Nu există job mai nasol pentru un reporter decât alea de la TVR

Andreea Dumitrescu (foto), reporterul TVR acreditat la PSD și Parlament pe care cenzura pesedistă din TVR a trimis-o la “reeducare”, a anunțat pe facebook că și-a dat demisia.

Și mă gândeam la o chestie: nu există job mai nasol, pentru un reporter, decât la TVR. Obișnuiam să cred că nu e nimic mai rău decât să fii maimuță la Antena 3 și România TV, dar m-am răzgândit. Și zic și de ce.

De exemplu, dacă Voiculescu se satură de limbile lui Badea și îl dă afară, poate s-o ia pe urmele lui Ciutacu și să se angajeze la România TV. Sau, de ce nu?, la Digi. Și invers: Ciutacu se poate întoarce la Antena 3.

Pot să facă genul ăsta de rocadă la nesfârșit. Până la urmă, ce ți-e un borfaș și ce ți-e altul? Câtă vreme fură de la restul românilor și nu de la tine, sănătate să fie și limba lungă și umedă.

Cel mai nasol e pentru ăștia de la TVR, că pe ăștia nu-i vede nimeni. Dacă-ți dai demisia din TVR, unde te duci? Te duci la A3, RTV sau la cealaltă mocirlă, Realitatea TV? Sau, mai rău, la Digi? Parcă ți-e un pic de rușine obrazului, parcă nu se cade.

Parcă ai vrea și tu la o televiziune mai de soi. Măcar un Kanal D dacă la Pro TV nu se poate. Doar că… dacă vrei să ajungi acolo, tre’ să te cunoască lumea. Măcar un pic, așa, să te fi văzut măcar o dată pe sticlă – asta dacă nu vrei să te duci “în practică”, pe o leafă mizeră sau inexistentă.

Problema e că la TVR nu te vede nici dracu’. Nimeni din presă nu se uită la TVR. TVR nu există. Știrile TVR nu există. Poți să fii Bob Woodward, că nu știe nici naiba de tine. Ce faci? Păi, nasol moment. Să fii reporter la TVR și să ai o urmă de demnitate e cel mai prost pariu pe care-l poți face, că n-are decât un premiu: foamea. Nasol, zău așa.

3 comentarii

  1. E si nu e asa, pentru ca oamenii buni isi gasesc loc mereu. E la fel ca in orice breasla, profesionistii se cunosc intre ei si se recomanda, atunci cand nu sufera de “capra vecinului”. Daca un redactor-sef ajunge sa cunoasca reporterii buni doar uitandu-se la televizor, atunci are o problema de management si de viziune pe termen lung.

  2. Posibil, cred ca am citit articolul intr-un mod prea subiectiv :)))