Îi știți pe hoții ăia de buzunare care urlă când îi prinzi? Așa și Capital.ro

Zilele trecute, apărea un articol pe Pagina de Media în care se relata că BRAT a identificat un “bug” pe site-ul Capital. Pe scurt, nu puteai să dai back în browser când voiai să te întorci de unde venisești, iar scriptul BRAT de analiză a traficului înregistra afișări peste afișări.

Capital.ro devenise, în juma’ de an, liderul presei online românești, deși e un site al cărui conținut e în mare parte prost și în mare parte vizitat grație cross-ului cu alte site-uri (dacă vă uitați în feed-ul RSS al EVZ, sunt mai multe clickbait-uri cu link la Capital decât articole publicate de ei).

Eh, ce să vezi? Pe principiul “îmi iau jucăriile și plec”, s-au gândit să dea în judecată Pagina de Media pen’ că au relatat că au fost prinși cu mâța-n sac. Bonus, au anunțat și că se retrag din BRAT, pentru că așa face orice business cinstit, renunță să mai fie auditat.

Este la mintea cocoșului că vor pierde procesul, dar nu poate să mă amuze apucătura asta de hoț de buzunare prins în tramvai când încerca să-ți șutească buletinul. Scriu asta pentru c-am văzut cu ochii mei cum fac indivizii.

Hoțu’ de buzunare prins începe să urle că victima l-a atacat, că să fie lăsat în pace, că e om cinstit, că nu știe ce l-a apucat pe păgubit, că nu-l cunoaște, că vrea să-l omoare, săriți! etc. Așa și Dan Andronic și compania. Urlă că ei sunt curați ca lacrima deși au fost prinși la furat. Eu mor de curiozitate ce vor face agențiile care vând display pe Capital.ro, dacă-și vor cere banii înapoi.