Google Apps şi iPhone sync. Cum rezolvi bug-ul sincronizării contactelor

După o bucată de vreme de folosit o adresă de mail @me.com, de la Apple, m-am întors la GMail dintr-un motiv cît se poate de simplu: sincronizarea între telefon, webmail şi client de mail se face mult mai bine prin Google decît prin Apple. Mai exact, în cazul GMail, cînd citesc un mail pe telefon, e marcat automat ca citit şi pe server, care trimite un ping şi către clientul de mail (în cazul meu, Sparrow). Nu acelaşi lucru îl face Apple.

Eh, şi cum stăteam eu şi mă gîndeam ce-i de făcut, am hotărît să-mi schimb adresa de mail încă o dată (cele vechi sînt în continuare valabile, au forward către asta, dar ideal ar fi un update în Address Book). Am importat mailurile din vechiul cont de GMail, am importat contactele, e ca înainte. Pînă în momentul în care m-am trezit că, pe iPhone, am contactele sincronizate cu iCloud, iar restul (mail, calendar, reminders) cu Google. Am şters contul de Google, am oprit sincronizarea contactelor cu iCloud şi, cînd am vrut să adaug contul de Google din nou, m-am trezit că nu vrea să adauge decît 50 de contacte.

Explicaţia e simplă: în cazul unui cont Google obişnuit, de forma adresa@gmail.com, sincronizarea se face fără nici o problemă. Nu şi în cazul Google Apps, în care trebuie specificat domeniul, deşi pe iPhone scrie destul de clar: “optional.” Odată specificat, s-a rezolvat problema. Sincronizarea contactelor s-a făcut perfect, sincronizarea mailurilor, la fel. Calendarul nu prea-l folosesc, dar nu cred să existe vreo problemă. E atît de simplu. Tocmai de aceea mi-a luat vreo două ore să-mi dau seama. Deh, dacă-i simplu, nu înseamnă că e şi la mintea cocoşului.

4 comentarii

  1. “Mai exact, în cazul GMail, cînd citesc un mail pe telefon, e marcat automat ca citit şi pe server, care trimite un ping şi către clientul de mail (în cazul meu, Sparrow). Nu acelaşi lucru îl face Apple.”

    Huh, la mine pe iPad mailul @me.com se sincronizează în mai puțin de o secundă cu computerul. Testat chiar acum: iPadul pe o conexiune Vodafone, computerul pe Romtelecom. Mail nou primit: cum am pus degetul pe el pe iPad, “s-a citit” automat și pe computer.

  2. Ah, da, folosești Sparrow. Nu știe push email, probabil de aia nu sincronizează citirile pe @me.com.

    • @Tudor: Cred că nu se pupă cu push-ul Apple, că ştie foarte bine cînd vine vorba de GMail. În fine, ideea e că-i valabil şi invers: citeam în Sparrow şi nu-mi marca pe mobil etc.