fuse si se duse

Din ciclul chestii care au fost si nu mai este, astazi doua site-uri. Primul ar fi infofer.ro, care s-a desfiintat. Nu, nu la modul la care nu mai exista site-ul, ci la modul la care nu mai exista baza de date [update: in schimb, merge daca pui www in fata – ca sa vezi!]. Practic, a fost de-a dreptul desfiintat. Al doilea site care a disparut de pe harta internetului este RomaniaByNET.com. Adica unul dintre site-urile care acum vreo cinci-sase ani se numara printre cele mai vizitate site-uri romanesti. Now no more.

Ce ma mira este evolutia kappa.ro. Practic, un site care nu si-a mai schimbat layout-ul de ani de zile, dar care se mentine de aceiasi ani in Top Ten-ul site-urilor romanesti. Spre deosebire de foarte multe altele, care sint in cadere libera. A se vedea home.ro (sau go.ro, dupa preferinte), care a ajuns pe 34, dupa ce multi ani s-a numarat printre primele cinci. Un potential motiv ar fi si faptul ca in ultimii doi ani s-a migrat masiv de la acele site-uri pe care le faceam cu ani in urma pe hostul lor, cu toate reclamele lor agasante si fara ultima urma de suport perl/cgi, daramite php si mysql, catre bloguri. Plus ca redesign-ul nu a fost extraordinar si nici partea de usability nu a mai fost lucrata.

Ce ma mira, oarecum, este ascensiunea de care se bucura jucaushii.ro, site ajuns pe locul patru in clasamentul general. Pe de alta parte, nu e chiar asa de mirare, daca ne gindim ca scriptul trafic.ro apare si pe playfuls.com. Cu alte cuvinte, Jucaushii primesc foarte multe hituri pe surata in limba engleza, altfel nu ar avea atit de multi vizitatori. A se vedea si statisticile. Si uite-asa iti dai seama ca un proiect care a pornit din pasiune, fara un scop evident de a scoate extraordinar de multi bani, se dovedeste extrem de profitabil. Foarte tare.

8 comentarii

 1. Say what? Infofer.ro o avea alte probleme, dar de desfiintat nu s-a desfiintat:
  imi zice ca maine am 27 de trenuri spre Brasov, si ca biletul la IC 1st class ar costa 45.9 ron (am vrut sa dau paste, dar nu era nimic formatat decent)

  Cautarea e facuta acum 2 minute, asa ca o fi fost un glitch temporar.

  Btw, always use http://www.infofer.ro, not infofer.ro, prietenii stiu de ce.

 2. merge normal infoferu. pacat de RomaniaByNet

 3. mda, deci e vina mea ca n-a mers infofer.ro :)) oh well.

 4. jucaushii e sus, si mai creste, dar calitatea… varianta in engleza (playfuls) e scrisa pentru google news, deci de acolo n-ai ce sa ceri (decat eventual redactori care chiar sa stie engleza…). partea in romana (jucaushii) era misto cand scria jack stirile pe monden si facea misto. acum e tabloid… in rest, pe gaming (reviewuri, nu stiri) mai scriu baietii (stokky, etc, gasca veche) si e bine. dar sunt din ce in ce mai multe nume noi in ultima vreme, e ciudat…

  *sigh* n-o sa mai fie ca la inceput… chiar, tu ai vazut cum arata prima versiune a site-ului? :D

 5. bai subi!
  era sa pic de spaima. cum dracu’ sa desfiinteze infoferul? cuiva care face psoriazis pe cur daca trebuie sa ia relatii telefonice de la institutiile statului ii arunci tu pisica moarta si-mputita ca i s-a desfiintat saitu’ cu trenuri?
  bai subi!
  phew!

 6. bey, n-o mai da dupa ciresh, ca infarctu’ tot de la tine vine, nu de la programatorii chefereului!

 7. Jen: imi amintesc vag ca arata mai bine :))
  v: well… ce sa-i faci daca nu merge baza de date fara www ca cfr-ul are programatori destepti? :p

 8. Oricum, la halul in care merge infofer.ro ar trebui sa treaca ceva timp de la o adevarata cadere, pana sa isi dea seama toata lumea ca a cazut, intr-adevar…