Geoană: “Guvernul Iohannis va găsi resurse!”. De unde? DE UNDE?

Am urmărit dezbaterea dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană în două rînduri: la radioul din maşină şi pe TVR. Începutul, atît cît l-am auzit, mi s-a părut destul de uşurel şi, vorba lui Crin Antonescu la final, uşor plictisitor. Din faţa TV-ului însă mi s-a părut altfel. Candidaţii au avut timp suficient să se încălzească. Aşa că, pînă la final, am reuşit să trag nişte concluzii. Ajungem, imediat, şi la enunţul din titlu.

Trec peste ajutorul de care a beneficiat Mircea Geoană din partea lui Robert Turcescu (“Să-l lăsăm pe domnul Geoană să termine ce are de spus”, “Domnule Băsescu, timpul v-a expirat, vă rog să ne încadrăm în format”) şi peste filmarea TVR, care a împărţit ecranul în două, arătîndu-l pe Geoană cu vreo două degete mai înalt (aş intra în discuţii despre subtilităţi de acest gen, care sînt menite să lase impresia că respectivul este mai puternic, dar m-aş lungi inutil).

Geoană, superficial şi nepregătit

Pe scurt, Mircea Geoană a venit total nepregătit. A vota un om care nu este la curent cu realităţile ţării este ca şi cum ţi-ai semna biletul de sinucidere. Nu poţi să vii în faţa unei ţări şi să spui că dobînzile sînt de 18%, cînd ele – aici l-a corectat Băsescu – sînt sub 10%. La fel cum nu poţi să vii cu cifre fără nici o bază şi să le arunci la plezneală. Şi nici nu poţi să vii să propui programul “Rabla” pentru tractoare, neştiind că el a fost implementat şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Şi astea nu sînt singurele exemple. Dacă mai vreţi, să luăm cazul medicilor rezidenţi: “Ce ne facem cu ei?”, întreabă Geoană, neavînd habar că problema tocmai fusese rezolvată.

Or, genul ăsta de afişare în faţa românilor nu face decît să scoată în evidenţă superficialitatea. Per total, 95% din discursul lui Mircea Geoană a fost învăţat pe dinafară şi spus precum îşi recită “poezia”, în faţa profesorului, un tocilar care nu poate să asimileze altfel decît prin memorare. De multe ori, mi-a părut că a încercat să-şi aducă aminte unde rămăsese cu discursul. Rememorarea de acest tip nu denotă altceva decît lipsă de imaginaţie şi lipsă de originalitate.

Nu poţi, în calitate de candidat la preşedinţie, să vii cu lecţiile neînvăţate. Asta în primul rînd. În al doilea rînd, nu ai voie, din postura de pretendent la cea mai înaltă funcţie în stat, să enumeri cu nonşalanţă mare parte din propunerile tale copiindu-le sau preluîndu-le, de-a dreptul, pe cele ale contracandidatului tău. Or, Geoană tocmai asta a făcut.

Constituţia nu e hîrtie igienică

Începînd de la cota unică, trecînd prin “dar eu am afirmat că este nevoie de reformarea clasei politice, aşa cum spuneţi dumneavoastră, încă din 2006” (apropo de asta, ultima oară spusese că s-a întîmplat în 2005, asta dacă nu cumva am înţeles eu prost anul enunţat acum), după ce acum cîteva săptămîni blama referendumul cu neruşinare. Din senin, Geoană va pune în aplicare dorinţa românilor şi va cere modificarea Constituţiei întru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Pe bune?

La capitolul “reformarea Constituţiei”, Geoană n-a fost în stare să spună nimic. S-a crezut amuzant şi a enunţat că cel mai important act al ţării nu ţine de foame. Dacă dumnealui asta consideră, înseamnă că nu îl interesează o Constituţie serioasă. A invocat-o pe cea din Statele Unite, veche de două sute şi ceva de ani. Diferenţa, pe care domnia sa a uitat-o, este că actul normativ suprem al SUA este foarte clar şi foarte concis, pe cînd cel românesc este interpretabil în funcţie de virgulele uitate la redactare.

