GALERIE FOTO: Urşii de la Zărneşti

brutusIeri, cu Canon România, am vizitat centrul Libearty, de la Zărneşti, pentru recuperarea şi îngrijirea urşilor. Pe scurt, “rezervaţia” privată, finanţată din bani veniţi din afara României (pînă acum, două milioane de euro) se întinde pe 63 de hectare concesionate pe 49 de ani şi are 73 de “locuitori,” în general urşi salvaţi de prin colecţiile particulare ale interlopilor, unde au fost maltrataţi, de prin grădini zoologice mizere ori “pensionaţi” de la circ. Sînt hrăniţi de două ori pe zi şi sunt lăsaţi să se acomodeze cu un mediu nou. Cinci dintre ei au fost adus din alte ţări (de exemplu, SUA şi Georgia.) Ca idee, în România, în sălbăticie mai trăiesc exact 6.003 exemplare.

Fotografiile (mai puţin cea cu Brutus Ostling, ambasador Canon pe wildlife, care a dat sfaturi cu dărnicie tuturor celor care au vrut să profite de prezenţa lui şi cele cu vulpea,) au fost făcute cu un Canon 5D Mark III cu un teleobiectiv 70-200mm IS II USM f/2.8L. Superbe jucăriile.

3 comentarii

  1. Avem niste ursi prin Gradina Zoologica din Baia Mare, care TREBUIE salvati. Am tot cautat pe net, insa nu le-am gasit siteul.

  2. Dragii de ei. Ti se rupe sufletul cand vezi cum arata si te gandesti prin ce au trecut. Ma bucur ca exista un asemenea loc. Nu stiam de existenta rezervatiei, mi-ar placea sa-mi fac timp sa vad si eu zona. Eventual sa ajut la promovare