Zău, de ce ne uităm în gura lui Kuzmin, ambasadorul Rusiei?

Zău că nu înţeleg de ce presa românească se uită în gura lui Valerii Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România. De exemplu, o televiziune serioasă, precum Digi24, pentru care Kuzmin a acordat un interviu. De ce-ai face asta?

Nu de alta, dar individul e aproape la fel de agresiv ca Rogozin. Iacătă ce zice într-un fragment din interviu:

Noi nu considerăm agresiuni atât de multe lucruri pe care le auzim aici, în Bucureşti, în România, din partea presei. Nu din partea oamenilor de pe stradă, nu din partea oamenilor de afaceri, a artiştilor, politicienilor.

Declaraţie ruptă din manualul sovietic de tehnici de manipulare: “doar presa e împotriva noastră, nu şi oamenii de afaceri, artiştii şi politicienii, care de fapt ne iubesc, da? S-a înţeles? Că dacă n-aţi înţeles, poate trimitem nişte rackeţi la voi în redacţie!

Ah, şi asta:

Este o rată mare de relatări neprietenoase la adresa Rusiei, făcute în numele oficialilor de top şi nu voi relua subiectul, pentru că nu este scopul interviului nostru. Pentru că orice ţi-aş spune, o să te duci la redacţie şi o să spui că ambasadorul rus ne acuză şi aşa mai departe…

Traducere din rusă: presa românească inventează, la fel ca New York Times, CNN etc. Ai zice că a vorbit Trump despre presa serioasă din State.

Traducere 2: presa va fi prima ţintă a propagandei noastre, la fel cum am făcut în Statele Unite, tot aşa şi voi o să muşcaţi pământul.

Serios, ruşii ne cred proşti. Şi tot la fel de serios, eu chiar nu pricep de ce presa românească îi dă apă la moară, de ce-l bagă în seamă şi se duce la el acasă pentru a-i lua interviuri. Nu de alta, dar ce face Kuzmin e propagandă cu manta, ca la biliard.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

4 comentarii

  1. Serios, ruşii ne cred proşti.

    O spui așa, de parcă ar fi un neadevăr…

  2. Pentru ca democratie, libertate de exprimare etc. Daca Digi24 ramane partizan doar unui tip de politica sau unei tabere atunci nu e cu nimic mai diferit fata de ceilalti.

  3. @Malin: din păcate, da 🙂 Ai dreptate.