Dimpotrivă – iar aici trebuie remarcată replica lui Băsescu: “Cartea aceea garantează drepturile românilor, domnule Geoană!” -, actul acela este temelia democraţiei româneşti. Şi poate Mircea Geoană uită de apariţia de acum cîteva zile, la Antena 3, faţă-n faţă cu Gabriela Vrînceanu Firea, unde ţinea un discurs sforăitor despre modificarea Constituţiei, respectiv unde regizorul de platou i-a făcut un pustiu de bine şi a ţinut în prim-plan, pentru cîteva secunde, să arate românilor cît de mult o respectă şi o preţuieşte candidatul social-democrat, tocmai broşurica pe care domnia sa o consideră irelevantă acum.

La întrebarea legată de autonomia locală, Geoană a dat din colţ în colţ. S-a prins că e vorba de federalizare şi, iarăşi, a uitat de primul articol din aceeaşi Constituţie, titlul I, articolul 1, aliniatul 1: “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Răspunsul domnului Geoană, în calitate de fost diplomat, actual candidat la preşedinţia României şi actual parlamentar, care ar trebui să cunoască de-a-fir-a-păr actul normativ suprem al ţării pe care o reprezintă, trebuia să fie, din start, un NU hotărît. Nu poţi, în calitatea pe care o ai, să o iei prin bălării şi să baţi cîmpii.

Impotenţa domnului Geoană

Acelaşi candidat al PSD a reuşit să mă ducă la exasperare încercînd să copieze “I strongly believe“-ul lui Obama, tradus în româneşte prin “Cred cu tărie“. Mircea Geoană a crezut cu tărie la fiecare două-trei fraze. Nu ştiu ce a crezut sau în ce crede cu tărie, dar dacă mi se permite o glumă de autobază, aş spune că Mircea Geoană trebuie că-i impotent dacă are o obsesie atît de mare faţă de cuvîntul “tărie”. Dumnealui nu pricepe – şi nu e singurul – că degeaba are consilieri americani, realităţile din România sînt altele, care n-au nici o legătură şi sînt, de cele mai multe ori, în totală opoziţie cu ale americanilor, de exemplu.

“Cred cu tărie” că Mircea Geoană a abuzat într-un mod grosolan de această expresie şi “cred cu tărie” că nu sînt singurul care a fost exasperat de reluarea obsesivă a unei expresii inutile. Şi nu este singurul element de oratorie preluat din campania de peste Atlantic. Au mai fost cîteva. “Eu cred” şi “viziune”, la care se adaugă “viziune integrată” şi încă vreo cinci tipuri de “viziuni” m-au convins că programul lui nu include nimic concret.

“Vom găsi resurse!”

În sfîrşit, ajungem la ce m-a scos din sărite. La fiecare problemă explicată de Traian Băsescu, Mircea Geoană a trîmbiţat, fără nici un fel de reţinere, că “vom găsi resurse!”, că “guvernul Iohannis va găsi resurse!”, că “trebuie să găsim resurse”, că “vom descoperi resurse”. De unde? Şi mai întreb încă o dată: DE UNDE? Vor veni baronii locali ai PSD cu bani de-acasă? Va scoate PSD-ul bani din… fundul sacului pentru a-i da la buget?

Îşi va vinde Năstase casele pentru a plăti pensiile? Îşi va trimite Vîntu reporterii la muncă în locul asistaţilor social ca să le plătească ajutorul în fiecare lună? Va face angajări Voiculescu în Antene pentru a da de muncă şomerilor? De unde va scoate PSD bani pentru toată lumea? De unde va găsi resurse Mircea Geoană şi compania? Că partidul sigur nu va face nimic. Ori va mai pregăti vreo trei-patru mega-privatizări, ca “măsuri de urgenţă” pentru a aduce bani la buget?

Deci, repet: de unde va scoate bani? Unde va găsi resurse? Pentru că Geoană atît a spus: că va găsi resurse, dar n-a specificat şi de unde. Iar asta se numeşte inconştienţă. Astea se numesc replici de grădiniţă: “taică-meu e mai tare ca Jackie Chan!”, “Ba taică-meu e mai tare ca Bruce Lee şi-l bate pe taică-tău!”. Deci, încă o dată, de unde atîtea resurse, domnule Geoană?

