În sfîrşit, ar trebui să avem poliţişti!

Văzusem ştirea, aseară, şi am uitat de ea. Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, le dă voie – teoretic – poliţiştilor să facă uz de armă, că de aia o poartă la brîu şi că nu vor fi vizaţi de anchete. Foarte mişto! În sfîrşit, ar trebui să avem poliţişti adevăraţi! Doar că…

 1. Liviu Popa a dat o declaraţie la TV, deci nu e nimic oficial, bătut în cuie, în legi, regulamente şi pe unde mai trebuie, care să garanteze poliţiştilor că dacă sînt atacaţi şi împuşcă mortal infractorul, nu intră la mititica pentru omor din culpă sau mai ştiu eu ce acuză tîmpă
 2. Din filmarea realizată pentru Ştirile ProTV, pînă termină de somat, poliţistul are toate şansele să fie omorît şi dus la cimitir, că, deh!, astea-s procedurile noastre, cu urlat de zece ori, tras două sute de focuri de avertisment în aer şi ştiţi mai departe povestea, fata de 24 de ani spitalizată din cauză că a înjunghiat-o un beţivan

Mai e mult pînă departe.

PS: Nu mă interesează discuţiile despre “vai, dar legiferăm abuzul poliţiei!”. Din punctul meu de vedere, mai bine să abuzeze şi să sperie potenţialii infractori decît să fie ţinuţi în lesă şi înjunghiaţi de toţi beţivii.

10 comentarii

 1. Clar, mai bine sa abuzeze!!!1 Politistul e dumnezeu si el stie mai bine ca tine, ia de aici un glont ca esti fraier, fraiere. Cum, protestezi? Esti inocent? Mai ia unu’, fraierule care tu esti.
  Doamne, ce mentalitate de sclav. Oameni ca tine au justificat si vor justifica regimurile totalitare; si ce e pacat e ca nu vei reusi niciodata sa realizezi ce grozavie ai zis.
  45 de ani de comunism si n-am invatat nimic.

 2. buey atreides, probabil ca tu n-ai invatat nimic.
  tu cu cine vrei sa te intalnesti noaptea: cu politistul sau cu infractorul?

 3. Mai, Alex, esti prea complicat pentru lumea asta, dupa cum vad. Nu vezi ca iriti oamenii!? Una peste alta, cei care nu vor sa se dea nitica mina libera politisttilor ar trebui sa se duca prin Germania sau SUA si sa incerce acolo DOAR sa ridice tonul la un politist. Si vor vedea cam ce cafteala isi iau sau chiar si niscaiva gloante in tartacutzele alea de jmecheri! Sa fie clar: aici vorbim despre o singura speta – politistii romani, in situatii vadit amenintatoare la adresa sigurantei lor sau a populatiei, TEBUIE sa aiba dreptul de a interveni in FORTA! Nu spune nimeni ca trebuie de acum sa lasi politistii sa traga in oameni nevinovati pentru ca asa au ei chef!

 4. Daca te-ai fi aflat intr-o situatie ca cea prezentata in clip, fii sigur ca erai la pamant. Ai vazut ce repede au scos pistoalele, crezi ca ai fi fost mai rapid ca ei ? Eu zic ca nu. Au actionat perfect, au vazut arma , s-au simtit amenintati, si au tras direct, fara foc de avertisment. E perfect asa !

 5. @Geo Atreides: vezi că te-a chemat Leto să-ți explica cum e cu regimurile totalitare.

 6. Noi nu avem amenzi si pedepse pentru infractori. Pana nu se face o lege cu amenzi uriase, nu se potoleste nimeni. Asta cu uz de arma e cu 2 taisuri.

  Deci pana sa ajungem sa ne impuscam intre noi, hai sa facem ca in occident. Ai parcat aiurea, de la 150 la 1500 EUR amenda.. AI depasit limita deviteza, 400-600 EUR amenda trimisa prin posta… Ai dat in cap sau ai omorat un om nevinovat in accident de masina – de la 5 la 10 ani inchisoare si fara suspendare.

  Si te asigur ca infractorul se va gandi de doua ori inainte sa o comita…

 7. “Cand a declarat ca CNP-ul nu este obligatoriu, purtatorul de cuvant si-a exprimat parerea, din graba sau dintr-o pregatire insuficienta. A gresit si a fost demis” – declaratia directorului INS… o stim cu totii.
  Urmeaza o declaratie similara referitoare la Liviu Popa… ?!

 8. “Foarte mişto! În sfîrşit, ar trebui să avem poliţişti adevăraţi!”

  Din câte am avut eu ocazia să văd, capul de cretă… pardon, poliţistul e un adevărat în sensul în care “băeţii dă băeţi cu tricouri roz ieste ei nişte adevăraţi”. Adică, aşa cum ar zice un emo, care se deosebeşte de ei numai fiindcă are are freza roz şi nu tricoul, sunt tru :)

  Dar până la poliţişti adevăraţi, ar mai trebui să avem şi un sistem legal adevărat, în care să se bucure toată lumea de drepturile şi obligaţiile unui cetăţean cinstit. Adică dacă se pune problema de a te apăra “cu puşca lui Iovan” de nişte adevăraţi cu tricou roz şi ceafa groasă, sistemul ăla legal al adevăraţilor ar trebui să înţeleagă faptul că ai fost în legitimă apărare.

  Fiindcă “ieste ei nişte adevăraţi cu multe studii dă drept, mânca-ţi-aş”, procurorii şi autorităţile judiciare şi poliţieneşti înţeleg asta, cel puţin atunci când trebuie.

  Poporul suveran, deţinătorul puterii absolute într-un sistem democratic, NU înţelege. El, poporul, zbiera cât îl ţinea gura că Iovan e criminal, că hoţul e nevinovat, că Iovan trebuia să stea şi să se lase bătut sau înjunghiat…

  Deh, el, poporul, ştie că ar vrea să mai dea din când în când cu “coasa de la 1907”, cu “ranga de la 16 Februarie 1933” sau cu “târnăcopul de la 13 Iunie 1990”. Şi nu ar vrea să rişte să se confrunte cu “puşca lui Iovan”.

  ~Nautilus

 9. Măi ROÂMULE ce uşor te laşi influenţat de legile făcute de nişte hoţi,folosite de aceşti tîlhari autorizaţi de sub mantia legii numai că ei sînt înarmaţi iar tu eşti cu mîinile goale ei au dreptul să tragă în tine iar tu cel cu mîinile goale dacă îndrăzneşti să ridici mîinile tale goale şi să te aperi devii infractor şi uite aşa dăle dreptate care sînt ca nişte cîini în haită duşmani ai poporului român care sînt mînă în mînă cu toţi traficanţii,hoţii,proxeneţii iar tu sărmane om simplu eşti duşmanul lor de neertat şi pun în practică aceste legi pe pielea ta.De asta am ajuns în situaţia în care ne află în prezent îi ridicăm în slăvi pe aceşti trădători de neam şi ţară.