Kim Jong-Un, eroul nostru comunist, un Poponeţ coreean

Nu ştiu dac-aţi remarcat, dar din lipsă de ştiri, toate televiziunile s-au pus pe dat aceeaşi ştire, a liderului comunist rămas orfan, Kim Jong-Un. Ultima poveste e cea cu nord-coreeanul cu burta cît un butoi călare pe tanc. Nu zic, e un subiect, dar nu neapărat pentru presa românească, atîta vreme cît România nu este direct ameninţată de Coreea de Nord. Ameninţarea este, mai degrabă, la adresa Coreei de Sud, la adresa vecinilor sau, dacă e să mult preaslăvim lupta anti-imperialistă, şi la adresa americanilor.

Mişcarea de PR de la Phenian e logică, atîta vreme cît, teoretic, Kim Jong-Un e un “puşti”, chit că-i general al armatei patriotice şi proaspăt uns comandant suprem. Propaganda e firească, mai ales că trebuie impus şi ca “geniu” internaţional, savant de renume şi strateg şi ce mai vreţi. Însă cu cît i se dă mai multă importanţă, cu atît mai mult va continua propaganda.

Din păcate, presa preia fiecare rahat propagandistic în parte. Nu ştiu dacă va deveni un personaj politic ce va schimba lumea, dar cu siguranţă va deveni un soi de Poponeţ, un personaj monden demn de toate tabloidele. Primul semn e cînd lumea începe să comenteze despre cît de penibil e ce se-ntîmplă. Eu, unul, deja am început să mă satur de subiect. Nu mi se transmite nimic nou.

2 comentarii

  1. domnu’ subiectiv, mai bine un poponeţ koreean decăt un kuruleţ poporean.