Şi-o ultimă nesimţire de campanie electorală

Colac peste pupăză, Antena 3 transmite în direct o intervenţie a lui Crin Antonescu, “plăcut surprins” de talentele oratorice ale lui Mircea Geoană, cel care a venit nepregătit şi n-a spus nimic timp de trei ore. Sau asta nu s-a văzut de sub freza proaspăt tunsă a liberalului? De “sintezişti” nu mai spun nimic, deja au devenit irelevanţi şi repetă obsesiv aceleaşi două-trei plăci cu care ne-au obişnuit. Din cauză că nu au ce să laude la Geoană, au reluat aceeaşi poveste tîmpă a incidentului cu copilul de acum patru ani. Penibil.

45 comentarii

 1. De aia vor sa refaca contractul cu FMI ! Vor sa ceara mai multi bani !
  Pensi mai mari , taxe mai mici , ar fi ideal dar de unde banii ? Solutia PSD , marirea imprumutului de la FMI !
  “Experti ” nu gluma astia !

 2. Totusi, Bruce Lee il bate pe Van Damme. peace Out!

 3. a promis Mircea Geoana marea cu sarea, dar pentru toate trebuiesc bani. Poate nu stim noi si D-nul Johanes este un alchimist… su poate au dat de pestera lui Ali Baba…

 4. Faza cu federalizarea – trebuia sa dea colt in colt. E in gasca cu UDMR-ul si nu trebuia sa ii supere cu fraze dintr-astea drastice. Oricum, Gilioana a avut o strategie simpla si populista: promit orice, ca nu ma doare gura. Din ciclul cate o salvare/masina de pompieri in fiecare sat,etc.

  Oricum, replica cu rezidentii mi s-a parut beton. Gilioana a intrebat “de ce a trebuit implementata tocmai acum legea asta?”. Raspunsul a venit sec: “a trebuit sa iesiti voi de la guvernare. nu uitati ca ati avut ministerul sanatatii”.

  Dar intr-adevar, si impresia mea a fost de superficialitate, discurs sforait si populist, fara nicio acoperire reala.

 5. nu se poate,si eu il asteptam pe Mos Craciun PSD cu renii Antonescu,Johanis,Bela si Pambucian :D

 6. Basescu ii bate si Bruce Lee si pe Van Damme (s-a vazut din filmulet ce viteza naucitoare are).
  Revenind la subiect, cred ca cea mai geniala solutie pe care am auzit-o in aceasta campanie e cea a lui Basescu cu construirea de case pt. profesori si doctori la sate. La cat costa inca in ziua de azi o casa, sa primesti un moca cu conditia sa profesezi la sat nu e lucru de lepadat. Un profesor tanar nu poate sa isi ia casa din salariu, dar va avea de ales. Probabil ca nu se vor duce cei mai buni profesori la sate, dar macar se vor duce unii.

 7. Domnul Geoana a uitat sa precizeze ca fondurile vor veni de la Santa Klaus Iohanis =)

 8. Nenea Alex, frumos sintetizat.

  Desi eu as spune ca pentru mine “confruntarea” s-a terminat aici:

  “” Mircea Geoana: Degeaba ne lamentam dupa 5 ani de mandat si plangem pe umarul unui mosneag.

  Traian Basescu: Mosneagul acela e un cetatean roman, dle Geoana! “”

  N-a fost confruntare, doar i s-a dat ocazia lui Geoana sa fie PROST si NESIMTIT pentru ultima oara!

  “Mosneagul ala” suntem noi toti, cei fara masini cu girofar, fara usi deschise in justitie si fara privilegii! Si daca as fi fost prezent, l-as fi lovit pe “Goana la Moscova” intai in plex si apoi in gura aia de comunist ordinar!

