Lagardere a rămas fără licenţele de TV

Pentru cine şi-o mai aduce aminte, Lagardere (proprietar de Europa FM şi Radio21), trebuia să deschidă fo’ două televiziuni. De bine ce au primit licenţele în iulie 2006, au uitat să mai şi bage bani în TV. Prin urmare, din cauză că n-au făcut nici o brînză, CNA s-a gîndit că ar fi mai bine să retragă licenţele. Ceea ce a şi făcut. Prin urmare, cel puţin temporar, spunem adio Europa TV1 şi Europa TV2.

Membrii CNA au hotărât să retragă licenţa audiovizuală pentru Europa TV 1 şi Europa TV 2, în situaţia expirării termenului de intrare în funcţiune a acestora şi în absenţa unui răspuns din partea reprezentanţilor trustului. Potrivit CNA, licenţa audiovizuală poate fi retrasă în baza articolului 57, litera a din Legea audiovizualului, care prevede: “Licenţa audiovizuală se retrage de către Consiliu în următoarele situaţii: a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale, cu excepţia cazului în care difuzarea se face pe cale radioelectrică terestră; Consiliul poate acorda o prelungire de încă 6 luni în situaţii justificate”.
Sursa: Mediafax.

Ce-a mai făcut CNA-ul azi poate fi citit aici.

LATER EDIT: Lagardere îşi poate recupera licenţele. Trebuie doar să le ceară înapoi, nu trebuie să mai plătească nimic. Trebuie doar să depună o hîrtie. Detalii în articolul Sorinei.

3 comentarii

  1. Pai daca francezii de la Lagardere vin cu banii, imediat da CNA-ul licenta. Asa ca problema nu e faptul ca le-a fost retrasa licenta, ci de ce nu investesc francezii pe piata tv de la noi (?)

  2. buna intrebare. eu, unul, n-am de unde sa stiu. sint curios ce-or sa scrie ziarele de miine.
    totusi, daca ar fi sa-mi dau cu parerea, presupun ca 1. fie nu li s-au votat bugetele, 2. fie au considerat ca nu e un moment prielnic, 3. fie n-au primit aprobarea de la sediul central.

  3. si cand ma gandeam ca CNA`ul stie doar sa interzica si sa cenzureze….uite ca mai fac si lucruri bune. Asa merita daca nu se implica