Frigider Samsung? Niciodată!

Tot mă gîndesc să scriu textul ăsta de vreo patru-cinci luni. Acum a venit momentul, că-i vară şi că n-am unde să-mi ţin îngheţata. Am un side-by-side, cu frigider în dreapta şi congelator în stînga. În congelator, în momentul ăsta, am 16 grade, iar în frigider sînt 13 (duminică dimineaţa – 23 în congelator, 16 în frigider). Asta după ce, ieri, a venit cineva de la service şi a schimbat compresorul. Căci, desigur, nu-i prima dată cînd se duce dracului un ditamai frigider care costă cît o maşină la mîna a treia. Şi vorbesc serios, căci e din gama de preţ de peste o mie de euro.

Prima oară, s-a ars compresorul, căci compresoarele Samsung sînt atît de proaste, încît nu rezistă mai mult de o săptămînă. Căci aproape şapte zile a stat pornit, după ce mi l-au livrat, pînă a crăpat. Oamenii de la service nici nu s-au mai obosit să caute compresor Samsung, au venit direct cu unul de LG, iar electronistul a rerutat nişte cabluri, ca să-l recunoască softul. N-au trecut două luni, că avea să crape din nou. Însă nu compresorul, că ăla avea să mai fiinţeze pînă ieri, cînd l-am aruncat la gunoi.

Prin februarie, s-a spart vaporizatorul din congelator. Căci, cum altfel?, cei de la Samsung nu-s în stare să folosească, la fel ca toţi ceilalţi producători, ţevăraie de cupru. Nu, ei vînd la preţ de cupru ţevăraie de aluminiu. Care aluminiu, la minus 25 de grade, nu rezistă suficient de mult şi plezneşte. Apare cîte o gaură pe undeva şi iese tot gazul din compresor. Eh, chestia asta mi s-a întîmplat de două ori. A doua oară era prin martie, cînd afară erau 16 grade, iar congelatorul înregistra temperatura record de 29 de grade. Mai pe româneşte, era mai cald decît în casă.

Acum vreo lună de zile, din cauză că cei de la Samsung nu vor să cheltuiască prea mult cu fabricarea, s-a spart o ţeavă care se sudează de compresor. Nu mult, dar suficient ca într-o săptămînă să nu mai existe ţipenie de gaz. Căci Samsung nu lipeşte ţevăraia cu ce trebuie, ci cu apă tare. Care astfel de lipitura crapă la temperaturi sub zero grade, cam cît se înregistrează pe una dintre ţevile care ies din cel compresor.

Următorul pas este să-i chem pe cei de la magazin să-şi ia frigiderul şi să şi-l bage în… depozitele de rebuturi Samsung. Prin urmare, sfatul meu – primit, la rîndu-mi, de la oamenii care se ocupă de service – este să nu vă cumpăraţi niciodată frigidere Samsung. Folosesc materiale proaste, tehnologia lor pe nişa de electrocasnice e varză şi mai sînt şi ai dracului de scumpi pe deasupra. Dacă pînă şi frigotehnicianul spune că e cel mai prost, e clar că e ceva în neregulă cu ei.

PS: De ce acum a venit momentul? Simplu: că Samsung tocmai rulează o campanie publicitară pe TV la frigidere. Nu de alta, da’ să ştiţi la ce să vă aşteptaţi.

63 comentarii

 1. Eu am dat chix cu tot ce inseamna Samsung: de la HDD pina la TV. De evitat!

 2. Eu recomand Whirlpool. Si la frigidere/combine frigorifice, si la masini de spalat. Le de 5 ani si merg in continuare fara probleme ;)

 3. Tocmai mi-am luat masina de spalat Samsung :) nici nu am montat-o inca. Asta langa alte 100 de produse samsung care le am in casa si de care sunt foarte multumit. Plasma, cuptorul cu microunde, camera foto, video, tableta, telefon, vechea tableta, monitoarele, etc…

  Imi pare rau dar am incredere in marca aceasta pe toata gama de produse.

 4. Mai interesant decât confirmarea frigotehnistului privind calitatea Samsung, ar fi fost recomandarea omului, cu ce mărci/tipuri are cele mai puţin probleme (preferabil raportat la numărul de unităţi vândute, dar asta mai greu).

