iPhone 4, cîteva impresii după două săptămîni

Am un iPhone 4, de vreo două săptămîni, de la Cosmote. Mă mai joc cu el vreo cîteva zile şi îl dau înapoi. Dar am reuşit, între timp, să văd de ce terminalul Apple e atît de “special”. Ţin să precizez că, de aproape o lună, folosesc intens un MacBook Air. Asta ca să ne-nţelegem, să nu mi se scoată ochii că sînt anti-Cupertino.

Display-ul Retina

Dacă ar fi să fac o socoteală, după toate smartphone-urile care mi-au picat pe mînă, Retina display bate, de departe, toate touchscreen-urile văzute pînă acum, fie că e vorba de HTC, Samsung sau LG. Comparativ cu celelalte, conferă o claritate a imaginii extraordinară. Practic, dacă n-ai probleme mari cu vederea, nici nu e neapărat nevoie să faci zoom pentru a citi. De asemenea, de cele mai multe ori, apăsarea pe un link sau buton este mult mai precisă decît pe celelalte.

AppStore şi aplicaţii

Unul dintre principalele motive de laudă ale posesorilor de iPhone este multitudinea de aplicaţii pe care le poţi descărca. Personal, mi se pare o mare de softuri inutile, dintre care cele mai multe sînt pe bani. Colac peste pupăză, cînd mi-am creat un Apple ID – mă rog, două, povestesc imediat de ce -, n-a vrut să ia de valide datele cardului ING. Nu am priceput de ce, însă cert e că n-a vrut şi basta. Iar pentru România, n-a vrut sub nici o formă să îmi lase şi varianta de înregistrare fără datele cardului. Aşa că am creat al doilea cont, pe altă adresă de mail, unde am bifat SUA ca ţară de rezidenţă.

N-am studiat în mod extraordinar liste de aplicaţii mai mult sau mai puţin necesare, aşa că m-am limitat la ce-am avut eu nevoie. În momentul de faţă, am în iPhone următoarele: Instagram pentru foto (apropo, camera e net superioară celei de pe HTC-ul meu), Path ca reţea socială – despre asta, altădată – şi aplicaţiile pentru Facebook şi Twitter, Photoshop Express, Yahoo! Messenger, Remote pentru iTunes-ul de pe Mac, o “lanternă” inutilă, cîtă vreme nu luminează mai deloc. Şi cam atît, cu excepţia celor care vin by default (deh, iPod-ul e iPod, n-are sens să scriu despre playerul muzical). N-am găsit rostul instalării unui cîrd imens de aplicaţii care nu m-ar fi ajutat cu nimic. Iar astea, de altfel, îmi sînt mai mult decît suficiente. Motiv suficient să n-am nevoie de un jailbreak, mai ales că nu mă interesează jocurile.

Configurare, setări, opţiuni

Spre deosebire de Android (a se reţine că sînt mîndru posesor de HTC Desire), nu prea ai ce să configurezi la un iPhone. Poţi schimba background-ul şi cam atît. Din punct de vedere vizual, cam asta e tot ce poţi face. E drept, nici n-ai nevoie de mai mult, cîtă vreme iPhone 4, la fel ca şi variantele precedente, este destul de minimalist. O să îmi iau cîteva cărămizi din cauză că spun asta, dar ăsta-i adevărul.

Ce mi se pare de-a dreptul grotesc – deşi, poate, altora le-o fi plăcînd – este meniul cu setări. E ca şi cum ai vrea să te scarpini la sprînceana stîngă şi ai duce mîna stîngă pe după cap. Îmi lipsesc, aşadar, butoanele fizice de pe Desire. Deşi nu folosesc butonul de căutare aproape niciodată pe HTC, de celelalte am cu adevărat nevoie. De exemplu, dacă vreau să fac nişte setări unei aplicaţii de pe HTC, e suficient să apăs pe “menu”. Pe iPhone, trebuie să ies din aplicaţie, să intru în Settings şi să caut pe-acolo pînă nimeresc ce mă interesează.

Safari versus browsing pe Android

Lăsînd la o parte lipsa flash-ului de pe iPhone – care nu e chiar deranjantă, avînd în vedere cîţi draci îmi pot face pop-up-urile care mi se încarcă pe HTC (deh, Android-ul suportă Flash Player 10.1), sînt de-a dreptul disperat de funcţia zoom. Pe ambele sisteme de operare, procedeul e acelaşi: double-tap sau pinch-and-zoom. Eh, pe iPhone, la un double-tap, zoom-ul este mai degrabă discret spre deloc. Exagerez, însă Android-ul îmi permite să setez un medium, high sau low, în funcţie de cît de miop sînt.

