Iar despre CZone si RDS

Stim cu totii ca RDS a cumparat CZone Militari. Foarte frumos, foarte dragut, si-au pus in cap toti utilizatorii, lumea i-a injurat pe cei de la CZone si o sa ii mai injure, lumea continua sa injure RDS-ul ca ofera servicii de doi lei si net de un leu cincizeci, asta e. Dar apare articol in Capital, scris de Vali Birzoi. N-am nimic cu Vali Birzoi, n-am nimic cu cei de la Capital, dar apare o super estimare a pretului vinzarii. Vali Birzoi scrie ca RDS a dat vreo patru milioane de euro, insa nu stie sa faca o inmultire simpla.

Mestere, 4.000 x 100 = 400.000. Cel putin asa imi zice mie calc.exe, daca eu nu sint in stare sa fac o simpla inmultire. Vali Birzoi zice de 4.000 de abonati in Militari si calculeaza la 100 de euro per abonat, suma obisnuita a tranzactiilor in aceste situatii. Ei bine, mie mi s-a spus altceva. Calculul initial, facut de mine potrivit informatiilor primite de la surse de pe piata, nu ducea nici la patru milioane, nici la patru sute de mii. Vezi aici detaliile. E drept, eu nu stiam ca e vorba doar de Militari, dar asta are mai putina relevanta in conditiile in care discutam despre inmultiri. Si, din cite stiu eu, sint vreo 5.000 de abonati, nu doar patru mii.

Pe de alta parte, daca e sa facem speculatii pe baza declaratiilor lui Niculae Plesa, directorul general al InfoGate, respectiv firma care detine CZone, cum ca cea mai mare retea din Bucuresti a trecut la RDS, presupunerea mea e ca suma tranzactiei a fost mult mai mare. Nu de alta, dar Plesa zice ca a schimbat furnizorul de net: “Totodata, am schimbat si furnizorul extern de internet, am trecut de la Astral la RDS“. Ce inseamna asta? Inseamna ca RDS tre’ sa fi oferit un super-contract celor de la CZone de vreme ce Plesa si-a permis sa renunte la un alt super-contract cu Astral. De altfel, si contractul cu Astral a fost o mare teapa. Din pacate, nu pot sa dau mai multe detalii, insa stiu cu siguranta ca cei de la CZone le-au dat cu o oferta in cap celor de la Astral. Daca au renuntat la o teapa trasa Astralului, inseamna ca banii luati de la RDS sint extrem de multi.

Unde duce asta? Ei bine, duce la prezumtia de teapa cu numarul doi trasa Astralului. Pot sa pun pariu pe orice ca negocierile pentru reteaua din Militari au durat multa vreme si ca au supt cit au putut de la RDS. Fie au cerut muuuulti bani, fie RDS-ul a facut o oferta pe care n-au putut s-o refuze. Prin urmare, parerea mea este ca, in primul rind, s-au inteles la un 200 de euro per abonat ori 5.000 de abonati, rezultind un milion de euro, si in al doilea rind, au mai cerut cel putin inca jumate, daca nu chiar mai mult. Personal, tind sa cred ca Militariul s-a vindut cu un milion jumate de euro. Si asta mai ales din cauza schimbarii providerului pe tot CZone-ul. Cum naiba poti sa renunti la o teapa pentru… culmea! RDS, de care se plinge toata lumea? Fie este vorba de niste bani muuuulti, fi este vorba de net moca pe o perioada determinata, dar suficient de mare. Altfel… e greu de crezut.

Parerea mea. Ah, si inca ceva: un sfat pentru Vali Birzoi – use calc.exe!

3 comentarii

  1. tu chiar nu stii cand sa te opresti cu un subiect. ce nu intelegi tu este ca nu esti anchetatorul nr. 1 al acestei tranzactii. e al 6-lea subiect pe tema asta. crede-ma ca oricat ai insista pe subiectul asta nu te da nici la tv si nici macar in ziar cu nume si adresa www. deja ai devenit plictisitor.

  2. right.
    pai daca ma plictisesc, ce ai vrea sa fac? :))

  3. am primit decodor hd la la rcs. contract incheiat pe data de 15.06.2010. nic pana acum unele programe nu merg ex hbo. sun la suport tehnic. o mica defectiune, dureaza 24 ore. nici macar dupa 48 de ore serviciul nu functioneaza