 9. Geoana joaca cartea “New Hope” consiliata de oamenii lui Obama.
  In ipostaza de “salvator al natiunii” nu trebuie sa dea si explicatii plauzibile.
  El exploateaza speranta romanilor in venirea unui “salvator”.
  Cuvintele cele mai frecvente care l-au sedus si pe M.Dinescu sunt: “altfel de politica” “al tip de atitudine” “altfel” “un nou mod de a solutiona problemele” “o noua atitudine” “mai bine decat in ultimii 20 de ani” “vom gasi resurse” “voi fi garantul consensului national”
  care sunt niste pungi cu pufuleti
  dar este un speech care la inceput de mileniu prinde mesianic
  sa vedeti cati idioti vor vota “Noua Speranta Geoana”

 10. Bun am înțeles, Geoană nu e bun, Băsescu nu e bun.

  Păi și noi cu cine votăm ?

  Concluzia : oricum o dăm, la anul suntem în picaj direct.

 11. As mai adauga o chestie, pe care nu stiu cati dintrei cei care-ti citesc blogul au observat-o, avand in vedere varsta si mentalitatile (nu o spun ca un lucru rau, numai ca chestie care e normala). Ei, chesti asta prinde foarte bine la electoratul de baza al PSD-ului, cel in varsta de la tara:
  Cu toate ca jura pe Biblie, se lauda ca duhovnicul sau e parintele Galeriu, citeaz din Sf. Ioan Gura de Aur, Mircea Geoana nu stie sa-si faca o cruce! Ba, mai mult, aproape ca o face intoarsa!

 12. Vis a vis de cuvintele repetate in mod obsesiv, da-mi voie Alex (daca-mi permiti sa te tutuiesc) sa mai adaug unul care ti-a scapat dar care mi-a facut mie capul mare si anume: “militez”! Un discurs marca Iliescu (de pus R’ul ala sus), un discurs liniar, un ranjet tot marca Iliescu…jalnic si tare mi-e frica (desi fac eforturi sa gandesc pozitiv) ca va iesi presedinte…:( Si daca va iesi, oare ce-am putea face? Nu ca vreau sa instig, dar parca mi-e grelutz sa plec din tara asta “de 2 lei”, desi se pare, asta-i varianta….Si inainte sa inchei, as mai adauga o kestie demna de luat in seama: juratul ala patetic cu mana pe biblie a tovarasului Geoana..iti trebuie ceva tupeu, dat fiind faptul ca-i mason…pentru lamuriri click pe link-ul de mai jos:
  http://www.frontpress.ro/?p=963
  Asta la vista Beibi!
  Sa auzim de bine!

 13. :))
  ba n-ai inteles, alexandru (savu) :))
  subiectiv zice ca basescu e bun

  scrie mai clar, alexandru (mihaileanu), ce fel de propaganda e asta de nu intelege lumea care e ala bun? :)))

 14. Excelent review asupra prestatiei lui geoana.

  Intrebare : – Alex, crezi ca monarhia este o solutie pentru Romania ?
  (Poti sa imi raspunzi pe email)

 15. Si ca sa fiu carcotasha pana la capat, Geoana a tinut sa fie marlanush ( prea elegant spus) si la momentul cadouri cu cartea pe care i-a daruit-o lui Base, aia cu bunele maniere…ha, ha, ha! pe ei, pe ei, pe mama lor!! Hai la vot pe 6 decembrie!

 16. Oare lui ILIESCU i-a cerut voie Geoana ca sa mearga la salonul de relaxare Vantu?
  Daca nu a cerut voie si Ion I a aflat doar de la televizor, cum o fi reactionat la o surpriza de asa proportii? S-o fi suparat bunicuta? Cat? Un pic sau mai mult?

  1. Geoana putea sa ia un RedBull si sa-i dea voie Dnei Mihaela G. sa-l relaxeze;
  2. Geoana putea pe langa cele doua carti sa ii faca cadou lui Base si un whisky.

  Daca nu e consiliat cum trebuie.. uite c-a pierdut electoratul adus de Crin Antonescu.

 17. La partea cu dobânda la bănci, avea dreptate Geoană. Dobânda dacă contractezi un împrumut este de 18%.
  Ce a spus Băsescu, cea cu 10% se aplică poate la economii. :)

  În rest, total pafară Geoană, și mult mai “pe surse” Băsescu.

