iPad Air şi iPad mini cu display retina, la Orange, din noiembrie

ipad-airCopy/paste din anunţul făcut de Orange, via e-mail:

Orange anunţă că, începînd cu 1 noiembrie, va aduce noul iPad Air cu Wi-Fi şi compatibil 4G în magazinele din România, urmînd ca pînă la finalul lunii noiembrie să aducă şi iPad mini cu ecran Retina în oferta sa. Orange va oferi noile iPad-uri alături de planuri tarifare cu trafic de internet inclus, care le vor permite clienţilor să se conecteze la tehnologia 4G, care atinge viteze de pînă la 75 Mbps pentru download. Pentru mai multe informaţii despre iPad, vă rugam să vizitaţi www.apple.com/ipad.

Ăsta e tot anunţul. E foarte probabil să vedem iPad-urile şi la Cosmote, după cum speculează Radu (aici) în baza logo-ului din prezentarea Apple de aseară, chestie care nu m-ar mira de tot.

În altă ordine de idei, e de reţinut că, cel puţin pînă acum, Orange a fost singurul operator care a avut iPad în ofertă.

4 comentarii

 1. Alex,

  un fenomen care ma scarbeste (putin) in general e format din nume care de care mai smechere dar care nu iti spun nimic tie ca utilizator decat doar daca citesti reviste, bloguri sau forumuri de specialitate. cum eu nu citesc asa ceva din domeniul it, te rog sa ma lamuresti si pe mine ce are bun display retina fata de un diplay obisnuit. multumesc anticipat.
  p.s. inteleg ca acest articol e o reclama, sunt de acord cu acest lucru, doar ca nu vreau sa fiu aburit cu cuvinte pompoase ci vreau sa stiu ceea ce se afla in spatele acestor cuvinte. nu cred ca e o teorie a conspiratiei ci doar vreau sa fiu informat.

  • @Silviu: nu e deloc reclamă. Ar fi fost culmea, reclamă la doi operatori în acelaşi timp :)
   Altfel, Retina ţine de densitatea de pixeli. Imaginile şi textul sînt mult mai clare. Practic, numărul foarte mare de pixeli oferă o imagine atît de clară, că ochiul uman nu mai poate distinge pixelarea. Pe larg, găseşti detalii aici.

  • Ca s-o mai lungesc un pic, dacă intri într-un magazin de electronice de genul Altex sau Flanco şi ajungi la standul cu tablete Apple, ai să vezi diferenţele comparînd generaţiile actuale de iPad şi iPad mini. Pe mini, pixelarea e vizibilă. Odată cu noua generaţi de mini, e schimbat şi display-ul, se trece pe cel cu densitate mare de pixeli, deci calitatea imaginii e identică.
   Apropo de Retina, acelaşi lucru e valabil şi pe Mac-uri (eu am un Pro de 13″ cu display Retina), la fel şi diferenţele, care-s vizibile. După ce foloseşti un Mac cu Retina o perioadă – două, trei zile – şi te întorci la un laptop cu Windows obişnuit (deşi e valabil şi pentru Mac-urile fără), o să ţi se pară uşor obositoare imaginea (şi nu e vreo remarcă de snob, asta am simţit eu pe pielea mea)

 2. aha, mersi de informatie. din pacate sufar de astigmatism (chiar vad dublu) si nu pot compara. mersi de linkul de pe wiki. acolo sunt trecute rezolutii diferite pentru dispozitive ce se se folosesc la distante diferite.

  ce am sacaie e faptul ca apple ofera o calitate mai buna, ii da o eticheta dar o tine numai pentru el, de parca ceilalti nu pot crea produse la acelasi standard.