Jurnalismul de tehnologie. Gonzo style!

Panasonic ToughpadUnul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit, în ultima vreme, vine de la un jurnalist britanic. Grant Howitt scrie, de regulă, despre jocuri. Face review-uri, publică pe propriul blog, scrie recomandări pentru FHM UK şi colaborează cu The Guardian. Recent, a fost invitat la Munchen, să ia parte la conferinţa de presă de lansare a noii tablete Panasonic Toughpad. Toughpad, care rulează Windows 8, se vrea cea mai rezistentă de pe piaţă.

Toate bune pînă în momentul în care Howitt, ca orice jurnalist care se respectă, ajunge la Munchen, bea ca orice britanic în seara dinaintea prezentării, şi ajunge la conferinţa de presă mahmur. Asta n-ar fi o problemă, dar Howitt n-a călcat niciodată la un eveniment de acest tip. Mai mult, nu e genul care să scrie despre hardware.

Ce-a ieşit e o operă modernă a jurnalismului de tip gonzo. Hunter S. Thompson ar fi mîndru, probabil, de scriitura lui Howitt. Recomand articolul, merită fiecare secundă. Este definiţia perfectă a ceea ce înţelege un jurnalist, care nu scrie pe domeniul respectiv, dintr-o conferinţă de presă pe o nişă pe care nu o stăpîneşte. Iar el recunoaşte lucrul ăsta.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Ce inseamna jurnalism de tip gonzo?

  2. @wideblog: un soi de blogging 😛 Vezi aici o explicaţie detaliată.

  3. Oh, Doamne. Am citit articolul si am ras in continuu. :)) Foarte tare si amuzant, sa nu uitam de curajos. 🙂