Măsurile anti-hoarding funcționează, am găsit conserve de ciuperci la Tesco

Am ieșit să-mi fac plimbarea de după-amiază și mi-am adus că n-am suficient de mult alcool în casă. Și m-am oprit la Tesco unde, de vreo câteva zile, au luat măsuri antioameni. Mă rog, anti-hoarding de mâncare.

Pe scurt, au pus niște bandă pe jos, din doi în doi metri, și lumea așteaptă în afara magazinului până când paznicul îi invită să intre. Se menține, în medie, o limită de vreo zece oameni în magazin. Bine, mă refer la unul de mărimea Mega Image-ului de pe Ferdinand sau a Carrefour-ului de la Dimitrov, nu ditamai Kauflandul.

La intrare, oferă dezinfectant și mănuși de plastic (nu latex, plastic de… pungă). La fel, cu autocolant lipit pe podea, din doi în doi metri. Casele cu bandă au fost închise în totalitate (bine, nu că, din vreo cinci, mergeau mai mult de două la orele de vârf), iar din cele șase case de self-check, au păstrat doar două, pe o singură parte a culoarului, cele din capetele opuse.

Chestia asta pare să funcționeze, că lumea stă liniștită afară și își așteaptă rândul. Încă nu s-au refăcut stocurile de hârtie igienică, săpun lichid și paracetamol (nici în farmacii nu mai găsești paracetamol), dar au reapărut pâinea, laptele, ouăle și se reface și stocul de conserve – am găsit conserve de ciuperci.

Au reapărut chestii banale, precum uleiul (că oricum mai aveam jumate de sticlă) și orezul (în saci de zece kile, mai erau vreo doi; pe ăștia văd că lumea încă îi cară în neștire), iar frigiderele de carne erau din nou pline.

Încet-încet, stocurile par să revină la normal, deși îmi închipui că depinde foarte mult, acum, de lanțul de distribuție. Presupun că ați văzut știrile cu zilierii care stau la granița cu Germania. Cel mai probabil, lipsa oamenilor – inclusiv prin ținerea lor departe, de frică – o să devină o problemă cât de curând dacă nu se iau niște măsuri.

Altfel, liniște și pace, briții mei sunt în continuare închiși în case, nu e aproape nimeni pe străzi (la Tesco, eram șase oameni în magazin și trei afară, la coadă). Viața merge înainte.

2 comentarii

  1. Normal ca va merge inainte ! :D Lumea este usor de manipulat atunci cand nu mai gandeste. Inainte erai constrans sa faci ceva sa iti procuri hrana de zi cu zi.
    Zi-mi tu mie acum, daca evenimentul asta se petrecea pe vremea bunicilor cand ei stiau ca au paman si trebuie sa il mmunceasca, cat de speriati crezi ca erau ?
    Apa aveau, datorita fantanii din curte, carne aveau iar treaba cu pastilele nu prea statea in picioare. Cel mai bun remediu la tara fiin tuica.

  2. Masuri de restrictie totata…asta trebuie! Ieri am venit de la munca si strazile musteau de oameni…Politia si toti ceilalti care ar trebui sa se ocupe de aplicabilitatea masurilor impuse era invizibila…Jenant! Si atunci ne intrebam de ce avem din ce in ce mai multe imbolnaviri…!