S-a lansat HTC One (M8), versiunea 2014

HTC a lansat noul HTC One (M8), model care, în 2014, e mai subţire, cu un ecran ceva mai mare şi cu o baterie mai bună, după cum se laudă cei de la HTC. Mai bună cu 40% ca durată de viaţă şi cu o nouă funcţie de tip power saving.

htc-one-m8

Specificaţii tehnice:

  • Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 801, 2.3GHz quad-core CPU
  • 2 GB RAM, 16 şi 32 GB spaţiu de stocare
  • NFC, Bluetooth 4.0, IR
  • Cameră foto frontală de 5MP, HDR, Full-HD 1080p
  • Cameră principală f/2.0, unghi de 28mm, 20 cadre pe secundă – UltraPixel (nu se specifică numărul de megapixeli, dar avînd în vedere performanţele slabe ale camerei de anul trecut – granulaţie, zgomot etc. – probabil că are 8MP)

Camera HTC One M8

Camera principală “e două.” Duo Camera include şi o cameră secundară pentru mai multă profunzime. Ocazie cu care apare o nouă funcţie, de refocus, UFocus. Bokeh simplu de aplicat, din soft, prin suprapunerea cadrelor cu profunzimi diferite. HTC promite să ofere un API dezvoltatorilor de aplicaţii foto.

htc-one-m8-landscape

Bateria HTC One M8

Din comunicatul de presă (ignoraţi limba română):

Noul Model HTC One (M8) impune un nou standard, bateria având o durată de viață cu 40% mai mare. Modul clasic de economisire a energie oferă timpi suplimentari de funcționare,  modul extrem de economisire a energiei permite o nouă extindere a autonomiei. Încărcată la maxim, bateria va oferi putere de funcționare pentru 14 zile, timp în care pot fi preluate apeluri, mesaje text și e-mail-uri. Modul de salvare energie poate fi activat manual sau automat și furnizează timpi adiționali de stand-by – 60 ore în plus pentru baterie 20%, 30 ore în plus pentru baterie 10%, 15 ore în plus pentru 5% baterie, funcție care scapă utilizatorii de stresul de a rămâne fără baterie la telefon.

Alte informaţii din comunicat:

Aplicațiile practice ale funcției Motion Launch™ sunt extinse prin intermediul husei Dot View a noului HTC One (M8), care poate fi activată prin două atingeri consecutive, astfel încât să afișeze ora, condițiile meteo, alerte cu privire la noi mesaje, e-mail-uri sau apeluri fără a fi necesară deschiderea husei sau activarea ecranului principal. Optimizată prin intermediul HTC Sense™ 6, husa HTC Dot View™ protejează ecranul, afișează notificări și permite interacțiuni, afișajul fiind stilizat în manieră retro, de tip matrice.

Îmi place HTC, dar am impresia că se chinuie un pic prea mult (foarte multe funcţii, foarte multe funcţii complexe, foarte multe funcţii pe care nu le va folosi nimeni) şi se pierd în strategii de marketing ineficiente.

Altfel, sînt de respectat pentru că încă mai inovează.

PS: Un fel de review, în WSJ.

1 comentariu

  1. Am un Samsung S3 obosit si scapat pe jos de n ori.. si tot astept de peste un an si ceva un telefon pe masura lui sa il inlocuiesc. HTC-ul asta e primul candidat serios. Cred ca dorinta asta a lor de inovare a dat roade :)