 18. nu Joju, n-a pierdut electoratul lui Antonescu, stii ce-i nashpa? ca cei care au gresit in primul tur de l-au votat pe Antonescu, ‘or sa greseasca si in turul 2 – si’or sa voteze cu Geoana…din pacate cunosc cazuri si mai din pacate, sunt tineri! am incercat din rasputeri, cu argumente sa-i aduc pe calea cea dreapta, dar s-a dovedit a fi inutil..sunt prea impatimitzi si dezinformati ! Si ca o paranteza, eu sunt din Iasi ( ma repet, a ajuns sa-mi fie rusine de asta) si de 3 zile incoace PSD-ul le da la moldoveni concerte, chiar acu’ se aude o muzica populara pe cinste! neinteresant ca la ora asta poate cineva vrea sa traga’un somn de amiaza…va pup!

 19. Sa trag concluzia ca base e gigea nu? Eu una din principiu nu mai pot fi reprezentata un manelist! daca tu, draga Alex vrei asta, esti liber sa-ti pui stampila si de 100 ori pe base…cu parere de rau dar nu sunt de acord cu tine.

  • Vezi ca o dai in discriminare! Ce treaba are maneau cu presedintele? E o tara libera si daca unu ca Guta vrea sa cante despre Basescu o face, nu il impusca nimeni … si nici nu trebuie asociat cu imaginea presedintelui.

 20. Base n-are nicio legatura cu manelistii. Doar pentruca a scris Guta un cantec pentru Base poti generaliza asa de grosolan?!

 21. Ce face Base dupa ce ajunge presedinte? Il sprijina pe Livache pentru functia de prim-ministru. Livache e refuzat, o luam de la capat cu scandalul, criza economica ne striveste iar Domnul Basescu se lupta in continuare cu clasa politica nereformata. Inca 5 ani de nimic. Votati Basescu!!!

 22. Bunicuţa kaghebistă ,PROSTY , “Dictatorul” şi boborul –CRONICILE DIN GERULIA

  Bunicuţa kaghebistă
  A fost foarte,foarte tristă
  Fiindcă are guturai
  Si, l-a potopit amarul,
  PROSTY, bietul nepoţel ,
  Avea meci cu marinarul.
  Cum să meargă bietul , EL
  Însoţit doar de Dinescu ,
  Zis Poetul-portofel ?
  Are Prosty mare vină ,
  El la Moscova s-a dus ,
  Cică s-aducă lumină,
  Doar, se ştie că lumina
  Pentru neamul mioritic
  vine de la RĂSĂRIT .
  E tălîmb,sărmanul PROSTY,
  Boacăne el face mii,
  Îndat ce deschide gura ,
  Scuipă doar gogmănii,
  Două vorbe , trei prostii.
  Nu uitaţi cum sfidă ţara
  Când s-a dus la Timişoara,
  EL,
  Cu alti doi păcălici
  Şi Poetul- Portofel.

  PROSTY s-a ascuns sb masă
  Şi refuză să mai iasă,
  Plânge greu, sfâşietor ,
  Nu vreau să mă duc, bunică,
  Ştii ,imi e atît de frică,
  MARINARUL , bătăuşul,
  Va dori să curgă sânge
  Mă tem că va fi omor.
  Se înfurie bunica
  Văzînd că PROSTY nu tace
  Şi îi dă nişte scatoalce ,
  Apoi, îi spune frumos :
  Tu ascultă, PROSTY dragă,
  L-am rugat pe MAREAN
  Să te însoţească el ,
  Cu poetul-portofel,
  Însă, ăst Hopa-Mitică
  De se duce, mai mult strică,
  Este un bou agramat
  Bun să tragă plug ăn brazdă
  Când se ară în asfalt.

  Bun nu este nici Adelu ,
  Pate îţi mai aminteşti
  Cum,în urmă cu cinci ani
  Pe jos a şters cu el Chelu,
  Numarînd la termopane
  De la multele lui case ,
  Date gratis de Jianca
  dragului nostru Năstase ,
  deşi au costat mulţi bani.

