De unde (mai) cumperi hosting

hostingAnul trecut, în timp ce mă apucasem de redesenat blogul, m-am apucat să citesc mai multe detalii despre optimizare. Dincolo de partea de SEO – şi aici sînt două componente, cea de copy şi cea de optimizare a codului, – am descoperit o chestie foarte interesantă: contează unde e serverul şi de unde e publicul.

Mai pe româneşte, dacă site-ul tău se adresează românilor, ideal e ca serverul să fie în România. Înseamnă timpi mai buni de încărcare, acces mai facil la informaţie şi, deci, puncte bonus de la Google. Vorbesc serios, Google chiar ia în considerare poveştile astea. De la localizare, la posibilitatea de a adăuga un CDN (content delivery network) şi la alte mărunţişuri care contează.

Printre serviciile de hosting din România pe care aş putea să le recomand se numără şi hostingul de Romtelecom Business Solutions. O să dau link direct ofertei pe care o consider eu cea mai bună – hosting pentru domenii multiple. Costă de la 9 euro pe lună, cu 100 GB spaţiu de stocare. Varianta asta, cu 9 euro lunar, e ideală pentru cine are mai multe site-uri în administrare.

Pentru un singur site – precum cele de prezentare – sau pentru bloguri, există variante începînd cu 5 euro lunar (5 GB spaţiu de stocare, trafic nelimitat.) Pentru un site simplu, care nu cere PHP şi SQL – de exemplu, pentru stocare, există chiar şi o versiune la 3 euro lunar (2 GB, trafic nelimitat.)

Poţi găzdui oferte nelimitate, nu ai restricţii de trafic, MySQL cît poţi duce, CPanel pentru pachetele pe Linux, creare conturi de reseller, IMAP, administrare zone DNS (chestia asta e importantă pentru CDN,) mail fără număr, backup zilnic, PHP şi MySQL actualizate periodic.

Distracţie plăcută.

8 comentarii

  1. Sincer mai repede aleg serviciile celor de la WebFactor, chiar daca spatiul este mai mic. In trecut am mai folosit produse & servicii romtelecom si sincer nu am fost prea incantat.

  2. Not bad at all :)

    @Razvan, eu am avut surprize cu WebFactor, la care am apelat tocmai pentru ca il stiu pe patron (bun, il stiu de pe net) si e om de treaba. Lucratorii lui de la suport sunt insa niste nesimtiti. Asa ca m-am mutat rapid pe un hoster din Timisoara (hangarhosting.net). Om de cuvant si extrem de saritor. In rest, toata reteaua mea de situri si clientii stau pe hostgator. Am mai avut si cu ei batai de cap, dar sunt cu vreo 10 clase peste support-ul romanesc

  3. @dojo – eu ii recomand cu incredere. Folosesc serviciile lor de mai bine de 5 ani si pana in clipa de fata nu am avut absolut nici un fel de probleme, am 2 masini si peste 15 domenii gazduite. Acum fiecare cu norocul lui :)

  4. oferta hostingul de Romtelecom Business Solutions mi se pare cam scumpa si cred ca gasesti pe piata ceva la fel de bun,bine nici cu asa mare spatiu de stocare…

  5. Haios mesajul afisat de pagina web a Romtelecom pentru hosting pe servere virtuale (http://www.romtelecom.ro/solutii-hosting/hosting-servere/servere-virtuale/)…

  6. Da de romarg ce ziceti?

  7. Eu sunt curios cum e pachetul de reseller, problema e ca am facut plata de 4 zile si nu a mai spus nimeni nimic… Trimis astazi mail, trimis formular de contact …. nimic. Sper sa nu fie la fel si gazduirea.

  8. Pe partea de suport Romtelecom e praf. Si eu as vrea sa testez resellerul lor, sa ma conving de eficienta.