  Referitor la Samsung, chiar acum o zi sau două citeam aici despre ei că “Once considered a purveyor of cheap knockoffs, Samsung has grown to become a formidable player in electronics with a strong brand identity.” Se pare că nu-i chiar aşa.

  Recent am văzut demontat un frigider cred că tot Samsung, din acela cu congelator jos, frigider sus. A trecut prin mai multe reparaţii până a ajuns de nereparat. Când o vezi sub stratul lucios de vopsea, vezi o sculă ieftină, care în partea din spate nu mai foloseşte nici plastic ci carton (pe vremuri şi acolo era o foaie de tablă). În rama din jurul uşii congelatorului este îngropată o buclă din ţeava de retur a agentului termic, pentru a menţine o temperatură uşor mai ridicată ca să împiedice lipirea uşii prin îngheţare. Mi-a arătat omul că de obicei primul lucru pe care-l fac “meseriaşii” este să anuleze acea buclă.

  Ca idee pentru viitoarea combină frigorifică, încearcă să te documentezi bine pe net (nu numai în România) înainte de a cumpăra ceva şi pe cât posibil cred că este o idee bună să nu te grăbeşti să achiziţionezi ultimul răcnet, lasă-i pe alţii să descopere eventualele puncte slabe.

 5. Mai tii minte ca atunci cand l-ai cumparat, ti- am zis sa nu iei nimic samsung, ca sunt niste mizerii?

 6. Eu vreau sa cumpar masina de spalat. Asa ca am bantuit mai peste tot sa observ piata. Decizia de cumparare am luat-o, tot coreeni, ieftini, Daewoo. De fapt e generatia mai noua la maina ce mi s-a stricat. Nu sunt nebun, dar astea verticale si coreene si-au facut treaba exemplar. 6 ani sa faci cel putin o spalare pe zi cu chestii excesive gen paturi, pled, papuci si tenisi, pot zice ca m-au facut un consumator multumit.
  Inapoi la Samsung, am observat ca sunt acum si in zona asta a masinilor de spalat. Fatoase, gadget-oase si scumpe al dracu. :D

 7. Astea’s prostii – orice produs de serie larga o sa aiba citeva care trec de testul de calitate si dau chix dupa aia. Pot sa-ti povestesc pagini intregi cu frigiderul meu Miele pe care am dat o gramada de bani la vremea respectiva iar vinzatorul imi zicea ca Rolls-Royce-ul frigiderelor, in final s-a dovedit un fel de Dacie ceva mai bine.

  Pe de alta prate, super multumit de TVul LCD Samsung si il am de citiva ani.

  Discuta cu ei sa ti-l schimbe cu totul cu unul similar si zi-ne dupa aia.

 8. “Tot mă gîndesc să scriu textul ăsta de vreo patru-cinci luni.”

  Gândeşti prea mult. După cum a spus cândva Tovarăşul Stalin, cei care gândesc prea mult trebuie să ajungă în gulag, fiindcă sunt periculoşi.

  Faptul că Samsung e un mare jaf nu le afectează imaginea publică pe care şi-o susţin cu electronicele (de bună calitate), la fel cum Sony nu pierdea nimic fabricând camere digitale de 2 ori mai scumpe decât concurenţa, slăbuţe ca performanţe şi care foloseau exclusiv Memory Stick, şi el scump.

  Cu cât un ştift e mai prost, cu atât mai necesar devine el cumpărătorului parvenit (genul de cumpărător cu pământ sub unghiile cu care îşi ţine stiloul Mont Blanc), fiindcă înseamnă că el îşi permite să suporte pierderile cu zâmbetul pe buze, în timp ce alţii îşi rup de la gură pentru acelaşi ştift şi încă şi mai mult pentru reparaţii.

