FOTO: Tîrgul de Crăciun de la Universitate, Bucureşti, 2012

Zilele trecute, am agăţat aparatul foto de gît şi-am dat o raită prin mirobolantul tîrg de Crăciun de la Universitate. Nu spun că n-ar fi utile, dar mi se par uşor deplasate manifestările de genul ăsta. E un pic de porc să ajungi la un tîrg care se vrea tradiţional şi să găseşti mîncare indiană la tarabă. Sau să cauţi produse tradiţionale şi să nimereşti o groază de chestii produse în China.

Dacă e ceva bun în tot tîrgul ăsta de Crăciun, e dezlegarea la băut alcool pe stradă. Vin fiert din belşug, de toate soiurile, şi bere pentru fani, deşi mă-ndoiesc că lumea are foarte mult curaj, pe ger, să bea bere afară. Pe de altă parte, nu toată lumea gîndeşte ca mine şi nu degeaba erau amplasate “cabinele” verzi pentru uşurat… procesul de plimbat prin tîrg.

Eu, unul, aş zice că tîrgurile de Crăciun sînt, pur şi simplu, inutile. Dar n-aş vrea să vorbesc în numele tuturor.

PS: Fotografiile sînt făcute cu Canon 600D, cu obiectivul 50mm f/1.8 şi cu filtru Hoya warm.

4 comentarii

  1. nu sunt hamsiile traditionale pentru Craciun?

  2. Cam ciudate bananele din a patra fotografie.

  3. Nu vad de ce trebuie sa fie traditional romanesc. Scrie pe undeva ca e asa? In fond, tu nu te-ai saturat de targurile traditionale care au populat Bucurestiul saptamanal prin mai toate parcurile de cartier, pe la Muzeul Taranului etc.? Mi se pare fain sa gasesc produse din bucataria altor tari. In fond, nu am inventat noi Craciunul.

    • @Mugurel: şi mie mi s-ar părea fain să găsesc nişte mîncare italienească sau franţuzească, produsă de italieni sau de franţuji, doar că e mai simplu să faci şaorma, pardon, kebap, asta… cum se cheamă?, falafel! Sau ce naiba e mîncarea aia indiană :)