INFOGRAFIC: Cum, cît şi unde e folosit iPad-ul

Viacom Data Network şi Gartner Reasearch au realizat, recent, un studiu despre cum folosesc americanii iPad-ul. “Tapping into Tabletomics”, raportul rezultat ca urmare a chestionării unui număr de 2.500 de posesori de iPad (cu vîrste între 8 şi 54 de ani), a relevat o serie de date interesante legate de obiceiurile de folosire a tabletei.

De departe, cea mai suculentă informaţie este că iPad-ul a devenit al doilea cel mai folosit ecran pentru urmărirea conţinutului TV, depăşind bătrînul display al calculatorului. Mai pe româneşte, americanii se uită la TV în primul rînd… la televizor, în al doilea rînd, pe tabletă. Calculatorul îşi reia rolul iniţial, de computer.

Totodată, şi smartphone-ul, care obişnuia să fie folosit şi pentru a urmări conţinut TV, este lăsat deoparte. De altfel, este şi firesc, în contextul în care un ecran mai mare este, nu-i aşa?, mai bun decît unul mai mic, pe principiul “iarna nu-i ca vara.”

Ca o concluzie personală, deşi e uşor frustrantă lipsa unui “multitasking” complet pe o tabletă (şi mă refer aici la faptul că nu poţi împărţi ecranul tabletei în două: în stînga să deschizi Twitter, în dreapta să te uiţi la un film), eşti oarecum obligat să te concentrezi pe un singur lucru, ceea ce explică răspunsurile celor chestionaţi: “feel happier and more relaxed” şi “brings out the best of me.” Sună superficial, dar cînd faci un singur lucru în loc de şapte, nu mai eşti la fel de stresat, ba chiar eşti mai productiv.

Mai sînt o serie de cifre interesante, pe care le vedeţi în infograficul din dreapta. Luat din The Daily.

3 comentarii

  1. Eu folosesc ipadul mai mult pentru net si pc-ul pentru filme, televizorul e cam degeaba.

    • @Sorin Voiculescu: La americani e uşor diferit, că ei au NetFlix, Apple TV şi alte servicii similare. E cu totul altă mîncare de peşte. Oricum, e o întreagă teorie a “televizorul în centrul universului de acasă”, veche de nişte mulţi ani. Şi adevărul e că TV-ul poate fi degeaba pentru tine, dar într-o familie, altfel se pune problema.

  2. Citesc asta de pe ipad :)