  E aceeaşi logică de 3 parale care spune că:

  • dacă un restaurant serveşte porţii preparate în secret din conserve expirate, are nişte chelneri la fel de inteligenţi precum ornitorincii şi la fel de iuţi precum melcul furios, tot personalul se uită la tine de parcă ar vrea să te scuipe şi preţurile sunt de 10 ori mai mari ca la un restaurant obişnuit (orice asemănare cu un resturant cu nume de insuliţă de la Herăstrău este pur întâmplătoare), atunci el este cu adevărat exclusivist şi aristocratic, fiindcă unii care îndrăznesc să ţepuiască astfel un client mai avut “nici măcar nu vor permite accesul pulimii”;
  • dacă un dealer de maşini îţi face reparaţiile prost, fură piesele noi şi pune în loc jafuri, te lasă să vii de 10 ori cu aceeaşi problemă ca să îţi spună a 11-a oară că nu ştiu despre ce e vorba, taxează ora de 2 ori mai scump ca un service privat şi lucrează de 2 ori mai încet ca să aibă motive să te jumulească la numărul de ore trecut pe factură (orice asemănare cu un dealer de Mercedes din zona Vitan este pur întâmplătoare) …atunci înseamnă că eşti atât de bogat încât să îţi permiţi să apelezi la ei, în timp ce “pulimea ar trebui să nu aibă deloc maşină, să se mulţumească doar cu RATBul”;

  • dacă un DSLR costă de 4-5 ori mai mult decât un aparat foto digital obişnuit de bună calitate, necesită un antrenament lung şi costisitor pentru a fi folosit, şi în cele din urmă face poze mai proaste în aceleaşi condiţii …atunci înseamnă că eşti prost, cocalar, dobitoc şi ţigan fiindcă ai îndrăznit să faci o poză mai bună cu “săpuniera”, adevăraţii fotografi şi fotoreporteri folosesc DSLR, ca să arate că au bani de el şi de accesorii…

   În concluzie, ar trebui să fii mândru că îţi permiţi să plăteşti reparaţii la Samsung, e un privilegiu aristocratic ce nu e la îndemâna pulimii. La urma urmei, numai ţăranii de oraş şi moşii care au rămas cu obiceiurile de pe vremea lui Ceaşcă ar trebui să aibă nevoie de congelator şi mai ales de unul eficient – adevăraţii domni nu gătesc cefe de porc la grătar, nici peşte pe plită şi nici cartofi cu carne, ei mănâncă numai la resturant şi ţin frigiderul pe post de bibelou ca să se mire vizitatorii cât a costat :) :)

   ~Nautilus

  PS banc cu Gigi Becali: Se duce conu’ Jiji la un dealer să îşi cumpere Rolls-Royce şi vrea să scoată maşina din showroom la un mic test. Bagă cheia în contact şi nu se întâmplă nimic. Întreabă: “ce are, nu porneşte?” Dealerul, cu o figura acră ca lămâia verde: “ba da, motorul a pornit, dar e atât de silenţios încât nu îl puteţi auzi.” (Deci a luat până la urmă Maybach.)

 9. Trebuie să mai citim şi alte păreri ca să tragem o concluzie despre frigiderele Samsung.

 10. Frigidere Samsung?? Eu zic că la LCDuri mai merge, dar figidere?? Oricum îmi pare tare rău de ghinionul care îl ai cu frigiderul, e nasol să dai un car de bani şi să îţi facă atatea figuri şi să nu te poţi bucura de el… Oricum partea bună e că la iarnă dacă e frig deschizi frigiderul.

 11. Țin să vă contrazic cu o mică parte despre samsung – TV și monitor, una bucată monitor ce are vreo 12 ani și merge și acum ca în prima zi, 1 bucată monitor de vreo 6 ani care la fel zbârnâie și nu a văzut service-ul, ar mai fi una bucată LCD care a avut doar o mică problemă la un condensator în 5-6 ani de folosință.

  Acu depinde ce și cum părerile pot fi împărțite dar sincer la TV/monitoare sincer sunt foarte mulțumit de ei mai ales la seriile syncmaster…

 12. Daca vreti frigider adevarat mergeti la sursa :)) http://www.frigidaire.com/

 13. priveste partea buna a lucrurilor: nu mai ai nevoie de cuptor cu microunde :)) congelatorul este numai buna

 14. Si cele de la Arctic sunt la fel de proaste!

 15. Nu va mai cumparati scule din piete asiatice. Luati scule de firme consacrate pe segmentul respectiv si iesiti mai ieftin. Eu am frigider inox Gorenje cu compresoare Danfoss de 8 ani, tv Philips de 16 ani, scula audio Sony de 12 ani, masina de spalat Whirpool si tot asa. Sint citeva exemple, nu lauda. Nu am avut probleme pina acum, functioneaza ca noi. Compresoarele LG, Daikin, Chonghuang, Toshiba cad dupa 20-24 de luni, socotit in functionare continua, la frigidere sau aer conditionat.