Total aiurea este la pinch-and-zoom. Cînd faci zoom cu două degete, textul este mărit, dar paragraful rămîne inert. Mai exact, cînd zic şi eu că, în sfîrşit, am nimerit o dimensiune a fontului decentă, trebuie să fac “scroll” orizontal pe fiecare rînd de text. Să dau din deget stînga-dreapta ca să citesc toate cuvintele de pe rîndul respectiv. Pe Android, pe de altă parte, textul se aranjează automat, astfel încît să pot citi. Mai pe româneşte, dacă fontul e atît de mare încît pe ecran încap doar patru cuvinte pe-un rînd, următoarele patru se duc dedesubt, nu rămîn în dreapta, obligîndu-mă să dau din deget de tîmpit. N-ar fi bai, dar e extrem de obositor, mai ales dacă rămîi pe dimensiunea standard generată de zoom, din cauza căreia trebuie să te uiţi încruntat ca să vezi ce scrie.

Client de mail? Anti-Gmail!

Eu fac parte din categoria celor care preferă să utilizeze browserul pentru aproape orice. Nu-mi instalez cîteva zeci de aplicaţii, cîtă vreme le pot avea pe toate într-o singură fereastră. E motivul pentru care Peep mi se pare o bălărie de aplicaţie pentru reţele sociale pe Android, e motivul pentru care aplicaţiile de Twitter şi Facebook de pe Android mi se par nişte mizerii de care n-am nevoie. Cînd vine vorba de mail, schimbăm placa. Însă pe iPhone, lucrurile stau un pic diferit. Dacă aplicaţiile de Facebook şi de Twitter sînt cel puţin decente, mail-ul este de-a dreptul varză.

Ştiu, pot fi considerat subiectiv, mai ales că sînt utilizator de HTC. Totuşi, clientul de mail de pe iPhone n-are suport de push nativ pentru GMail, ci trebuie să-ţi setezi contul prin Microsoft Exchange. Mai mult decît atît, îmi lipseşte tocmai structurarea e-mail-urilor tipică GMail, sub formă de conversaţii, ceea ce, pentru mine, e total neproductivă.

Şi ajungem la tastatură…

Iarăşi, sînt convins că o să se mai arunce nişte bolovani, dar tastatura de pe iPhone e cel puţin prost gîndită. În locul acelui spaţiu uriaş, s-ar fi găsit loc şi de o virgulă şi de un punct. E şi motivul pentru care tastatura de Android e mult mai practică. Iar dacă mai adăugăm şi scurtăturile de pe “long-press” de pe HTC, care-ţi permit să inserezi cifre, simboluri sau diacritice fără să mai “dai pagina”, deja discutăm de la alt nivel. În cazul iPhone, dacă vrei să pui virgulă, punct sau apostrof, trebuie neapărat să “dai pagina”.

Altă bubă ar fi că toate literele sînt caps, indiferent dacă apeşi sau nu tasta shift. E drept, te obişnuieşti, dar e enervant, cel puţin la început, mai ales pentru cineva care foloseşte intens sistemul de operare al concurenţei.

Conectivitate

Nu mai e un secret pentru nimeni că nu poţi folosi un iPhone 4 pe post de stick USB, aşa cum ai putea cu orice telefon cu Android. Totul se face prin iTunes, cu telefonul conectat prin USB. Nu e neapărat deranjant – nu pentru mine, cel puţin, deşi este extrem de stresant că nu pot, de exemplu, să salvez o poză de pe un site, cum pot face de pe HTC, ci trebuie să o descarc pe laptop şi să sincronizez telefonul.

Deranjant e altceva, anume că bluetooth-ul e absolut inutil cînd vine vorba de trimis sau de primit un fişier, fie el şi fotografie, de pe sau către calculator. Şi, cu asta, pot spune că am lămurit-o: e o funcţie de care n-ai nevoie, cîtă vreme nu e complet funcţională, ar putea la fel de bine să o şi scoată. Wireless-ul, pe de altă parte, e util, mai ales în măsura în care nu mănîncă la fel de multă baterie precum pe Android.

