De ce nu ţi-ai prăji nişte mici pe grătarul din balcon?

Viaţa la bloc e frumoasă, mai ales dacă trăieşti în România. De exemplu, dacă tot e vară şi te-apuci de gătit, de ce n-ai lăsa uşa de la apartament deschisă, astfel încât să miroasă în tot blocul a ceapă prăjită?

Serios, cred că tot bucureşteanul care se respectă e păţit, sigur are o vecină care găteşte la modul ăsta. Eu, să-mi trăiască, aveam vreo trei pe scară, dar cei mai simpatici mi-au rămas vecinii cu grătare.

Pe terasă (unde există câteva apartamente cu două camere şi restul garsoniere), de exemplu, aveam o vecină care se folosea intens de grătar. Asta n-ar fi o problemă, că fiind literalmente pe bloc, nu deranja pe nimeni. Dar îi aveam pe alţii, de la primele etaje, care puneau ceafa de porc şi micii pe grătar chiar la intrarea în bloc, pentru că… nu ştiu, pen’ că ceva.

În contrapartidă, mai scap ocazional ochii pe Fine Living, un post TV simpatic şi cu foarte multe emisiuni de tip “find a home” şi “upper fixer“, genul ăla de emisiuni de clătit mintea şi de zis “Ptiu, drace, cât de mişto e să ai bani să-ţi iei o casă în Caraibe“.

Chestia care mă fascinează la americani e că toţi vorbesc de “entertaining space“, toţi vor să le vină neamurile şi prietenii în vizită şi toţi cei care-şi caută case sunt impresionaţi de grătarele din curte. E un soi de pasiune nebună pentru ele, mai ales când remarci că un grătar de-ale lor e cât o masă de 12 persoane şi e pe gaz, nu pe cărbuni.

Adevărul e, totuşi, că un astfel de grătar de grădină nu e chiar scump dacă iei în considerare faptul că îţi permiţi o casă (mai ales în State) şi că nu vrei să-ţi miroasă şi sufletul a ceafă de porc prăjită.

Altfel, e sezonul grătarelor – iar o pungă de cărbuni costă vreo 15 lei, mai ales dacă vrei să ieşi din oraş -, iar eMAG are o secţiune dedicată grătarelor de grădină, pentru toate nevoile şi pentru toate gusturile.

Cum nu toţi ne permitem o casă în suburbie, cu o curte generoasă şi cât mai puţini vecini, zic aşa: dacă vă bate vreun gând să ieşiţi la munte, la mare sau pe marginea drumului, la un grătar cu prietenii, nu uitaţi să faceţi curat după voi.

Ah, da, şi încă ceva: NU faceţi niciodată grătar pe balcon! NICIODATĂ!

Articol scris la invitaţia eMAG.

2 comentarii

  1. Lasa,ma, gratarele, vezi ca ne fura austriecii padurilii!
    Despre asta nimic, nimic??
    #belitisalvam, #haicumitingeala, #nucorporatiafacelegislatia……
    E greu cand nu vine parnosu’ de la georgica, n’asa?

  2. Am avut in bloc pe unul care facea sambata gratar de peste. Pescar inrait. Noi spalam rufe sambata. Combinatie nefericita. Pana am coborat la el si i-am spus. Dar la o casa in stil american, cu o curte in care sa am un gratar, visez de la 15 ani.