În curând, o să ne băgăm și sufletele la încărcat

Mă gândeam, ieri, la o treabă: avem atâtea device-uri, că în curând o să rămânem fără prize disponibile.

Cazul meu: aproape în fiecare zi, bag la încărcat telefonul, ceasul, laptopul, iPad-ul, căștile. OK, pe ultimele două nu chiar în fiecare zi, dar de dragul ideii, treacă-meargă.

La colegu’ zidar, e și mai haios: el bagă la încărcat și mașina și țigara electronică. Mă rog, pe ultima nu zilnic, da’ cum ziceam, de dragu’ conversației.

La fel ca-n cazul laptopului, țin aspiratoru’ tot timpul în priză, să aibă bateria plină. Și tot așa. Pe măsură ce mai apare câte-un gadget, mai băgăm câte un ștecher undeva.

OK, poate exagerez un pic: laptopul îl încarc de la monitor, iPadul tot de acolo, căștile și telefonul cam la fel, dar în dormitor mai am două încărcătoare (ceas și telefon, peste noapte), ba chiar trei dacă-l socotesc și pe ăla de la aparatul de tuns barba.

E doar un gând aiurea, dar pune lucrurile într-o perspectivă interesantă, anume cât de mult ne-am lăsat dresați de tehnologie și cât de repede am dezvoltat reflexe noi, aproape pavloviene. S-a aprins beculețul roșu? Repede la încârcător, că altfel nu mai primim zăhărelul și facem atac de FOMO.

Azi m-am gândit să-mi mai curăț un pic prezența online, să omor conturile de instagram și, la o adică, să închid și prăvălia de aici, câ am cam lăsat-o fără marfă. Mai meditez la asta, dar îmi pare că parcă prea ne complicăm viețile singuri, inutil. O fi electricitatea o invenție revoluționară, da’ uneori tre’ să mai scoți din priză chestiile care consumă mai mult decât produc.

9 comentarii

 1. E posibil ca asta sa fie doar al doilea meu comentariu, dar te citesc de ani de zile. Asa sunt eu, citesc mult, dar comentez extrem de rar. Nu ca asta te-ar incalzi cu ceva sau ar fi un argument pentru a nu inchide blogul, pentru ca placerea mea nu te ajuta cu nimic si nici nu te hraneste. Ceea ce te face, logic, sa te gandesti la o analiza cost versus beneficiu, iar daca timpul investit care e resursa cea mai importanta pentru oricine, nu renteaza, atunci e clara decizia. Mi-ar parea insa rau pentru faptul ca desi nu postezi des, ai un talent in a alege subiecte interesante, iar ceea ce ma tine pe mine fidel, este argumentarea ta. Scrii foarte bine si inteligent si asta imi place. Dar repet, mai mult poate pentru alti cititori, daca tie nu iti aduce niciun beneficiu, normal ca n-are sens sa tii pravalia deschisa. Eu ti-as recomanda sa faci un podcast. De ce? Pentru ca ti-ar consuma mai putin timp, iar mie imi place sa ascult oameni carora le-as plati o bere doar ca sa-mi povesteasca experiente. Si daca ne strangem si 100 de oameni care sa plateasca o bere, doua, poate ar renta si pentru tine. Parerea mea. Decizia, normal, e la tine. Daca maine imi apare eroare 404 cand dau click pe blog, te respect si ma inclin. Multa bafta!

 2. Păi, și cu cipurile și data center-urile (https://www.subiectiv.ro/document-unic-biometrice.html) cum rămâne? :))

  Vacanță liniștită, Alex…

 3. Cred ca lipsa feed-back-ului iti genereaza indoieli. Imi asum. Foarte rar comentez, doar citesc ce scrii. Postarile lungi le evit, sau le citesc pe sarite. Tu investesti in ceea ce faci. Alegi subiectul, il documentezi, il imbraci intr-o forma lizibila, si ni-l servesti. Noi luam totul de-a gata. Fie ca nu suntem de acord cu tine, fie ca raliem la idee, un lucru e cert: e mai comod pentru noi sa nu comentam si sa ne intoarcem la lucrurile noastre de zi cu zi.
  Poti sa inchizi pravalia linistit. Nu ai contract cu noi. Noi supravietuim. Cumparam de la alta pravalie. Poate la o alta calitate, posibil mai slaba.
  Numai bine-ti doresc.
  Dubito, ergo sum.

 4. Sufletele se încarcă în pădure. Iar legat de “Mai mult consuma decât produc” tb sa privesti acel “produc” intr-un sens mai larg. (Blogul de ex. poate produce satisfacție, loc de refulat, stocat momente, amintiri etc)

 5. Sa stii ca ai multi lurkeri, nu comentam dar citim. Si apreciem.
  O zi faina!

 6. Si eu la fel. Citesc tot ce scrii dar comentez foarte rar. Mult succes.

 7. Ştefania eu citesc. Tot.

 8. Fac parte si eu din randul celor care doar citesc, si nu comenteaza. Ce apreciezi mult e stilul unic.

  Sunt multe articole si analize foarte bune pe acest blog.

 9. Si eu citesc dar comentez rar. Articolele despre noile produse lansate de Apple sau cel despre hackeri au fost foarte bine scrise, de le-a priceput si un atehnic ca mine. Asa ca, ar fi frumos sa continui sa scrii aici.