Cu cine ţinem: cu Grindeanu sau cu Dragnea?

Circulau nişte glume, zilele trecute, cum că au fost interzise şi în România, în sfârşit, numerele de circ cu animale, dar au uitat să precizeze în lege şi de animalele din parlament. Eh, cam asta e situaţiunea, avem circ cu animale politice.

Ne-am distrat, ne-am hăhăit, am pus bannerul cu #rezist pe poza lui Grindeanu şi, invariabil, a apărut întrebarea logică, pe care am văzut-o la mai mulţi: “Păi, ce facem, fraţilor, îl transformăm pe Grindeanu în erou?

Iar răspunsul meu este simplu: nu. Dar dacă tot putem să ne mai distrăm un pic cu ei, să-i vedem cum îşi dau singuri în cap, de ce să nu mai turnăm şi noi nişte gaz pe foc?

Başca, băieţii chiar sunt amuzanţi. Acu’ vreo două zile, Grindeanu a vrut să demită doi miniştri să-l pună pe Ponta SGG, SGG-ul de-atunci n-a vrut să semneze. Poc!, s-a găsit soluţia, l-au zburat şi-au rezolvat-o.

Ăilalţi şi mai amuzanţi (şi, tind să cred, şi mai proşti), în frunte cu Dragnea, că bagă moţiune de cenzură care să fie citită duminică, în parlament, zbang!, nu se poate, că trebuie înregistrată la registratura Guvernului şi, deh, e weekend, bugetari, d-astea.

Dar dincolo de jocul ăsta de-a whack-a-mole reciproc, adevărul este că, atunci când vorbim de PSD, nu avem voie să ţinem cu nimeni. E ca şi cum tu ai fi stelist şi te-ai uita la Rapid-Dinamo, oricine-ar câştiga meciul, atentează la locul tău în clasament.

Aşadar, n-ai cu cine să ţii, că indiferent cine câştigă în PSD, poporul pierde, mai ales acum când Grindeanu şi-a scos arma secretă, pe Ponta! Serios, dudule?, Ponta?, n-ai găsit pe unul mai bun? Pe bune, hai să ne uităm preţ de două secunde la poza de mai sus. Nu e ca şi cum unul ar fi mai bun ca altul. Nu e ca şi când mocirla n-ar fi tot acolo.

Dacă nu e de dorit să ţii partea unei tabere pesediste, o plăcere vinovată putem avea cu toţii: ne putem dori intens ca unul dintre ei să fie faultat atât de nasol, încât să-l scoată targa de pe teren. Eu mi-l doresc faultat pe Dragnea, că e mai periculos pentru moment, iar de Ponta şi Grindeanu avem timp după.

Până atunci, popcorn! Sau seminţe, ca pe stadion. După preferinţe, eu nu judec pe nimeni.

6 comentarii

 1. Mă simt ca acum mulți ani, când am mers plângând la vot și am pus stampila pe Iliescu, ca sa nu iasă Vădim… Când avem și noi ce sa alegem? Tot într un plâns o ținem. ..

 2. Io daca tin cu Concordia se pune ca sunt grindenist au dragnist, asta as vrea sa te-ntreb?
  Recomandare de lectura inspre adanca relaxare: raportul lui David Clarck despre justitia din Romania, raport citit in Congresul USA!
  Ai draq pesedisti&antenisti&ciutacisti americani cum se ia ei de ..de..trimisa lu’ ‘Mniezau pe pamant!

  • David Clark ăsta nu e ăla care îi face PR lui Adamescu jr. şi care cumpără advertoriale prin presa britanică în care arunca cu rahat în Kovesi? Apropo, raportul ăla n-a fost citit în Congresul SUA. A fost citit la Washington, dar nu în congres, că ăia sînt ocupaţi cu ale lor. Prea multă Antena 3 strică, băieţi.

 3. Pai tocmai asta-ti semnalam; de cand cu Trump asta, s-a ticalosit la maximum si agenturilii americane! S-au cam rusificat si ii da la temelie Icoanei Supreme!
  Io maine ies in strada si-mi dau foc daca n-apare Icoana sa se justifice intrun fel sau altul. Pai, cum asa, vine orisice venetic si arunca cu kakat in ce-am io mai scump?
  Iesi Icoano de un’ te-ai pitit de atat amar de luni, iesi ca arhanghelul Gheorghe cu sabia in mana si rapune-i pe vrajmasi!

 4. De fapt, viata in Romania e o continua gluma, noi suntem prea seriosi pt. a ne desfata cu ea!