Aplicaţii de iPhone pentru productivitate: Simplenote şi Clear

De vreo doi ani, am început să uit chestii. În speţă, mărunţişuri. Mi-am ocupat mintea cu altele şi am reprioritizat astfel încît chestii mărunte, precum “să cumperi lapte“, au căzut în uitare. Adică, ce poate fi mai tare decît să te duci la supermarket să cumperi lapte şi să te întorci cu pîine, apă, cafea şi altele, dar fără lapte? Eh, ca să rezolv problema asta, am căutat o groază de aplicaţii de task-management. Am găsit o groază şi nu m-a ajutat niciuna.

Într-un final, am rezolvat-o cu 3 dolari. Clear este prima aplicaţie de iPhone care se foloseşte de multitouch. De exemplu, dacă ţii arătătorul pe numele unui task şi degetul mare pe altul, dacă foloseşti mişcarea de zoom out, le comasează pe cele două într-o listă nouă. Bine, toate astea sînt explicate într-un clip chiar pe site-ul producătorului. Aplicaţia este extrem de bine gîndită însă ce m-a convins pe mine să o folosesc este că, pînă nu termini de rezolvat tot de pe listă, o să-ţi rămînă numărul de task-uri afişat pe iconul aplicaţiei – ca în cazul Mail. Or, chestia asta e supremă pentru mine, în condiţiile în care eu nu suport să văd buline roşii pe iconuri cînd deblochez telefonul, aşa că tre’ să le termin ca să scap de ele. Costă $2,99 în AppStore.

Cealaltă aplicaţie foarte utilă este SimpleNote. Şi mai e şi gratis. În principiu, e o aplicaţie chioară, de luat notiţe, cu ceva opţiune de to-do list. Apeşi pe plus, scrii ce tag-uri definesc nota, scrii ce ai de scris şi aia e. De ce e atît de “specială?” Pentru că îţi creezi un cont pe site-ul aplicaţiei şi toate notiţele trec prin el cît să le poţi sincroniza cu un add-on al browserului. Prin urmare, ce poate fi mai simpatic decît să iei notiţe la o conferinţă de presă, direct pe iPhone, iar cînd ajungi acasă, doar dai click pe un buton din dreapta address bar-ului din Chrome şi-ţi afişează tona de text? Add-on-ul se cheamă SyncPad for Simplenote.

Spor!

6 comentarii

 1. Sincer, doar pentru chestiile astea sunt mult mai ok alea implicite din iOS. Folosesc Reminders-ul pentru liste, se sincronizeaza automat pe iPhone/iPad/Mac, e ideal pt. liste.
  Am incercat si Simplenote, dar nu mi se pare ok. Pentru ceva rapid folosesc Notes-ul, iar daca am nevoie de ceva mai complex Evernote sau Springpad. Prefer Springpad-ul, dar Evernote-ul e integrat mult mai mult in alte aplicatii.

 2. Salut Alex,

  Eu folosesc doit.im – aplicatie pentru telefon, pentru desktop, plus interfata web.

 3. Observ că e la modă să recomanzi aplicații :)
  Îți recomand pt. shopping Our Groceries -> se sincronizează între mai multe telefoane. Scenariul clasic pe care-l folosesc eu : prietena scrie pe telefonul ei cumpărăturile, ele apar și la mine, eu le cumpăr și bifez în telefon.

  Pt. notițe Catch.com care nu are nevoie de plugin, merge direct din browser.

  Spor.

 4. Clear e o aplicație foarte drăguță dar e prea simplă pentru nevoile mele. Am revenit la Reminders pentru că am nevoie de o aplicație care să-mi aducă aminte ce am de făcut.

 5. Împreună cu jumătatea-mi mai bună folosim wunderlist, cu un cont comun. Îl avem fiecare și pe PC și pe telefoane și putem actualiza fiecare, de oriunde, listele. Sync-ul se face automat și are apps de win, osx, ios, android.

  Mi se pare mai comod să „compun” lista la pc (decât să le scriu pe telefon) și să o bifez pe telefon