură
 • Taxi mi-a adus aminte de… adolescenţă, iar clăparul e absolut fabulos, dacă ar scoate un album cu ambientală/psihedelică, jur că l-aş cumpăra

Altfel, am ales şapte cadre trase cu un  EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS, pe care l-am luat odată cu 600D-ul. E un obiectiv destul de greu şi de mare, însă stabilizatorul de imagine face toţi banii. Mai am un 75-300 fără stabilizator şi e o durere imensă cînd scot pozele. E şi motivul pentru care nu l-am folosit decît de două ori, iar acum zace pe undeva, printr-un raft. Mă gîndesc să-l vînd, la un moment dat.

Partea bună la 18-135mm este că oferă suficient zoom fără să fie la fel de greu ca celelalte, şi e suficient de wide cît să-ţi permită suficientă flexibilitate. Ştiu, ar fi fost drăguţ să fie mai luminos, dar dacă trag linie, după cele cîteva zeci de cadre trase aseară, am o vagă bănuială că ar costa de vreo cinci-şase ori mai mult dacă ar încerca să-l apropie de f/1.8. Altfel, e un obiectiv pe care mă bucur că l-am luat.

5 comentarii

 1. Ada Milea are chiar diseară concert. :-)
  Cât despre Florin Chilian… într-adevăr, în ultima vreme a devenit cam prea intens implicat politic. Nu am stat să-l văd aseară, dar l-am văzut acum doi ani, la Folk You în Vama Veche, şi nici atunci nu s-a ferit să facă comentarii politice.
  Despre Vama n-ai spus nimic. :))

 2. Încă ceva: cadrele trase cu 600D-ul au ieşit super curate! Ce ISO ai folosit? Judecând după calitatea imaginilor, aş spune că ai fi putut să mai câştigi la lumină urcând încă puţin ISO-ul. :-)

  • @Dorothea: am tras pe ISO 3200, dar am mers pe shutter speed mai mare, tocmai ca să nu prind mai multă lumină. Dacă te uiţi, poza cu Ada Milea e un pic arsă din cauza reflectoarelor.
   Nu ştiu dacă e neapărat 600D-ul, eu aş zice că e, mai degrabă, stabilizatorul de pe lentilă :))

 3. pai din cate stiu au scos deja un proiect impreuna Ada si Bobo in 2006 si ulterior inca unul!
  treci si cumpara ca si io am cumparat:)

  http://www.adamilea.ro/