  Nu pot să mă duc cu tine,
  Pe ecrane eu acum
  Tu o ştii, nu dau prea bine
  Fiindcă am minţit poporul,
  Folosind televizorul.
  Când le-am fost ca un părinte,
  Neamul ăsta, fără minte
  Strigă, strigă neîncetat
  ILIESCU ,JUDECAT
  Pentru sângele vărsat,
  Pentru mirii noştri trişti,
  Cei ucişi de terorişti,
  Finndcă am chemat minerii
  Să planteye flori pe-asfalt,
  Să plătească flori în ţeste ,
  PENTRU SÂNGELE VĂRSAT!!!

  Apoi, cuvîntă bunica :
  Fii bărbat ca bravul NICA ,
  Fii bărbat,cum vrea poporul,
  Spune cu glas apăsat:
  Fraţi români, votaţi pe GEOANĂ,
  Omul fără de prihană ,
  Doar atîta eu vă cer ,
  De –mi daţi votul ,de îndată
  Pun pe Klaus premier
  Şi, în plus, vă voi da vouă
  Drept răsplată pentru vot
  Un cârnat şi două ouă,
  Poate şi –un bocanc în bot.

  Şi-am încălecat pe-o şa , de-aici , din Gerulia, poate mâine,VA URMA

 23. Am si eu o intrebare: stie cineva daca inafara de B1tv care a luat amenda de la CNA cum ca a difuzat in mod obsesiv filmul in care dl. Basescu “loveste” copilul, mai este vreo televiziune amendata?

 24. Cum de unde ? De la mine , de la tine , de la noi. Ca din alta parte n-are de unde. De la noi vrea sa fure prostu. Da macar acum stim de ce-i poate pielea si nu-l vom vota !

 25. L-am auzit pe geoana promitand toata campania locuri de munca, bani de salarii si pensii!!! se subordoneaza la aceeasi intrebare din titlu:de unde?de unde? plus de asta:la oferi 25.000$ celor care se vor intoarce in tara:iarasi de unde, de unde? nu prea a raspuns la intrebarea asta! si a cam avut timp…

 26. Guvernul Johannis face promisiuni fara acoperire asa cum Ceausescu promotea salarii mai mari cand lumea nu gasea de mancare. Este strategia comunista folosita inaintea oricarei campanii.

 27. clarinita, dar a raspuns mai la intrebarea: de unde?…..AVEM RESURSE! :)))

 28. 1. Geoana a fost intr-adevar total nepregatit…a venit la aceasta dezbatere cu vise si cuvinte mari fara a fi la curent cu situatia actuala a tarii! E usor sa promiti cate in luna si-n stele dar asta nu-nseamna ca se si pot realiza toate aceste promisiuni! Nu asa se acstiga alegerile domnule Geoana trebuia sa veniti cu proicete concrete care pot fi realizate! 2. Ma scarbeste Crin Antonescu! Dupa ce in pana in primul tur a sustinut ca nu se poate sa lupte alaturi de Geoana ca “Traian Basescu e un om viu, cu personalitate, Geoana nu e” si multe alte declaratii ale sale in care il critica sever de Geoana si spunea ca el considera ca Basescu ii este superior lui Geoana deodata in turul doi se da de partea lui Geoana…de ce? Va spun eu: ca si ceilalti din clasa politica care lenesc pe bani nostrii in parlament nu vrea sa-si piarda privilegiile si a ales sa fie de partea raului ca sa-i fie lui bine!

 29. “Vom gasi resurse” este alaturat formulei “voi folosi contactele mele interne si internationale”
  se lauda mereu ca s-a pozat cu sute de presedinti si ministri…fam Geoana
  E o prostitutie generalizata la clasa politica, ei faca imprumuturi in contul guvernelor urmatoare…
  saracul Geoana… http://joju-ro.blogspot.com/2009/12/mirceo-n-aveai-voie-la-sorin.html

 30. “Vom gasi resurse” este alaturat formulei “voi apela la toate contactele mele interne si internationale”
  prostitutie la clasa politica, fac imprumuturi in contul guvernelor urmatoare….