Dimpotrivă, deşi este mai slab din punct de vedere al ratei de transfer – sau, cel puţin, aşa mi s-a părut mie -, are avantajul că nu îţi închide telefonul după trei ore de funcţionare. De altfel, cred că aici vorbim de întreaga arhitectură a sistemului de operare, în ideea în care aplicaţiile pe care le deschizi intră în “pauză” în momentul în care apeşi pe butonul de “home” al iPhone-ului.

Multitasking

Nu acelaşi lucru e valabil pe Android, unde anumite procese pornesc singure (Yahoo! Messenger, News, Stocks şi încă vreo cîteva, pe care trebuie să le omori tu la fiecare două trei ore) şi funcţionează în neştire, conectîndu-se la internet. Apropo de asta, pentru utilizatorii de Android, prima aplicaţie pe care trebuie s-o instalezi este Advanced Task Killer. Dacă ţii cît de cît la bateria telefonului, zic.

Surprinzător, multitasking-ul de pe iPhone funcţionează. N-aş putea face o comparaţie cu HTC-ul, mi se pare cel puţin irelevantă, în ideea în care unele aplicaţii de Android au buton de Exit, pe cînd pe iPhone, ele rămîn deschise (deşi “în pauză”). Pe de altă parte, dacă ne gîndim că, la o dublă apăsare pe butonul “home” de pe iPhone, îţi sînt afişate toate aplicaţiile deschise, pe care le poţi închide imediat, după plac, ca uzabilitate, iOS este superior. Pe Android, depinzi exclusiv de aplicaţii precum ATK.

Baterie

Avînd în vedere că n-am avut convorbiri telefonice, iar în ziua în care am sunat de pe iPhone, am vorbit jumătate de oră, nu e mare diferenţă între iPhone 4 şi HTC Desire. Ochiometric, aş spune că la o oră de vorbit la telefon şi două ore jumătate de browsing, ambele ţin aproximativ la fel, cam 24 de ore. Deci nu vă faceţi iluzii că bateria de iPhone e spectaculoasă. Nu este. În schimb, iPhone-ul se încarcă prin USB mai repede decît HTC-ul direct de la priză. Cel puţin aşa mi s-a părut.

Reţea, semnal şi concluzii finale

Mi-aş cumpăra un iPhone? Avînd în vedere că trebuie fie să tai SIM-ul, fie să cer un micro-SIM, nu. M-am chinuit de mi-a venit rău să potrivesc micro-SIM-ul în HTC ca să am reţea. Motivul pentru care am făcut asta a fost încercarea mea de a folosi iPhone-ul pe post de router. Nu, nu merge, nu vă chinuiţi, iOS n-are funcţia asta, deşi ea există de ceva vreme pe Android. Dacă rămîi fără net şi trebuie să foloseşti laptopul, că nu se poate de pe mobil, n-ai cum să creezi un hotspot pe baza reţelei mobile. Nu vrea şi asta e. Deh.

La capitolul semnal, bug-ul există, pică liniuţele cînd ţi-e lumea mai dragă. Nu am păţit-o în timpul convorbirilor, ci doar în timp ce mă dădeam pe net. De altfel, cam ăsta a fost singurul scop al iPhone-ului de cînd l-am primit. Să văd la ce mă ajută şi cum îmi îmbunătăţeşte viaţa. Sincer, n-aş renunţa sub nici o formă la Android. În cel mai rău caz, aş merge cu două telefoane în paralel, un Android şi un iPhone 4, dar doar cu iPhone, nu. Nu se pliază pe nevoile mele.

Este un telefon destul de simplist. De altfel, ăsta e şi scopul lui. Iar pentru ce a fost creat, e ideal. E ideal pentru cei mai mulţi utilizatori de smartphone, însă nu şi pentru cei care vor ceva în plus. Însă, dacă Apple ar fi de acord să rezolve cele enumerate mai sus şi să-mi dea o idee mai multă libertate de mişcare şi un slot pentru card de memorie, astfel încît să pot folosi telefonul şi pe post de stick USB, atunci, probabil, aş renunţa la Android. Altfel, nu, mulţumesc.

PS: Netul mobil de la Cosmote se mişcă surprinzător de bine. N-aş fi crezut.