 16. @Turnofftheglory – sunt offtopic, stiu, dar cum (mai) poti spala lenjeria intima in aceeasi masina in care ai spalat pantofii cu care, cel mai probabil, ai umblat pe afara, prin tot rahatul, pisatul si voma umana si animala? Ok, chiar daca te feresti si nu calci direct in rahat, tot sunt zone de trotuar “impregnate” cu chestii de genul asta pe care NU AI CUM sa le eviti. Bun, spala bine masina, dar si dezinfecteaza? Speli cuva cu clor dupa fiecare folosire pentru pantofi, inainte sa bagi chilotii? Zau ca nu va inteleg, oameni buni…

 17. Se pare ca mai exista si rateuri. Daca tot ne exprimam parerile: tot ce am sau am avut Samsung a functionat foarte bine, fara probleme as putea spune. De la TV la frigider, inclusiv telefon mobil. Frigiderul il am din 2005, cu control al temperaturii separat pentru cele doua compartimente. Scriu de afara deci nu as putea sa ma pronunt in ce masura calitatea produselor din tara este egala cu cea a produselor vandute in vest sau peste ocean. Normal ar fi sa fie aceeasi calitate.

 18. Era “Made in Korea” ori “Made in China”?

 19. Io am combina samsung din primavara si inca merge perfect.

 20. intrebare de baraj, l-ai luat nou sau refurbished?

  serviceul e asigurat de parteneri Samsung romania sau niste unii de la colt de bloc? e luat din reteaua de distributie Samsung (flanco, altex, metro, etc) sau de la “diversi” de pe net?

  nu de alta dar stiu frigidere samsung care nu au nicio problema de cativa ani buni. iar povestea cu “compresoarele samsung tin doar cateva zile ” e SF, chiar crezi ca ar vinde cu garantie 2 ani frigidere cu compresoare care se strica in 2 zile? nu arunca cu noroi in Samsung doar pentru ca ai o experienta proasta cu un produs dubios

  atat intreb, l-ai luat nou sau second hand?

 21. Ai avut rabdare. In locul tau nu asteptam atat de mult sa il returnez.

 22. Scuze, nu cred!
  Nu este vorba de chinezisme, la care sa zici ca “taita dai, atita face”.
  Samsung este o firma de renume, este imposibil sa faca ceva ATAT de prost.
  Am avut un frigider Artic pe care l-am dat cand am cumparat noua combina, evident ca functiona. Nu este un caz singular, soacra are un ZIL care functioneaza in continuare dupa 47 de ani. sunt evidente semne de uzura (usa, granitura) dar frigiderul MERGE. desigur, suntem in societatea de consum, nu mai face nimnei aparate care sa tina mai mult de 10 ani, pentru ca uzura morala le trimite oricum la reciclare, dar mi se pare extrem de improbabil sa se strice compresorul dupa 6 zile numai!!!

 23. Alegere frigidere :
  1. Clasa energetica ( A , A+ si mai bine A++ si A+++ )
  2. Consum anual de energie electrica .
  3. Autonomie . De citit ca perioada de timp in care temperatura interna din frigider (in lipsa curentului electric) cu creste cu mai mult de 5 grade si cind nu se deschide usa frigiderului. Optima o perioada minima de 16 ore , buna una de 23-24 ore , excelenta o perioada de 35 ore .
  3. Caracteristici congelator . Reprezentat prin un numar de stele ( * ) . Cu **** sau ***** (maxim) produsele se pot tine in congelator luni intregi . In cazul cu 5 stele ( ***** ) , perioada de mentinere in stare optima a produselor congelate poate ajunge la un an .
  4. Numarul de membri a familiei .
  5. Pretul . :)

