ing

Din ciclul hai sa scoatem bani de pe spinarea fraierilor, astazi ING Bank. Asta asa, ca tot si-a facut Zoso card la ei si se da mare cu el :p. Prin urmare, iata parerea mea despre celebra banca ING. Inainte de toate, cind mi-am facut card la ei, le-a trebuit o luna sa imi trimita codul PIN. Fireste, am folosit cardul fix cam cit le-a luat lor sa imi trimita PIN-ul. Ca deh! De ce sa il folosesc mai mult cita vreme il tin de pomana in buzunar, daca noaptea nu au un bancomat la vedere.

Ei, numai ca baietii de la ING nu doar ca trimit plicurile cu intirziere sau nu le trimit deloc, da’ sint si niste hoti nesimtiti. Te duci sa faci o plata la ING. Cu cardul, ca altfel n-ai cum. Si astepti. O zi. Doua zile. Trei zile. Si te suna firma catre care ai platit sa te injure: nene, cind imi dai banii? Si tu le zici: dar am platit acum trei zile! Si ei: cine zice? Tu: am chitanta. Ei: arata-ne si noua, ca noi n-am primit un chior de la tine.

Si tu, bineinteles, te apuci sa scanezi chitanta, o atasezi pe mail si le-o trimiti. Ei se uita lung, fac confirmarea de plata. Si banii inca nu le-au intrat in cont. Dar tu ai platit. Intrebare de baraj: unde stau banii aia timp de o zi, doua, trei, dupa caz, pina ajung in contul in care trebuie? Si citi pui fac?

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

10 comentarii

 1. la fel si aici. nspe mii de probleme cu cardul ING. Se pare ca doar Zoso e multumit de ei. Sa vedem cat dureaza.

 2. Chiar despre chestia asta vorbeam ieri cu Jen… are aceeasi problema… insa cred ca banca e diferita… sper

 3. zoso e platit de ei sa le faca reclama, cum de nu te-ai prins? :P

 4. Mie mi-au trimis PIN-ul repede, numai ca au ametit cardul pe drum. Dupa inca o saptamana mi-au trimis inca un PIN si mi-am luat cardul nou azi… Sa vedem.

 5. si eu care tocmai ma gandeam sa-mi fac un card , tot la ING . . .
  alte recomandari / alternative (am nevoie sa pot face plati online si in tzara acolo unde se accepta carduri)

 6. Nu e vorba ca banii aia fac pui. desi tu crezi ca banii pleaca din contul tau spre destinatar dupa ce ai finalizat de apasat cele cateva butoane, nu e asa. Banii dispar din cont imediat, dar se trimite o “sesizare” unui operator uman care trimite banii prin …ordin de plata :-D. cel mai frumos lucreaza Raiffeisen Online sistemul permitandu-ti sa transferi banii imediat. Adica tranzactia se efectueaza instanta … dureaza doua zile pana cand banca (daca nu este Raiffeisen) primeste banii. E ca si cum te-ai duce la caserie.

 7. Salutare,

  Eu nu am avut nici o problema cu Ing. Ba chiar transferurile a doua zi s-a efectuat.

  Oricum in momentul in care faci plata ea doar se trimite catre banca si incepe procesarea. Un operator o preia (daca nu este dupa ora 5-6 seara) si o verifica si efectueaza. Dupa care vine checkul bnr-ului (daca este interbancar) si uite asa se fac 2 zile pe drum.

  Am mai observat o problema. Platile acestea figureaza in alt fel pe extrase, am o gramada de idioti care nu stiua sa citeasca pe extras. Nu ma intrebati cum…

 8. eu am boala pe ei demult, se pare ca depinde si unde iti faci, la altii nu e asa rau, zona romana e de evitat, pana in universitate :D

 9. Eu tocmai pierd 4800 Euro din cauza ING.
  Am fost la ei pentru un credit ipotecare “ING de casa noua”.
  Initial mi-au spus dupa primul calcul ca ma incadrez si ca toata treaba (daca depun toate actele odata) nu dureaza mai mult de 1 saptamana, maxim 2 acordarea creditului + inca o saptamana evaluarea si apoi mergem sa semnam.
  Am depus toate actele (cele pt analiza financiara + actele apartamentului).
  Am facut un antecontract (promisiune de cumparare) cu vanzatorul prin care i-am dat 4000 euro si am pus termenul 1 luna si jumatate (gandindu-ma ca este suficient avand in vedere ca treaba cu banca dureaza 3 sapt).
  A trecut deja termenul din antecontract si cei de la ING invoca scuze peste scuze (ba ca cei de la juridic mai vor niste acte – absurde de altfel, ba ca nu le merge sistemul, ba cei din sucursala ca nu depinde de ei, ba cei din office-ul central ca nu stiu inca ca este in lucru).
  Astfel eu in acest moment pierd avansul dat prin antecontract.

  NU VA INCREDETI IN ING !
  CEA MAI PROASTA BANCA PE PARTEA DE CREDITE !

 10. am citit eu bine sau asta se plange de ing?eu asa am dedus….si apropo ING chiar intarzie cu platile…astept de 3 sapt sami intre niste bani in cont si nici acum nau ajuns