Legenda meșterului englez

În poza de deasupra, e mânerul de la ghena blocului de la mine din sat. Timp de vreo săptămână, mânerul ăla era mai mult pe jos decât la locul lui. Săriseră șuruburile în care era prins, iar când voiai să arunci gunoiul, trebuia să-l cauți.

Asta și pentru că ghena se accesează din exterior, să fie mai simplu mașinilor de gunoi. Și se și încuie cu cheia, spre disperarea homeleșilor care mai aterizează prin zonă (despre ăia, altădată).

Duminica trecută, chestia asta deja mă scosese din sărite. Și, ca orice român productiv în țara Coanei Veta, m-am uitat prin sertarul cu resturi de la IKEA, am luat un șurub de vreo 12 sau 14mm, am luat șurubelnița și dă-i și strânge.

În poza din stânga, șurubul din dreapta jos, ăla băgat până la capăt, ca la carte, este al meu. În timp ce învârteam la el, o vecină m-a întrebat dacă nu cumva oi fi de la firma de reparații, că se anunțase că va veni cineva să repare ușile pe la scările din jur. Nu, nu sunt.

S-a uitat un pic lung la mine, cred că s-a căutat și prin buzunare de ceva tămâie, să urle “piei, satană”, pentru că-n Anglia nu furi pâinea de la gura meșterului să-ți repare clanța de la ușă chiar dacă tre’ să aștepți două săptămâni până-și găsește timp și pentru tine, timp în care treci prin trei jafuri și două violuri.

În fine. Aparent, meșterul respectiv a ajuns și a reparat mânerul de la ghenă. L-a reparat fix ca-n poze: cu două șuruburi diferite, unul băgat strâmb, al doilea strâns doar pe jumătate.

Dar, vorba aia, afară cu imigranții, închideți granițele, take back control, Brexit means Brexit, dar unde mama naibii e instalatorul ăla polonez și unde e românul care-mi repara chestii prin casă? Ah, au plecat? Dar de ce? Că UK e un paradis!

1 comentariu

  1. Bagi mana in foc ca pe mester nu-l cheama Piotr sau Marian? :)