Sfaturi pentru nişte improvizaţii de lumini de studio?

Să-ncep cu începutul: nu vreau să-mi fac studio foto şi nici să mă apuc de vlogging, dar mă interesează nişte accesorii ca să pot să improvizez un spaţiu atunci când am nevoie să filmez ceva.

Ideea e să pot să generez un efect de lumină de studio, cam ce se vede în clipurile de studio ale lui Buhnici (sau ale lui Răzvan, deşi simt că la Răzvan e un pic prea multă lumină şi faţa iese uşor arsă pe alocuri).

Am făcut o socoteală, scurt, şi parcă nu-mi doresc să bag 2.000 lei în nişte echipamente pe care o să le folosesc rar. În principiu, am nevoie de vreo patru sau cinci stative şi de două lumini (undeva pe la 4000 kelvini, să fie temperatura de culoare neutră).

Am zis patru-cinci pentru că aş vrea ca pe două dintre ele să le pot folosi, eventual, şi pe post de suport de background colorat (green screen etc.) sau să cumpăr trei (unul pentru lumină din faţă, două multifuncţionale – să le pot folosi şi pentru susţinerea unui background, dar şi ca să montez lumini pe ele dacă n-am nevoie de fundal; la o adică, am două trepiede, pot să le folosesc ocazional pentru lumini).

Problema e că, dacă merg pe drumul unei improvizaţii, găsesc nişte lămpi LED de 20W la vreo 60 lei bucata (hai, 80 lei cu tot cablu de priză de vreo trei metri), dar nu am suficient control asupra lor (în sensul că n-au dimmer şi nici nu pot să pun un softbox pe ele – în cazul fericit, doar umbrele de studio, şi nici suficient spaţiu să mut stativele de colo-colo pentru a echilibra lumina).

Pe de altă parte, am găsit nişte drăcii în care poţi să înşurubezi becuri, costă tot vreo 60 lei bucata, cu suport de umbrelă şi pe care, teoretic, se pot monta şi softboxuri, dar nu-mi inspiră foarte mare încredere.

Prin urmare, ceva recomandări?

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.