Nu-i înțeleg pe ăia care fumează iarbă

Mai văd pe facebook, ocazional, chestii despre fumat iarbă, legalizare, trăznăi. Personal, n-am nimic cu ăia care fumează și nici nu mă deranjează legalizarea marijuanei în vreun fel sau altul. N-au decât s-o legalizeze.

Dar nu-i pot înțelege pe ăia care fumează iarbă. Nu că eu n-aș fi încercat, dimpotrivă. Doar că… am încercat și nu mi-a plăcut în mod deosebit. Urăsc gustul, urăsc că-mi lasă gura uscată și urăsc cu patimă mirosul.

De un an, de când m-am mutat în Anglia, nu e colț de sat în care să nu pută. Băi, și pute. Și se mai întâmplă să se mai strângă doi-trei-patru oameni pe la vecini, prin scara miniblocului în care locuiesc, și pentru că ușile sunt tipic britanice, adică dintr-un soi de lemn și complet neizolate, împute tot.

Înainte de a mă muta aici, am locuit într-o casă. În aia de lângă, locuia un arab care era un soi de dealer oficial al zonei. De la iarbă la tot soiul de chestii care nu te bagă-n supradoză. Toată strada puțea pentru că tot timpul avea clienți.

Seara, când mai ies după bere până la magazinul srilankezilor, străduța cea mai directă către el pute de la un capăt la altul. Pentru că fix la colțul dinspre mine, e o altă casă în care locuiește un dealer.

Serios, n-am probleme cu legalizarea ierbii, să se legalizeze, să se taxeze, bani la buget și așa mai departe. N-am probleme cu ăia care fumează, treaba lor, n-au decât să fie muci toată ziua.

Băi, da’ dacă urăsc ceva, e să se fumeze pe stradă sau în bloc. Mirosul ăla e atât de înțepător (sau oi fi eu prea sensibil, dracu’ știe), că mă zgârie pe creier, zici că mi-a băgat cineva o andrea în nas și-mi zgârmă sinuzita. D-aia zic că nu-i înțeleg – mai ales – pe ăia care fumează pe stradă. Să se legalizeze, da’ fumați, fraților, responsabil. Adică cu responsabilitate față de ceilalți, pe care îi zgârie mirosul.

3 comentarii

  1. Esti tu prea sensibil :)) . Fumez destul de rar (un joint la 2 luni?) dar mirosul de iarba imi place de zici ca-s baba care adulmeca tamaie duminica-n biserica. Asa ca presupun ca e de la persoana la persoana. Sau fumeaza vecinii tai mahoarce si eu chestii mai de calitate. Seara faina!

  2. Balegar, sweet balegar.

  3. Comentariul asta sctis pe data de 23.04.2019 e doar ca sa spun ca am citit comentariu scris in viitor, pe data de 13.06.2019.
    Nu stiu, dar cred c-o fi de la iarba