32 comentarii

 1. fa-ti root pe htc, instaleaza Titanium si dezinstaleaza aplicatiile care te enerveaza, chiar daca sunt native

 2. Ca să foloseşti iPhone-ul pe post de router trebuie să-ţi rogi operatorul să-ţi activeze tethering-ul.

 3. 1. Pentru a pune virgulă sau punct nu trebuie să dai pagina. Trebuie doar să faci drag cu degetul pe ecran după ce ai apăsat pe tasta cifrelor.

  2. Eu cobor pozele de pe iPhone 4 exact ca dintr-un USB, cu ajutorul wizard-ului automat care se deschide în Windows atunci când conectez telefonul. Deci da, poate fi văzut şi ca un stick. Mai ales că, în plus, there’s an app for that :)

  3. Eu am iPhone-ul de fix două luni şi nu mi-a picat niciodată semnalul. Nici în timpul convorbirii, nici când stăteam pe net. Niciodată. E Vodafone.

  4. Pentru GMail e suficient să-ţi instalezi o aplicaţie din multitudinea existentă pe App Store. Şi gata. E tot aia dacă setezi asta într-o aplicaţie preinstalată sau dacă o instalezi tu.

  5. Ai dreptate când vorbeşti de App Store cu multe aplicaţii inutile, şi eu am doar două slide-uri cu aplicaţii în momentul ăsta. Iar ambele pagini sunt goale pe jumătate. Dar ai uitat să precizezi că aici sunt ordonate mult mai bine.

  În rest, nu eşti atât de acid pe cât ziceai la început. E bine.

 4. Mai ! Eu nu am inteles chestia cu setatul contului de gmail prin MS Exchange.
  Eu am patru conturi pe gmail active si am si push mail. Pe 3G. Pe iphone 4 o fi la fel.
  Pentru a folosi telefonul pe post de “router” trebuie jailbreak si o aplicatie pentru asta.
  Si, din nou, nu inteleg cum de nu ai putut sa folosesti cardul ING. eu am visa electron la ING si nu am avut nici o problema sa-l folosesc.
  Tastatura e oarecum decenta. Are si minusuri.
  In rest, cred ca ai surprins bine calitatile si defectele. Totusi, incearca si ceva jocuri.

  • @jules: simplu, n-a mers cardul, mi-a zis ca e invalid. Deh. Legat de push, nu stiu pe 3G, dar pe asta nu mi-a mers. Daca ii dau sa adauge cont de GMail, tre’ sa-i dau eu refresh sa caute mailurile, nu vor sa intre singure. Deh.
   Legat de apps, chiar nu vreau “there’s an app for that”, n-am nevoie. Pe bune.

 5. Ideea si cu iPhone si cu Android este tocmai “there’s an app for that”. Daca n-ai nevoie de asta, mai bine treci la Nokia. Pe bune.

 6. Mă bucur că te-ai lămurit ce și cum cu multitaskingul pe iPhone, pentru că acum câteva luni susțineai sus și tare că nu există multitasking în iOS 4. :P

 7. @cireasa: Nokia? Nu, multumesc. Sint foarte OK cu Android, e ideal pentru ce-mi trebuie mie.

 8. Pe ios toata problema pleaca de la faptul ca nu exista un director “Docs” accesibil din toate aplicatiile. Daca pui dropbox ai “docs” dar folderul nu e vizibil din oplay samd.
  Un filemanager ( macar pentru partitia userului ) si un program gen sbsettings ar salva mult din prestatie.
  Practic motivele principale pentru jailbreak de iphone sunt :
  – functionare in orice retea
  – acces rapid la functii
  – acces greoi la fisiere
  – tethering
  Din pacate insa apple da dovada de mare incapatanare – sa vedem insa ce vor face in fata avalansei de androizi – se vor schimba sau vor muri.Pentru ca daca nu se va schimba ceva vor avea probleme. Stiu mai multi useri de iphone care au migrat unul cate unul la android si cred ca asta e tendinta generala.
  Ramane sa vedem cine va castiga pe termen lung disputa : ochelarii de cal sau vederea panoramica :).

 9. @valentin

  Dă-mi voie să cred că au migrat mai degrabă datorită prețului mai accesibil. Uite, eu am migrat invers. Și sunt extrem de mulțumit de alegerea făcută.

 10. Salut,

  Si eu am iPhone4 de aprox o luna. Tot Cosmote..

