Greva Sanitas miroase a PSD

Scriam şi ieri pe Facebook, reiau ideea şi aici, ca să înţelegeţi mai bine de ce s-au trezit taman acum sindicaliştii din Sănătate să pună de-o grevă. Nu e o tactică nouă, dimpotrivă, nici măcar nu e inventată de PSD, dar cu siguranţă a mai fost folosită cu succes şi în trecut.

De ce îmi miroase a PSD? Simplu: Pentru că Marius Sepi, vicepreşedinte Sanitas, care a tot ieşit în presă zilele astea explicând cum amărâţii de lucrători din Sănătate abia supravieţuiesc – ceea ce e perfect adevărat, lefurile sunt mizere, obişnuia să fie membru PSD cu acte-n regulă.

medici-greva

În 2010, pe vremea când sindicalistul nostru era şef pe la CNSLR Frăţia, sindicatul din care făcea parte s-a aliat niţel cu PSD pentru a-i sprijini în alegeri. Potrivit unui articol din acea perioadă, Sepi trebuia să devină chiar vicepreşedinte al PSD Alba. Mai multe detalii, aici.

Cred că e inutil să mai spun că, în calitate de vice al Sanitas, Sepi încasează o leafă de vreo 3.500 euro, iar şeful lui cel mare, Leonard Bărăscu, primeşte vreo 7.500 euro lunar. Astea-s date disponibile la orice căutare pe Google şi reies tot din declaraţiile lor de avere.

Practic, vorbim de nişte indivizi care-s plătiţi la modul grosolan pentru a nu face literalmente nimic, başca nimic pentru majoritatea angajaţilor din sistemul de Sănătate de stat, care trăiesc pe 2.000 lei (OK, fie, sunt unii plătiţi mai bine, dar câţi dintre ei?)

Bun, bun, dar ce legătură are PSD-ul cu Sanitas? Păi, legătura e Sepi, legăturile mai sunt alţi membri de partid care-s şi-n sindicat şi-aşa mai departe. Pentru că ce poate fi mai potrivit înaintea alegerilor, dacă nu o grevă sănătoasă menită să strice imaginea guvernului? Mai ales că actualul prim-ministru, Dacian Cioloş, este propus pentru încă un mandat şi de către USR, şi de către PNL, adică fix opoziţia PSD-ului şi a sateliţilor lui, ALDE, PMP, PRU etc.

PS: A nu se înţelege că pun la îndoială buna credinţă a participanţilor la grevă, dimpotrivă, ei pot fi foarte uşor manipulaţi, mai ales când salariile lor sunt o mizerie pentru munca depusă. Spun doar că-mi miroase a jocuri politice pe care le-am mai văzut şi altă dată.

(Dacă ştiţi sursa originală a fotografiei, aş aprecia un comentariu, să pot să creditez fotograful sau publicaţia)

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.