Lansare BenQ 2014: 25 de produse noi (proiectoare, monitoare)

BenQ a anunţat, astăzi, lansarea a 25 de echipamente noi, proiectoare şi monitoare. Pe scurt, vorbim de o generaţie nouă, dedicată atît consumatorilor obişnuiţi, cît şi mediului profesional, de la ecrane dedicate proiectării, pînă la cele dedicate pasionaţilor de jocuri. Sînt mult prea multe, aşa că nu o să intru în detalii.

benq-projector

Pe scurt, cîteva tendinţe enunţate de Mike Borze, managing director BenQ pentru Europa Centrală și de Est, pe care compania le urmează, mai jos, plus cîteva observaţii ale mele.

 • mobilitate şi conectivitate WiFi – fără cabluri, terminale smart, acces la cloud, Bring Your Own Device
 • interactivitate şi touchscreen – lucru în echipă, gesturi intuitive, ecrane şi paneluri interactive
 • piaţă mult mai segmentată şi specializată – LCD: educaţie, gaming, home/entertainment, CAD/CAM, Printing; PRJ: ultraportabile, urou, edicaţie, home cinema, profesionale
 • sănătate şi ergonomie în utilizare – senzor de lumină, eye-care, unghiuri de vizualizare mari, tehnologii Flicker free şi Low Blue Light
 • ecologie şi economie de energie

Calităţi ale produselor BenQ

 • funcţii profesionale şi pe produsele consumer în cazul proiectoarelor BenQ, fără cabluri graţie modulului Wi-Fi
 • instalare şi setare simplă, conexiuni rapide, calitate foarte bună a imaginii
 • soluţie interactivă Dual wide screen (proporţie 16:5) cu două proiectoare (practic, două imagini 16:9 pune una lîngă cealaltă, pentru a produce o imagine foarte lată, dar extrem de coerentă)
 • soluţia PointWrite Pen şi Touch, excelentă pentru interactivitate în domeniul educaţiei şi nu numai

Eu sînt utilizator de MacBook Pro cu display Retina, deci nu sînt cel mai în măsură să comentez calitatea imaginii de pe monitoare. M-am obişnuit cu cel mai bun display din piaţă, cel produs pentru Apple, deci aş bate cîmpii cu graţie dacă aş încerca să comentez monitoarele BenQ. De reţinut însă un aspect: flicker-free, o tehnologie care elimină (inclusiv în foto sau video) acele “licăriri” ale imaginii, dungile care, în mod normal, nu sînt vizibile ochiului.

Ce mi-a plăcut însă, ba chiar m-a făcut să-mi doresc, este nua gamă de proiectoare, ce oferă o calitate HD a imaginii excelentă, chiar şi în condiţii de lumină puternică. Mi-aş cumpăra un astfel de proiector doar ca să înlocuiesc televizorul. În plus, BenQ aduce şi proiectoare pentru domenii precum cel educaţional. Găsiţi aici comunicatul de presă. E destul de lung, cu specificaţii plictisitoare dacă nu te interesează subiectul, dar conţine şi ceva detalii despre tehnologiile folosite. Preţurile sînt cele ale gamei anterioare şi, cum spuneau reprezentanţii companiei, în medie, la jumătate faţă de produsele competiţiei.

Altfel, ce mi se pare interesant e felul în care BenQ gîndeşte modul de utilizare. Calibrarea se face automat, aranjarea imaginii pe un perete se face în cîteva secunde. Din punct de vedere al interacţiunii cu utilizatorul, compania merită tot respectul.

Dacă vă interesează aşa ceva, cereţi un demo în magazinele de specialitate.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

2 comentarii

 1. Flicker-free e de bine. De fapt este vorba de frecvența mărită a licăririi LED-urilor care iluminează spatele panoului. Dell și HP îl au de vreo 2 ani pe seriile mai axate pe performanță. Sperăm ca Benq să vină într-adevăr cu prețuri competitive.

 2. Un pic mai greu cu segmentul proiectie home cinema. Băieți mai aveți de lucru la nivelurile de negru (0 IRE) chiar cu dark cip 3 , cât despre autocalibrare este încă o fantasma la nivel de gadget… implementarea este totul .deși ideea nu e rea. W7500 e oricum dificil de calibrat, dar per ansamblu e un proiector impresionant ca și claritate.