  1 Referitor la faptul ca iPhone nu poate functiona pe post de router..
  Eu am incercat s avad cum merge tetheringul..
  Am ramas masca: 220kB/s pe Bluetooth, 430kB/s pe cablu USB.
  Nu stiam ca bluetooth poate merge asa de repede..
  Daca imi pica RDS din vreo cauza, am ce folosi pt net..

  Tu ai incercat HTC pe post de router ??
  Imi permit o intrebare: cam cat te tine bateria ?
  imi imaginez ca nu foarte mult..

  2. Referitor ls AppleID..
  Si eu folosesc 2 conturi, unul de US( pt app gratuite ) si unul de Romania ( pt cele pe bani )
  Am folosit Webcard ING, card normal ING, card Raiffeisen.
  functioneaza.
  daca ceva nu merge – le dai mail la Apple si intrebi etc
  mie mi-au raspuns f rapid, explicandu-mi de ce inca nu imi mergea contul de Ro..
  Am facut ce imi zicea mailul si am rezolvat.

  • @Adrian Lazar: da, mi-am transformat HTC-ul in router si functioneaza. Ma conectez de pe laptop prin wireless direct la access point-ul de pe HTC.
   In alta ordine de idei, n-aveam nici cablu USB si nici Bluetooth pe laptop cind ar fi trebuit sa incerc tetheringul. Apropo de baterie, tine maximum o zi. La fel ca pe HTC, nimic deosebit.
   Altfel, n-am dat mail la Apple, ca nu tin mortis sa cumpar apps.

 11. @mircea mester:
  apropopos de “there is an app for that”, cum ar fi sa-i zici nevestei: draga, eu nu mai pot face sex dar nu-i bai, there is a friend for that.

 12. Salut!

  Ai incercat joculetul ‘Zen bound 2’ ?
  Chipurile e lansat si pentru Windows, dar o versiune mai neortodoxa de mine nu-mi merge pe win7. As da si 32 dolari pe o versiune ortodoxa, dar nu exista.

  Pe mine joculetul acela ma calmeaza. Nu ca n-as fi calm, dar e o satisfactie cand vezi ca ti-a iesit la urma. Si nu te strezeaza cu timp sau alte balarii.

  Daca ai curiozitate, incearca-l juma de ora. Si daca iti place spune-mi cum se poate pune jocul pe win7.

  Multumesc, Silviu

 13. @wassabi

  Nu merge, nevasta te-a luat din prima pentru ce ştiai să faci. “Nu mai pot face” merge ca argument pentru telefoanele cu Windows care se virusează. Eventual :)

  În cazul iPhone şi Android, ce ştiu să facă la început ştiu să facă şi pe parcurs. iar aplicaţiile sunt create pentru personalizare, pentru enhancement, cum zic ei.

  Sau, ca să-ţi dau un exemplu paralel cu al tău, e ca şi cum ţi-ar fi rămas puţa mică până la vârsta asta, pentru că aşa te-ai născut. Ar fi fost funcţională pentru nevoile de bază, dar pentru altele aveai nevoie de mai multe. Apple le zice Apps.

  Dacă n-ar fi fost bune, nu ar fi copiat toţi ceilalţi modelul. Să mă exprim elegant :)

 14. am avut iphone de cand a aparut – iar recent mi-am luat android. Impresiile sunt nitel diferite fata de ale tale, hmmmm :)

  raspund punctual la o parte din chestiile amintite de tine:

  1. setarile: marea majoritate a aplicatiilor de iPhone au meniu de setari in interiorul lor. Sunt cateva care se baga si in meniul general de setari, dar putine. Eu sunt foarte minimalist in preferinte, deci butonul ala fizic al androidului mi se pare degeaba.

  2. Mail: push nativ pentru gmail cred ca e doar pe android din cauza faptului ca android = google, deci n-as da vina pe iPhone. Pe de alta parte mailul e absolut HORROR pe android. Am nevoie de 2 aplicatii de mail ca sa imi iau toate mailurile (4 gmail si unul yahoo) nu pot sa dau refresh automat pe toate in acelasi timp (nu, nu vreau push notifications ca nu vreau sa ma trezesc la 2 noaptea ca sa citesc spam) contul de gmail pentru organizations functioneaza f prost desi e tot gmail. In fine, cred ca o aplicatie buna pt TOATE mailurile e ABSOLUT NECESAR pt android, in momentul asta e un rahat.

  3. tastatura: butoanele imi par mai mari si mai comod de apasat la iPhone, in plus cand apas virgula spatiu, la iphone imi revine automat la litere, pe android imi trebuie o apasare in plus. Bummer.

