FOTO: Români, ieşiţi în stradă! Salvaţi Jandarmeria!

Evident, titlul e la plezneală. Nu de alta, dar mai am trei cadre trase aseară, la Universitate, printre miile de manifestanţi anti-Băsescu (vreo 60-70, de data asta, că abia picase întunericul.) Şi pentru că erau atît de mulţi, Jandarmeria a dispus trimiterea a vreo patru camioane de băieţi îmbrăcaţi pînă-n dinţi cu tot ce trebuie. Spre bucuria lor, care, probabil, i-au blestemat pe miile de fani “1, 2, 3, sprijinim Antena 3.” În fond, cînd eşti cu echipamentul standard pe tine, iar afară sînt 30 de grade, nici nu e ca şi cînd ai fi îmbrăcat o saună. Oamenii ăia cu ce-au greşit?

1. Intercontinentalul n-a fost niciodată atît de bine păzit. Mai încolo, încă un batalion. Şi-ncă vreo două serii de jandarmi, la fel de numeroşi, pe la metrou.

2. Un băiet care ştie exact cum stă treaba cu democraţia şi cu statul în casă. I se citeşte pe faţă experienţa de revoluţionar.

3. Nişte jurnalişti spărgînd nişte seminţe luînd cina.

Foto făcute cu acelaşi Canon 600D, dar cu alt obiectiv – un 40mm f/2.8 pancake de la F64, cu care mă joc vreo săptămînă, şi despre care o să scriu cînd termin cu el (nu-s foarte mulţumit de cadrele întunecate – celor de mai sus le-am mai adăugat din Levels, în Photoshop, nişte lumină pe mid.)

3 comentarii

  1. chiar voiam sa intreb. flashu, cit e flashu :)

  2. Apropo de poza 2: nu trebuie sa radem de pustii care se implica in chestii de genul asta. Nu inteleg ei mare lucru si sunt exaltati, specific varstei, dar chiar si la revolutii adevarate ei constituie un element important, chiar daca nu inteleg mare lucru. Atunci vorbim de Gavroche si nu mai radem de ei nu?

  3. Am trecut si eu zilele trecute pe la universitate.
    Erau jandarmii in grupuri pe acolo…
    Imbracati asa la 40 de grade …
    Era usor sa disperseze pe manifestanti numai cu mirosul de transpiratie.