FOTO: Miile de manifestanţi de la Universitate (sau cum se regizează live-urile TV)

Un’, doi, trei, sprijinim Antena 3!” se striga, acum cîteva ore, înainte de spartul tîrgului, la Universitate, unde miile de manifestanţi prezentaţi la TV reprezentau o glumă proastă la adresa telespectatorului. Mai exact, erau mai mulţi reporteri, poliţişti şi jandarmi decît manifestanţi. La vreo jumătate de oră după, mai erau cei ce se văd în imaginile de mai jos, făcute cam în timpul ultimului direct de la Antena 3, cînd, probabil, erau în continuare cîteva sute de oameni la spatele locului. Şi povestea în cinci imagini (click pentru mărire), mai jos. Asta aşa, ca să vă faceţi o idee cam cum se regizează manifestaţiile şi live-urile, în cazul în care nu credeţi realităţi din astea.

1. Miile de oameni manifestînd pe lîngă cele cinci maşini ale RTV, o dubă de la Antena 3 şi, dacă nu mă-nşel, şi-o imensitate din aia de maşină de teren, încă una de la Realitatea, una de la Digi 24 şi încă unele cărora nu le-am dat atenţie.

2. Transmisie live de la faţa locului, cu miile de manifestanţi în prim-plan.

3. Relatare live – a se remarca reporterul Antena 3, cu cît patos exprimă nemulţumirile miilor de manifestanţi.

4. Gloata de sclavi din televiziuni, care trebuie să piardă vremea, la miezul nopţii, cu non-subiecte, la Universitate. Remarcaţi ecranul, vă rog.

5. Emisia s-a-ncheiat. Sînt curios dacă pe ecranul ăla rulează Antena 3 şi dacă, nu cumva, sînt scrise şi lozincile recomandate celor care 1,2,3, sprijină Antena 3!

Dacă pasionează pe cineva, pozele sînt făcute cu Canon 600D şi cu acelaşi 50mm (f/1.8).

5 comentarii

  1. Alex, cred ca ti se trage de la obiectiv! Ia un altul pentru Canon-ul ala.
    Sau mai bine schimbi si aparatul si treci pe Nikon.
    Asa o sa poti avea pe film toate detaliile cu o claritate deosebita si nu ai mai face afirmatii ca acum, ca in pozele tale tu (si noi) ar trebui sa vedem cateva zeci (10-20) de manifestanti in loc de mii si sute de mii! :-))

  2. Astia-s manifestantii USL?

    Astia sunt nemultumitii Romaniei? Sa emigreze in Belarus!

  3. Locul regizarii a fost ales perfect, chiar in fata “Carutei cu paiate”… Genial !