 31. Eu veci nu as putea vota pentru un comunist! A-l vota pe Geoana = a vota pentru reintoarcerea dictaturii comuniste! Aveti idee ce fel de presedinte ar putea fi dl. Geoana!? In ce fel ar fi influentate numirile pe care le-ar face acesta in justitie, de exemplu?? Parerea mea este ca Romanica noastra nu ar da doi-trei pasi inapoi ci mii de pasi , in ceea ce priveste independenta justitiei si a statului de drept in Romania.

  • Cati demnitari de la Comunistul partid PSD au intrat la puscarie in timpul justitiei reformate si independente a lui BAsescu? Se pare ca sunteti orbiti de preaiubitul conducator. Cum sa zici ca ne intoarecm in timp daca votezi PSD/ ai vazut macar cine candideaza? Nu e Iliescu, nici Hrebenciuc, ci un nene care a stat mai mult prin Occident si nu in timpul comunismului precum Base. Apropo, ce se spune despre cei detasati prin Occident inainte de ’89? ca sunt securisti, turnatori, sprijin pentru comuistii de acasa. Deci, mai vezi ce e cu Base inainte sa-i acuzi pe altii ca sunt comunisti.

  • Orb esti tu amice, ca nu Basescu ii aresteaza si ii judeca, ca d-aia este democratie si nu comunism, istetule! Ceea ce poate sa faca presedintele este sa aiba grija sa nu aiba acces cei gen Vantu si Patriciu la fraiele puterii , ca sa ramai si tu roman, nu rus! dah …

  • Aaaa, de aceea s-a intalnit Basescu cu Vantu. Sa-l informeze ca nu are dreptul la puterea statului. Daca tu crezi asta, e bine.

 32. Mircea Geoană si Klaus Johannis sunt creaţiile mogulilor şi marionetele lui Ion Iliescu şi a lui Sorin Ovidiu Vantu. Nu au acţionat vreodată împotriva mogulilor sau a clasei politice. Cum pot aduce ei schimbarea? Cu Geoană si Klaus Johannis politicienii o vor duce mai bine, mogulii se vor îmbogăţi, iar Iliescu va fi şi mai puternic.

 33. Geoana impreuna cu Johannis are impresia ca va realiza minuni….dar nu e asa ,, degeaba face el atatea promisiuni ca va face rost de fonduti si resurse pentru ca nu stie nici macar lucruriile elementare al unui stat si asa s-a vazut la dezbaterea cu Traian Basescu!!! Nu vrem un presedinte nepregatit din aproape toate punctele de vedere… vrem un presedinte curajos, inteligent. si credibil asa cum a demonstrat Basescu ca este!!!

 34. Guvernul Johannis?? Despre ce vorbiti? Ca sa existe asa ceva, Johannis ar trebui sa fie DESEMNAT ca premier, este conditie sine qua non … si pe Johannis nu l-a desemnat nimeni NICIODATA!!! Nu mai suport sa aud aberatiile astea PSD-PNL … Va irositi energia aiurea, pastrati-o pt maine seara cand o sa trebuiasca sa suportati infrangerea!

 35. @joju
  ia intreaba-l pe bercea mondialu` :))
  sigur ca nu…doar base e SUPERBASE . Ma amuzi…

 36. Ce zice Geoana in interviul luat de Tolontan: “Am vorbit cu Vântu … despre modul în care putem găsi resurse … pentru a putea să capitalizăm economia românească…”
  Vantu este condamnat cu suspendare intr-o cauza legata de devalizarea ( = decapitalizarea ) unei banci (BID).

  Ce spun Parazitii:

  “Dac-as fi pentru-o zi presedinte
  Tineti minte, as lasa Romania amanet, fara cuvinte
  Dac-as fi pentru-o zi presedinte
  V-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde”

  :))))

  Nu-i asa ca-i tare ?

 37. Iata ca citesc si eu primul comentariu pertinent referitor la “marea confruntare”. Felicitari! Merita mentionat si momentul Ucraina…

 38. stai linistit, ca se descurca mihaela. numai sa-l vada ea pe prostanac in jiltul de presedinte, ca il scoate ea din rahat, tot asa cum l-a si facut sa fie cine este acum.