GRAFIC: Cum arată piaţa de smartphones în funcţie de marketshare-urile producătorilor

Dacă v-aţi întrebat vreodată cum ar atăta, vizual, piaţa de smartphones în termeni de cote de piaţă ale producătorilor, s-a ocupat Nielsen. Ce se vede este împărţirea – în patrulatere, deh – pieţei în funcţie de cît au vîndut producătorii de telefoane. Studiul este, desigur, pe Statele Unite, dar mi se pare interesant cum Apple nu doar că e primul, dar are dublul cotei de piaţă a producătorului de pe locul al doilea. Apple are 34%, Samsung are 17%, în condiţiile în care vinde vreo cîteva zeci de modele cu Android.

Nu degeaba mi-a plăcut mie HTC, pe vremea cînd aveam Android. Dacă ar fi avut bugetele de marketing ale Samsung, ar fi fost mult mai sus. Subiectiv vorbind, cred că HTC este mai bun şi poate că şi ăsta e criteriul pentru care ocupă locul al treilea, cu 14% cotă de piaţă.

Altfel, la sisteme de operare, Android e primul, cu 51,8%. Apple are 34,3%. Pagina Nielsen nu geme de detalii, deci nu e obligatoriu să daţi click. E drept, graficul de mai sus nu prea păstrează proporţiile, dar e simpatic desenat.

3 comentarii

  1. Ma surprinde ca Sony (Ericsson) intra la categoria others si ca stau atat de slab la vanzari si preferinte desi, dupa mine, au telefoane ff bune. Desi am avut pe mana si HTC, si Samsung, mi-am luat un Xperia Ray si sunt ff multumit de el. Sistemul de operare se misca foarte bine, touch-ul n-are probleme si raspunde prompt la comenzi, display-ul are culori senzationale iar camera de 8 mp si filmare HD este senzationala. Plus ca este foarte subtire si stilizat, vreau sa tin in buzunarul pantalonilor un telefon, nu o (aproape) tableta cum e Note sau S 3.

    Dar na, Samsung se promoveaza ff bine, sponsorizeaza tot ce tine de evenimente social media si au o groaza de modele in oferta, Sony are in momentul asta doar doua

    • @Ovidiu: Sony au ratat startul. În loc să meargă pe Android, primul lor Xperia a fost pe Win Mo 6.5. Pina au scos primul Android, cu 1.6, concurenţa era deja pe 2.1. Consumatorul i-a poziţionat la “şi alţii,” la “ăia rămaşi mult în urmă.”

  2. Ziceam dincolo sa te uiti si in dreapta graficului si sa aduni procentele la HTC si Samsung.