  4. aplicatia de telefon: n-ai amintit, dar imi lipseste viteza cu care pot sa dau un telefon unui contact favorit pe iPhone, la Android am nevoie de 2 apasari in plus

  5. in absolut toate aplicatiile si interfetele Android sunt freezuri, cu care nu ma pot obisnui neam venind de la un iPhone.

  • @mad_scientist: depinde ce telefon ai. eu n-am avut freeze-uri pe Desire.
   Legat de telefon, nu-mi place deloc ce e pe iPhone. Pe Android, vezi ca ai un widget pe care ti-l poti pune pe oricare dintre ecrane. Si rezolvi, astfel, dilema. Dai dreapta si selectezi contactul, par example. Pe iPhone, ma omoara cautarea unui contact. Mi-e mai comod pe Android, sa scriu 2539 ca sa-mi gaseasca un Alex decit sa caut in Contacts si mi-e mai comod sa scriu primele cifre ale numarului de telefon ca sa-mi gaseasca pe cine vreau.
   Despre clientul de mail de pe Android, nu stiu ce sa zic, eu folosesc clientul de GMail, nu l-am testat pe celalalt si nu ma intereseaza. Insa faci o mica greseala ca nu-ti activezi push. Poti sa dai pe silent noaptea, daca nu vrei sa citesti la ora doua. Ma rog. Apropo de contul de organizations, mie imi merge perfect cu push. Am doua mailuri pe linga cel @gmail si ambele merg fara nici o problema. Nu stiu unde e problema la tine.
   Apropo de virgula-spatiu, pe Android ai virgula linga spatiu, nu trebuie sa apesi nimic in plus :). In fine, fiecare dupa cum s-a obisnuit.

 15. merge sa faci cont pe romania si fara card atunci cand faci inregistrarea direct de pe iphone 4 -> AppStore , acolo unde scrie VISA dai click si selectezi None. Mi-e mi-a mers si fara card, si cu Visa Electron de la ING.

 16. Spuneai ca “este extrem de stresant că nu pot, de exemplu, să salvez o poză de pe un site, cum pot face de pe HTC, ci trebuie să o descarc pe laptop şi să sincronizez telefonul.”
  Incearca sa ti apasat pe poza care vrei sa o salvezi in tel. sau maresti poza pe tot ecranul si apesi pe butonul de INCHIDERE impreuna cu butonul HOME.

 17. @mircea mester: Multam de tipsul cu tinut apasat pentru virgula sau oricare alt caracter. Presupun ca scria si in manual :))
  Daca vrei freezuri la orice, luati iphone. Dupa o vreme vor deveni regula :(
  Vrei sa dai un sms, asteapta juma de minut pina se deschide aplicatia. Asta doar asa ca exemplu. Toate vor face asa la un moment dat.

 18. In ceea ce priveste toate comentariile aduse la adresa Iphone, incerc sa te contrazic. Si eu is posesor si utilizator HTC, dar iti aduc la cunostinta ca ptr multe din gaurile negre pe care le-ai adus in lumina, nu ai folosit aplicatiile necesare. Ex. Iphone 4 functioneaza ca router. Am incercat special sistemul de a folosi Iphone 4 si 3GS ca router, si am reusit. Mai verifica-i odata functiile, cand faci mai apoi zoom iti face zoom si pe toata pagina. Scz, dar mai incearca sa il mai testezi odata. E adevarat ca tastatura e putin incomoda. Cam asta e ce am avut de spus.

 19. Singurul fapt care nu imi place la iphone 4 e ca nu are setari la camera foto.in rest e ok .am semnal bun si pe net si il folosesc si ca rutar si merge perfect .in rest nici o problema si il am de o luna .nu sunt un fan iphone dar e un telefon ok si nu ii inteleg pe cei care il critica .

 20. imi poate spune cineva cum se numeshte aplicatia prin care vb free de la iphone la alt iphone ?

 21. mirela@: nu viber?

 22. Pai , de unde sa incep ? Voua nu va plac jocurile , etc pt ca nu le folositi , pe de alta parte daca ii dai la un copil telefonul e altceva , ii place la nebunie telefonul .Au unii colegi iPhone 4 si stau numai pe el , iar altii asteapta sa isi cumpere . Cred ca la copii le place mai mult telefonul decat voua :)) .

