Gluma zilei: Antena 3 i-a scris lui Barack Obama

read-a-bookMihai Gîdea şi Adrian Ursu i-au scris o scrisoare lui Barack Obama, cu cc: la John Kerry, în care îi explică ce mare nenorocit e Băsescu. Pentru că, evident, Băsescu nici n-a fost, pînă acum, un partener loial SUA. Comentăm împreună?

România a intrat, în ultimii 9 ani, pe o pantă periculoasă, deviind de la cursul democratic autentic spre care năzuia. Traian Băsescu  şi-a construit un regim propriu, cu manifestări despotice periculoase.

Va să zică, în ultimii nouă ani, România a deviat de la cursul democratic din cauză că n-a mai fost PSD-ul la guvernare, justiţia a început să se mişte, TVA-ul a scăzut la 19%, iar impozitul a devenit unic, de 16%, economia a luat-o în sus, media a putut, în sfîrşit, să se exprime liber, fără teama de a-şi lua bîte pe spinare.

Manifestări despotice, aşadar, cu Antena 3 drept ultima redută a democraţiei româneşti. Despotul n-a putut să-i închidă, căci ei au luptat eroic, nu ca idioţii de jurnalişti care publicau anchete, chit că erau bătuţi sau, unii mai norocoşi, doar ameninţaţi că le vor tăia familiile.

Acest regim, consolidat alarmant în ultimii ani, se bazează pe aservirea totală a instituţiilor de forţă şi utilizarea serviciilor secrete, dar şi a organelor de ordine publică sau chiar a structurilor fiscale pentru hăituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viaţa publică ori pentru protejarea abuzivă a propriei clientele politice şi financiare. Mult mai gravă este însa exercitarea unei presiuni sufocante şi a unui control abuziv direct asupra Justiţiei.

Desigur, regimul Băsescu a transmis un ordin direct jandarmeriei, aşa cum ne amintim cu toţii, în repetatele cazuri în care reporterii Antenei 3 au fost atacaţi cu gaze lacrimogene în propria redacţie şi bătuţi cu bastoanele. Totodată, ne amintim cazurile în care poliţia a intrat peste Dan Voiculescu, în studio, în direct, i-a pus cătuşe, l-a atîrnat de tavan şi l-a bătut cu sălbăticie în direct, în prime time, în timp ce Fiscul îi cotrobăia prin conturi. Este şi motivul pentru care Voiculescu, acum, nu mai are nici un ban în cont, iar Antena 3 supravieţuieşte din donaţiile telespectatorilor.

Regimul conceput şi pus în funcţiune de Traian Basescu a protejat în tot acest răstimp marea corupţie de la vîrful puterii politice, trimiţînd însă în judecată, adesea fara probe suficiente pentru a putea susţine condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovaţi şi neimplicaţi politic, dar incapabili să se poată apăra în faţa unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetenţă.

Lăsînd la o parte faptul că n-o să-i bage în seamă nici menajera lui Obama, este incredibilă retorica de tip comunist. Vorba chinezului, by the book. Conform cu manualele de propagandă.

Halucinant.

4 comentarii

  1. Halucinant e faptul ca, pe petitieonline.com, traznaia asta a strans aproape 60.000 de semnaturi, in mai putin de 24 de ore.

  2. Hm, parca nu mai e asa halucinant:

    57 470 persoane au semnat această petiție. Semnăturile provin de la 39 116 adresa IP diferite.

  3. Sa speram ca au semnat toti cei care se uita la emisiunea aia, acum macar stim care ii este audienta reala.

  4. lege aaproximativa a lui murphy: angajatul trebuie sa depuna eforturi sustinute se fie mai putin inteligent decat seful.
    daca voiculescu crede tampenia ca Basescu e dictator, voi vreti ca angajatii intact sa fie mai inteligenti?
    in alta ordine de idei, ma bucur ca nu lucrez la intact.