Un pic de ipocrizie la Traian Băsescu

Îşi mai aminteşte cineva momentul în care Traian Băsescu s-a dezis de PDL? Cînd a anunţat că vrea o mişcare liberalo-democrată nouă? Ei, eu îmi amintesc una bucată declaraţie foarte, foarte simpatică.

basescu-udrea

Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. (sursa)

Eh, între timp, în PMP s-au înscris nişte oameni noi. Precum Elena Udrea. Care, evident, nu e vreo bucăţică din PDL, ci, fireşte, e o prospătură, un om cinstit etc., care, odată înscris, a crescut partidul.

E drept, declaraţia lui Băsescu poate fi interpretată şi în sensul că el nu va face nimic – adică nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase -, dar asta nu înseamnă că n-ar accepta în noua structură oameni din partidul vechi. Cu atît mai mult Elena Udrea, care are un sprijin uimitor din partea organizaţiilor locale şi, oricum, e nevoie de cît mai mulţi oameni, mai ales după eşecul ARD.

Deci, s-o spunem pe aia dreaptă: PDL a murit, trăiască PDL rebrănduit.

(sursa foto)

6 comentarii

 1. PDL-ul nu e moarta, PDL-ul se transforma. Ca Jana.

  Mai la obiect, Basescu e invatat sa mearga pe sarma. Sa se aplece cand spre stanga, cand spre dreapta, spre a beneficia de ambele pozitii.

  Mai clar: Basescu a lucrat intotdeauna cu numere mari. A stiut ca, prin diverse afirmatii si pozitii, risca sa isi indeparteze nucleu dur. Dar era musai sa le faca, pentru a ajunge la mai multi suporteri, peste nucleu dur. Problema e cat de tare sa traga de coarda, sa nu traga prea tare, ca sa se rupa (adica sa isi indeparteze nucleu dur)

  Asa a fost cu declaratiile a la Vadim in 2004 (impusc cu mana mea orice corrupt), declaratiile legate de homesexuali (10% din populatia tarii??), declaratiile impotriva regelui Mihai, etc etc etc

  Si pozitia fata de Udrea si traseistii veniti in PMP e tot un astfel de mers pe sarma. Pana la urma, scuza lui Basescu e ca asa se face politica oriunde, nu doar in Ro.

  Totusi de data asta imi este ca riscurile sunt un pic cam mari, chiar risca sa isi fractureze nucleu dur, nucleu dur pe care l-a carat remarcabil dupa el timp de mai bine de 10 ani.

 2. Incepand de la “Petre, esti cel mai bun” (urmat la scurta vreme de “Roman, iesi dracu’ afara !!”) au fost zeci de mii de astfel de “mici ipocrizii”. Daca abia acum ai inceput sa le observi….
  Oricum, favorita mea este (pentru cei care mai tin minte…) transformarea efectiv peste noapte a PD din partid socialist ( membru al Internationalei socialiste !!) in partid de dreapta, cu schimbarea discursului de stanga cu cel de dreapta ca si cum toata lumea ar fi uitat complet ce a fost ieri. Si amuzant este ca lumea chiar a uitat :-).

 3. in primul rand nu l cheama basescu ci braunovici si spera sa o propulseze pe afroditza lui presedinta a romaniei si el sa se autopropuna prim ministru.si cum intelectualii lui peste cameleonizati cu nume romanesti neaoase ca PuLESU sau LIIceaNU si paTApiEVIci ii vor vota cu toti cei 90%de nevertebrate reptiliene de origine evreiasca bineinteles ca ROMANIA VA DEVENI O ANEXA A IERUSALIMULUIprecum deja este cu ungureanu care se numeste de fapt …ici cu neamtu care e tot ..icisi tot …ici si …ici..ca s a dus dracului…esu.l au furat basescu [nume dat prin adoptie] ,iliescu,antonescu ,si alti …ici care sufoca acest popor .

 4. poate o fi cel mai bun politician roman (am zis ‘poate’, si asta nu ar implica ca ar fi vre-un geniu in valori absolute , ci ca la niste adversari ca bunicute, prostanaci, turnatori de familie contro cost, carlani fara minte, aroganti infumurati, moliceni, somnorosi naivi, etc. orice mediocru pare genial) dar este un mare populist (din nou si ceilalti sun aceeasi mizerie). populist inseamna ca spune poporului ce vrea sa auda. hmmm, adevarul nu prea conteaza, conteaza ce vrea poporul sa auda. si cum poporul nu prea are memorie si pune botul la orice vrajeala, e absolut firesc ca populistul nostru sa minte cat poate de frumos si elegant.
  George are dreptate, base minte de cand se stie si lumea tolereaza.
  Pe de alta parte aceasta declaratie nu este pentru popor ci pentru udrea, sa se simta ‘pusa in valoare’ si sa faca munca de partid. munca care nu se face singura. pentru ea sunt aceste minciuni populiste. normal, ea va uita cum au zburat oameni puternici de langa base (Plesu e cel mai puternic exemplu, saftoiu iar e un caz bun), cum basel a zis cu aceeasi gurita care o lauda acum ca nu o vede presedinte de tara sau premier. vrajita de noile vorbe ea va munci din greu (chit ca strica imaginea partidului, dar nu e constienta de asta).
  @emma: liiceanu nu este nume romanesc? trebuie anulat Eminescu din pozitia de poet national pentru ca de fapt se chema Eminovici? are Andrei Gheorge dreptul sa vorbeasca la radio chiar daca e etnic rus?

 5. “Bucatica din PDL” inseamna un grup, ca oricare alt partid romanesc, are grupuri interne, idea era ca ar fi putut face asta ca sa creasca PMP rapid. Lasind la o parte sensul peiorativ, sint sigur ca Elena Udrea sa fie bucuroasa la aprecierea ca valoreaza cit un grup, cel putin in aprecierea ta. PDL se destrama singur, atit din cauze interne – sub conducerea lui Blaga PDL practic a fost inexistent – cit si externe – votanti PDL din convingere sau din lipsa de alternativa se re-orienteaza, PMP sau nu.

 6. confirmare la ce scriam ieri: ‘În plan personal, am reuşit cred să demonstrez că pot, chiar şi din postura de simplu membru de partid, să ajut la dezvoltarea organizaţiei politice din care fac parte. Îi mulţumesc preşedintelui pentru cuvintele frumoase, dar si pentru toata experienta politica pe care am acumulat-o in 10 ani de activitate in echipa lui. Inca o dovadă în plus că Mişcarea Popular se doreşte moştenirea politică a lui Traian Băsescu.’

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/interviu-elena-udrea-daca-elena-basescu-va-candida-independent-va-lua-si-din-voturile-1088035.html#ixzz2waMaAGhp
  EVZ.ro

  sigur ca da, amandoua ‘Elenele’ vor aduce voturi peste voturi, o gramada de voturi, numai voturi. sa vedeti cat de munti tineri si oameni sub 40 de ani vor atrage cele 2. ilici tremura de frica.