Ipocriții de la colțul internetului

Mie, cel mai mult și mai mult, îmi plac ipocriții care critică pe la colțuri. Caz concret, acum, cu bombardamentele din Siria. Imediat au sărit să apară păreriștii care ne spun cu aplomb că Europa, America, NATO, extratereștrii, ar fi trebuit să-l dea jos pe Assad acum cinci ani.

Acum cinci ani, aceiași băiețași se plângeau că Europa, America, NATO, extratereștrii n-ar trebui să intervină, că nu e treaba lor că mor oameni, n-au decât să-și rezolve singuri problemele.

Și treaba asta continuă, an de an, implicare după implicare, cu o părere care n-are nici o legătură cu precedenta. Acum vreo lună-două, băiețașii de la colț dădeau vina pe Europa, America, NATO, extratereștri etc., că situația arată așa. Că dacă nu s-ar fi băgat, era bine, nu tu refugiați, nu tu nimic.

Când a dat Assad cu chimicale, de vină erau tot Europa, America, NATO, extratereștrii etc., că nu l-au dat jos pe Assad când a trebuit. Acum câteva zile, când au fost bombardate trei poziții din Siria, băieții ziceau că în sfârșit s-a făcut ceva, dar după ce-au citit știrile o zi mai târziu, dădeau vina pe Europa, America, NATO, extratereștri etc., că n-au rezolvat nimic, au bombardat doar niște clădiri goale.

N-a mai trecut bine o zi, că Europa, America, NATO, extratereștrii etc., sunt de vină pentru că n-au dat cu bombe acum cinci ani, că altfel arăta acum Siria.

Desigur, cu variațiunile obligatorii:

  • americanii vor petrolul din Siria
  • n-ar trebui să se pună cu Siria, că e apărată de ruși
  • teroriștii sunt creația americanilor, dacă nu-i finanțau ei, nu exista ISIS
  • nu cu arme vom salva lumea
  • bombele sunt foarte profitabile pentru producătorii de armament care, evident, conduc lumea din umbră, Soroș e mic copil

Și lumea se uită în gura lor și prostiile unor indivizi care habar n-au pe ce lume trăiesc ajung să fie propagate pe net. Cam ca “vaccinurile omoară“, ceea ce este perfect adevărat, pentru că știm cu toții că vaccinurile îi omoară doar pe cei care nu au fost inoculați.