Internet mobil de la RDS / Digi (stick ZTE MF110) pe OSX Mountain Lion

internet-mobil-rds-digi-stick-zteDupă ce am făcut upgrade la OSX Mountain Lion, nu mi-a mai mers stick-ul de internet mobil de la RDS. Am căutat, o perioadă, de mi-au ieşit ochii. Într-un final, am găsit soluţia pe net. Dacă o să căutaţi update de Join Air pe pagina ZTE, nu o să găsiţi. Dacă cereţi la RDS, vi se va spune că ei n-au nici o soluţie. Există şi e destul de simplu.

E vorba de un driver ZTE DataCard pentru OSX Mountain Lion. Îl puteţi descărca liniştiţi de aici. Are 616 kb, deci o nimica toată. Se instalează repede, fără nici o problemă.

În altă ordine de idei, dacă păţiţi ca mine, adică OSX Mountain Lion să nu vadă stick-ul în Finder, deci să n-aveţi acces direct la un kit Join Air, asta mai ales dacă aţi făcut greşeala, ca mine, să dezinstalaţi utilitarul de conectare la internet, există o soluţie. Pe site-ul ZTE se găseşte un link de download pentru utilitarul T-Mobile UK, identic cu Join Air. Se instalează şi se configurează pentru RDS şi merge fără nici o problemă.

Altfel, setările de internet mobil RDS pentru Mac OSX rămîn aceleaşi: nume la nimereală (eu am pus RDS, puteţi pune Digi, Digi Mobil, ce-o fi,) număr de telefon *99# (de altfel, acelaşi în toate ţările în care sînt folosite stick-uri ZTE,) APN – internet, click pe OK şi distracţie plăcută.

18 comentarii

 1. Momentan internetul Wifi este slab in Romania, firmele de profil cum ar fi RDS nu vor investi in tehnologii performante atata timp cat nu va fi suficienti abonati.

 2. Stii cumva daca merge si pe Lion cu acel driver? Sau daca exista un asemenea driver pt Lion ?

 3. O mie de zile bune sa ai!
  Merci pentru ca mi-ai scurtat drastic cautarile si injuraturile catre suportul RDS.

 4. Mii de multumiri. Mi-am batut capul o ora incercand sa vad de ce nu-mi mai merge stick-ul de net.

 5. barosane sa traiesti merge ……

 6. salut, eu am instalat prima ta varianta si dupa nu`l gasesc nicaieri :) nu inteleg de ce. mersi

 7. Perfect driverul, pana sa il bag imi dadea “No service”. Merge perfect :)

 8. Mulţumesc frumos.

 9. Buna ziua. Stiti cumva daca va functiona cu orice cartela cu optiune de internet (de exemplu orange sau alta retea din afara tarii). Stick-ul a fost decodat deja. Multumesc.

  • @ovidee: în cel mai fericit caz, cu Cosmote, deşi n-aş băga mîna-n foc. În afara ţării, ar trebui să meargă cu T-Mobile (reţeaua e similară Cosmote, de asta spuneam).

 10. Miiiii de multumiri cred ca nu ti-ar fi suficiente pt cat bine ai facut cu acest articol. Merge si la mine, in sfarsit. Multumesc!!!!!

 11. Salut Alex, La multi ani! Am reusit sa gasesc pana la urma driverul original de la Zte .L-am instalat si merge si cu orange deocamdata nu am incercat afara dar voi incerca maine. Oricum multumesc pentru idei si mult succes.

 12. Hei, multe multumiri pentru driver. Confirm ca merge cu OS X Maverics 10.9.2. Softul original de conectare Join Air (care se instaleaza automat de pe stick) functioneaza fara probleme, dar driverul original nu. Instalarea driverului de pe pagina asta face ca softul Join Air sa recunoasca modemul si sa se conecteze.
  Multumiri!

 13. Aceeasi problema cu OSX Yosemite.

 14. A reusit cineva sa faca ZTE 110 sa fie gasit pe OS X El Capitan 10.11? Mergea ok pe 10.10 dar dupa upgrade nu mai merge iar Join Air nu mai vrea sa fie instalat.

 15. Am gãsit dupã multe încercãri:

  1. Reboot în recovery: Reboot – Apple Key + R
  2. Terminal: csrutils disable
  3. Reboot: System Preferences > Network > + ZTE Bla bla, se poate configura si conexiunea merge fãrã probleme.

  csrutils – System Integrity Protection: e un nou tool în OS X El Capitan: https://developer.apple.com/library/mac/documentation/Security/Conceptual/System_Integrity_Protection_Guide/ConfiguringSystemIntegrityProtection/ConfiguringSystemIntegrityProtection.html care se pare cã blocheazã driver-ul. Pânã la alt driver nu cred ca ar fi altã solutie aici din pãcate.