  Nota . In cazul frigiderelor A+++ , firma Bosch este actualmente pe prima treapta a podiului din toate punctele de vedere .
  PS . “Side- by -side ” in occident se intelege ca doua aparate separate care sint efectiv separate . (nu conteaza ca stau una linga alta )
  Cele tip un frigider + un congelator , unu linga altul (de fapt un singur aparat ) se cheama : “frigidere model americane “.
  Frigiderele in care exista si un compartiment congelator ( sus sau jos ) se cheama “combinate ” .
  De valutat daca nu e mai bine un frigider clasa A+++ cu congelator . Exemplu din Italia :)
  http://compraonline.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20000&storeId=20000&productId=6705442&langId=-1&category_rn=1747 Pret 799 euro . TVA inclus . :)

 24. Mai, nu stiu ce e cu samsungul asta! Am auzit foarte multi oameni ca au avut probleme cu firma asta, si nici eu personal nu am avut mai mult succes! Ce la camera de filmat pana la televizor, nimic nu a tinut mai mult de cateva luni!

 25. Eu is curios de o treaba. Il returnezi sau ce faci cu el ? Ca presupun ca ti-a cam ajuns cu rabdarea.

 26. Nici cu Whirlpool nu mi-e rusine. Frigider la 2 usi normal, cu congelatorul sus ARC2222 la peste 35 de grade afara s-a terminat cu mancarea de dinauntru. Congelatorul merge brici, dar in frigider sunt 10 grade. Cand i-am chemat p-aia de la service mi-au zis sa nu mai tin atatea lucruri in frigider, sa nu deschid usa des ca e curent, ca asa sunt modelele astea noi, sa mananc mai repede si mai mult, sa nu tin lichidele in sticle de plastic…adica 30.000 de sfaturi ca sa ce? Am luat un Electrolux care face ce trebuie. Ingheata ciorba in oala :D

 27. @Nautilus

  si oarecum “indirect” Alex. Trebuie luat “frigider apple”. Cum nu au inca?
  :-).

  Era doar o gluma si nu rad de necazul tau Alex. Ar trebui daca poti sa ceri inlocuirea completa a frigiderului sau de ce nu sa scrii o scrisoare la samsung pe filiera europeana si nu Romania. Eu asa m-am scos cand am avut odata o pb cu un bosh.

 28. Nu stiam ca se mai produc frigidere Daewoo . Concernul asta care producea de toate a dat faliment cu ani in urma . Cu numele asta au mai ramas doar santierele navale din Corea . (daca nu ma insel) .
  Absolut sigur ca in Italia nu exista o oferta de frigidere Daewoo .

 29. hahaha, da-le la gioale, super tare :)))

 30. Alex, pai tu cazi din lac in put? inca nu am auzit de daewoo la frigidere, s-au bagat si astia peste tot? As lua eventual un Bosch. Omul meu e incantat de el. Drept ii ca acu’ s-a zborsit ceva la compresor, dar il are de vreo 10 ani. Eu am de vreo 3 un Indesit ‘combinat’ de care mi-s multumita.

 31. IQ, chilotii si sosetele se spala la mana. E cel mai simplu mod de a spala, mai ales sosetele. Vrei la masina, nu ai decat, dar dupa 8-10 ore de program, nici mama lui Whirpool nu ti le scoate albe ca neaua.
  A spala niste basketi presupune ca ai curatat dracului pantoful in prealabil. Cat se poate de bine. Le bagi la masina sa le bazaie dracului bulele sa iasa praful din panza aia nenorocita.
  Alex scuze de offtopicaraie.

 32. Acu ca e vorba sa-ti iei altul, hai sa te indrum.
  Side-by-side sint scumpe si neincapatoare. Pentru ce dracu vrei tu neaparat fita asta e oarecum de neinteles pentru mine.
  Eu am un Beko ( 477 WD sau 477 MWD ). Are congelatorul sus si frigiderul jos. Si are spatiu inauntru de numa-numa. Cred ca bate la fund orice alt frigider din clasa lui. Si a fost 19 mil.
  Are aproape un an al meu si sincer nu am ce sa-i reprosez. Basca ca are si roti, deci e usor de manevrat. Distractia a fost pina m-am prins de asta :))

  Eu zic ca factorul fita nu ar trebui sa existe la frigidere. Doar daca ai tu un mare fix, desi cred ca teoretic te-ai lamurit cu ergonomia side-by-side.

