intrebare existentiala

Pe bune, asta chiar face parte din ciclul fragmente de existenta. Pura curiozitate: cum poti sa lucrezi mai bine de opt ore intr-un pet shop – in conditiile in care chioscurile in care se vinde mincare pentru animale se numesc astfel – si sa suporti putoarea/duhoarea emanata de nspe mii de soiuri de chestii pe care le ingurgiteaza animalele? Mai ales in conditiile in care pute in ultimul hal, suficient pentru mine sa simt ca ma sufoc dupa trei minute de stat inauntru. Pe bune, duhneste a toxic. Ramii si fara miros, si fara plamini.

8 comentarii

 1. Buna intrebare…

  Eu nu m-am putut abtine si am intrebat-o pe o tanti de langa mine, care era mereu zambitoare… Mi-a zis ca sunt mai multe motive:
  – imi plac animalele si imi plac cele de care am grija in magazin
  – imi place sa ajut oamenii sa cumpere mancare pentru animalele lor… Intr-un fel e ca si cum as vinde intr-o alimentara…
  – sunt studenta si am timp sa citesc, pentru ca nu am cumparatori tot timpul…

  Ar fi multe de zis… Sincer, o vad in uneori dimineata, uneori seara, cand ma intorc de la munca. E tanara… Ii place ce face… Nu stiu pentru cat timp, dar stiu ca ma bucur cand e ea pe tura, pentru ca-si da tot interesul sa ma ajute, cu sfaturi, cu idei, etc.. Si o vad cu ce ochi se uita la animale, si-mi place…

 2. mai, eu am crescut 5 caini si cand ai 5 caini vrei-nu vrei te obisnuiesti cu toate mirosurile de mancare… poate ca e si asta, obisnuinta adica.

 3. sunt sigura ca in 2 zile nu mai simti mirosul ala… pe mine, personal, nu m-a deranjat niciodata cand intram intr-un petshop.

 4. :o
  …err… mie-mi plac mirosurile alea… in rarele ocazii cind le simt…

 5. (este foarte adevarat ca mie-mi place si ceaiul de musetel fara zahar sau lamiine, dar nu cred ca e un criteriu… :)

 6. In mod cert, de la un moment dat incolo (relativ rapid), nu le mai simti. Iti creste pragul senzorial si nu mai esti atat de “sensibil”.
  Procesul e reversibil, asa ca nu ramai fara miros :)

 7. acuma intelegi de ce nu vreau eu animale ;)

 8. Nu frate e simplu. La CV cand ii angajeaza o conditie esentziala e sa nu aibe miros ! Doar asa vanzatorul le poate spune clientzilor:
  “Uita-tzi si dumnaevaostra ce frumos miroase ! Putetzi sa spunetzi ca nu e proaspata !”
  :)))
  Si arata-mi-l mie pe nebunul ala care poate sa il contrazica… ;)))
  Andrei… ;)