 23. De 2 sapt incerc sa imi verific id Apple si nu reușesc , nu știu unde sa intru pe ce adresa , simt ca inebunesc , e deja al 2-lea id Apple si tot nu reușesc sa verific măcar unul
  Ajutor!!!!!!!!!

 24. @Paula: Ce anume vrei sa verifici la AppleID ?

  Daca vrei sa vezi ca e ok/activ te poti loga cu el in iTunes, de exemplu.

 25. Cun după cum spuneam încerc de 2 saptamâni sami verific Id Apple , adică : miam făcut id Apple si când intru la iTunes si vreau sa descarc ceva îmi cere id Apple , ceva normal, după ce pun id Apple îmi scrie ca nu miam verificat mail-ul , unde îl verific????? Am un iPhone 3GS
  Ajutor!!!!!!!!!!!!
  Please!!!!!!!!!!!!

 26. Deci, pornesc de la premiza ca am utilizat in ultimul timp o gramada mare de telefoane: Symbian, Android ( cu toate versiunile inclusiv 4) si IOS.
  Concluzia mea, dupa ce mi-am vandut Iphone 4-ul si mi-am luat un Samsung Galaxy S Duos: am vandut rapid Galaxy si mi-am luat din nou Iphone 4. Daca vorbim de freezuri, pe Iphone nu am intalnit niciodata si ma repet Niciodata. La Android, insa, de o multime de ori, ba se bloca in aplicatii sau convorbiri, ba rula incet datorita umplerii memoriei cashe( care intradevar trebuie golita dupa orice sesiune care implica internetul- neaparat trebuie instalat si utilizat permanent un ES TASK MANAGER) . Si cand vorbesc aici, de Android, acest lucru nu mi s-a intamplat numai pe ultimul Galaxy S Duos, ci si pe cele avute anterior(Xperia, Samsung Galaxy ace, Allwiew P1, P4 si P5. La IOS, nu veti vedea asa ceva niciodata, eu cel putin nu m-am confruntat niciodata. Si inca ceva: orice android poate fi folosit ca disc stocare USB, dar stik-ul poate fi utilizat doar legat la un calculator, nu de sine statator nu? Ei bine, si Iphone face exact acelasi lucru conectat la un calculator, deci teoria anteriorilor care sustinea superioritatea Android din acest punct de vedere, pica. Tastatura- poate ca cea Android este mai complexa fata de cea a IOS, insa asa cum va obisnuiti cu tastatura Android sau Multiling va veti obisnui si cu functionalitatea IOS; dar sa nu uitam si capacitatea touch-ului( la tactilitate ma refer), iar cel de pe Iphone bate orice Super Amoled Plus in mod clar ( P4 Allwiew are Super Amoled Plus. Nu in ultimul rand: forma, greutatea si cum se simte un Iphone in mana si orice alt telefon- ergonomia, senzatia obiectului in mana. Conectivitatea Internet 3G pe IOS si pe Android: net superior IOS. Email si push email: incarcare mult mai rapida a mail pe IOS. Hotspot: la fel pe Iphone 4S ca pe orice alt telefon( intradevar Iphone 4 nu are aceasta optiune).
  Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu laud Iphone in detrimentul Android, in esenta ambele sisteme sunt foarte bune si in functie de aplicatiile de care aveti nevoie le puteti folosi cu brio. Tot ce am scris vine din experienta mea personala si ce am simtit relativ la toate aceste telefoane.
  PS: la modul in care folosesc eu telefoanele, nici un Android nu a avut o autonomie mai mare de 1 zi. Iphone, in schimb duce in acelasi timp 1.5 spre 2 zile(niciodata nu a ajuns la 2 zile), iar timpul de incarcare a acumulatorului mult mai scurt. Dar stim cu totii ce consumator de resurse este Android, deci este normal.

 27. Mi-am cumparat un IPHONE4,este inca in garantia de la Apple dar si cea de la Orange!
  Azi am pus telefonul din curiozitate aproape de ureche si il scuturam din spre stanga spre dreapta si invers si se aude ceva in partea de sus a telefonului ,ca si cum ar fi ceva desfacut in interior. Este ceva grav ,sau este o probleme des intalnita fara prea mare importanta..?
  Va rog sa imi raspundeti,daca se poate! Multumesc!

 28. Am factum cont Apple store dar unde intru sa verific mail pentru a activa contul?