  Si Daewoo a facut si chestii misto. Mie imi pare rau de ei ca s-au dus.

  • @jules: pai, exista o mica problema. Noi intii ne-am luat frigiderul si apoi mobila de bucatarie (oh, well), chestie care duce la alegerea frigiderului in functie de spatiul disponibil. Si, sincer, nu vreau sa ramin cu 25 de centimetri gaura linga frigider. De aia o sa si cautam un side-by-side. Ma rog, ideea e ca un side-by-side are congelatorul mai mare. Pentru mine, era bun si-un frigider de hotel, ca nu tinem mare lucru in el, insa congelatorul a fost intotdeauna plin, ca stam la doua blocuri de socri, iar soacra-mea chiar gateste. Iar ea are patru sertare mici si inguste in congelatorul ei. Si cum distanta nu e mare, iti dai seama ca e OK sa stea la noi cîrnăţăraia. Eh, ca s-a stricat de vreo trei ori carnea din congelator, e partea a doua. Dar are sens alegerea noastra, nu e de fite.

 33. Suparat mai esti pe samsung.

 34. Eu as pastra Samsung-ul si as face o clocitoare side-by-side.
  In dreapta oua de gaina, iar in stanga de gasca sau curca.
  Asta da afacere ;).

 35. Am doua televizoare Samsung (unul cu tub catodic de vreo sapte ani si un LCD de doi ani). Nu am avut niciodata probleme cu ele. De doi ani am si un frigider Samsung, cu congelatorul jos care functioneaza excelent. Inainte amavut timp de 9 ani un frigider DAEWOO care a fost de asemenea ok cu toate ca avea un consum cam ridicat. Parintii mei au avut insa probleme destul de mari cu doua frigidere Indesit. Poate e si o chestie de noroc dar nu as generaliza si nu as spune ca toate frigiderele Samsung sunt de calitate proasta.

 36. @arhi Eu raman la parerea ca Samsung nu face mizerii, si o intaresc foarte bine cu filmuletul acesta: http://haotik.ro/2011/08/02/samsung-adventure.htm

 37. @Alex, am vazut la Metro un Daewoo misto rau.SI mare.
  Spatiul ala de 25 de cm cred ca se poare acoperi cumva.
  Si de curiozitate, ce volum are double-side-ul ala ? Daewoo asta ( http://domo.ro/Electrocasnice/Aparate_frigorifice/Frigidere_cu_2_usi ) are tot pe acolo.(poate mai mult ca unele side- by side ) Si e mai ieftin.

 38. Eu am început acum vreo 3 ani cu un monitor de la Samsung, apoi televizor, telefon, frigider. Sunt foarte mulţumit de ele. Ai avut ghinion. Sper să ţi-l schimbe cu totul. Sunt o firmă serioasă.

 39. Cu telvizorul am fost la reparat de 3 ori, cu telefonul o data, cu aerul conditionat de 3 ori… toate SAMSUNG.

 40. Eu am un Frigero de doua stele, produs la Gaesti. In 1971.

  Merge brici si nu l-as schimba pe nimic in lume. 40 years and counting :D

 41. Singurele dispozitive Samsung pe care le am in dotare (si in stare de functionare) sunt vechi. Am un player VHS luat in 1993 din Germania, care inca merge. Am un televizor CRT mic care inca merge. Problema la ei a aparut relativ recent. Pe principiul ca am produse Samsung fiabile, mi-am luat acum vreo 6 ani o camera video miniDV de la ei. Evident, a fost cu mult sub calitatea unui camcorder vechi din 1993 (de la Panasonic). In momentul in care lumina intra in obiectiv, apareau pe ecran niste bare verticale, ca gratiile unei celule. Si nu ma refer la situatia in care indrepti camera catre cer sa filmezi soarele (!), ci la o situatie normala, cand esti in casa si ai lumina aprinsa. Acum, inainte sa cumpar ceva, dau o cautare pe net si caut impresii. Dintr-alea reale, nu reclama mascata pe bloguri.

 42. De ce nu ? eu am un samsung , e ceva mai maricel dar nu am avut niciodata probleme cu el ! Merge perfect , mai face si gheata :))

 43. din cate vad nu sunt putini cei care urasc aceasta firme. am am luat ,,teapa” cu monitor, televizor, aparat foto samsung. aparatul a pus capac la toate

 44. Electrocasnice bune face: Miele, Liebherr (premium), Electrolux, Aeg, Zanussi, Gorenje si punct.

 45. @ Ciprian mai ai bosch-ul si partea de lux de la bosch, care e siemens

 46. 2 compresoare arse in 2 luni, side by side samsung…il astept pe al -3-lea….precizez ca frigiderul il am de 2 luni!! cred ca cei de la samsung o sa-mi schimbe lunar cate un compresor!!!! cele mai bune side by side sunt cele lg, daca stiam poate acum nu mai schimbam compresoare samsung..

 47. Foarte proaste ,numa nervi am cu el , dupa 2 ani de utilizare incepe sa dea rateuri . In sensul ca se formeaza gheata in partea cu frigider , blocheaza ventilatorul si nu mai functioneaza . am si eu un side by side Samsung . Ma orientez spre ariston ca nu sunt de treaba .

 48. la fel si la mine dupa 2 ani si 2 luni crapat compresoru evident garantie 2 ani cele mai de kkt frigidere

 49. Initial am vrut sa cumpar un samsung ca frigider…Dar dupa ce am citit acest articol , nu voi mai dori! Am inteles si eu ca compresoarele de la samsung sunt luate de fapt de la indesit( mi a spus cineva de la indesit Romania)…Mi-a atras cineva atentia ca Beko sunt incantatoare ca performanta fata de samsung…

 50. SINCER…. NU PREA MI-AS BATE CAPUL NICI CU BEKO…..DIN CAUZE DE MOTIVE……ARCTIC, BEKO, GRUNDIG SUNT FABRICATE DE TURCII DE LA GAIESTI…. CARE LA ORA ACTUALA CAUTA COSTURI DE PRODUCTIE CAT MAI MICI…. COMPRESOARE MADE IN CHINA ….. CONDUCTE DE ALUMINIU CAT MAI SUBTIRI…. S.A.M.D. DECI JUDECATI SI DUMNEAVOASTRA CARE CUM CREDETI…..

 51. Si eu am o combina frigorifica Samsung si dupa ce a produs tone de gheată si in frigider s-a dus compresorul.sunt frf proaste.Acum stau sa ma gandesc daca sa-l mai repar sau sa ma orientez spre altceva

 52. Am cumparat o combina frigorifica Zanussi acum 20 de ani -E perfecta si merge foarte bine si acum.
  Cred ca mai trebuie sa ai si noroc de aparate electronice.Goldstar -aspirator pe care il folosesc de 20 de an isi care merge foarte bine.Toate produsele electronice pe care le-am cumparat sunt minunate si au supravietuit testului timpului.

 53. Ce bine ca am gasit acest articol, chiar voiam sa-mi cumpar un astfel de frigider si nu stiam ce sa fac. Sa inteleg ca sunt de proasta calitate aceste frigidere si mai sunt si scumpe pe deasupra, ce poate fi mai rau decat sa dai o suma de bani foarte mare pe un frigider care dupa ceva timp se strica.

 54. @Nautilus: l-am luat la oferta. Si service-ul nu-l platesc, ca de aia are garantie.

  EPIC :))))))

  Ontopic: Urma sa-mi iau unl din acesta.Acum nu mai vreau!Imi iau Bosch !

 55. In sua se ocupa o casa de avocatura de ,,remediera” defectelor Samsung

  http://www.zimmreed.com/case/samsung-refrigerator-defects/

 56. Egzact asa am patit cu Samsungul Side by Side aprocsimativ

 57. Poate io sunt mai norocos. Anul asta, al meu Samsung Side by Side, face 10 ani. Folosit zi de zi, fara nicio problema tehnica. Nu strica ciorba, nu huruie.