LG Cinema 3D – competiţia cu Samsung e bună

La fel ca în cazul monitorului Philips, şi în cazul celui mai recent lansat televizor LG din gama Smart TV am rămas dator cu nişte detalii. Am fost, săptămîna trecută, la evenimentul de lansare şi, cu ochelarii 3D pe nas, am căscat ochii la 3D-ul pe care-l poate oferi un televizor. Despre detalii tehnice n-o să discut, sînt alţii care fac asta însă pot să-mi dau cu părerea despre ce-am văzut.

Noul LG Cinema 3D Smart TV e primul pe care l-am putut digera. S-ar putea, totuşi, să existe o diferenţă foarte mare între clipurile demo – create, desigur, tocmai pentru a etala calităţile display-ului; e o practică frecventă la toţi producătorii, acelaşi lucru l-am spus şi despre imaginea “oglindă” a Smart TV-ului Samsung – şi conţinutul pe care-l vizionezi, de fapt, în realitate. În fond, depinde şi de producătorul de conţinut video. Iar cum conţinutul 3D nu cred că e dintre cele care creşte pe trotuarul din faţa blocului, parcă nu-ţi justifici încă o astfel de cheltuială. Dar, da, e un 3D mai bun decît ce-am văzut prin cinematografele de la noi.

N-o să scriu nici despre Dual Play, o tehnologie foarte mişto, care-ţi permite să joci “la dublu” orice permite împărţirea ecranului în două. Ideea e simplă: sînt două perechi de ochelari, pentru fiecare jucător în parte, şi fiecare vede jumătatea sa de ecran… pe tot ecranul. Chestie de polarizare, pricep. Alte detalii, la Radu, care explică mult mai bine decît aş putea s-o fac eu vreodată. Nici de telecomanda ce funcţionează precum “joystick-urile” de Wii n-o să spun nimic – a zis tot Radu; şi nici de ochelarii 3D foarte uşori, fără baterii.

O să adaug doar că LG a lansat un televizor care oferă ceva mai mult decît concurenţii de la Samsung, că a lansat un SDK pentru programatorii de aplicaţii şi că încearcă să adune cît mai mulţi producători să adere la o platformă unică, pentru a simplifica munca dezvoltatorilor, şi că, dacă stai un pic să te gîndeşti, concurenţa e foarte bună: preţul de pornire este undeva pe la 6.000 de lei, ceea ce înseamnă, în principiu, că, la anul, va fi la jumătate. Comparaţi cu preţurile primelor generaţii (ale ambilor producători), eu mă speriasem.

Altfel, pe mine încă nu mă tentează internetul pe televizor (deşi acolo e viitorul televiziunii prin cablu), deşi, la o primă vedere, spre desobire de competitorul direct, LG parcă are mult mai multe aplicaţii, jocuri etc. şi ceva mai mult potenţial. Ah, da, şi un parteneriat cu Disney şi, în curînd, şi aplicaţie Voyo.ro. Detalii se găsesc pe pagina oficială.

2 comentarii

  1. Si cu toate astea, tot nu cred ca LG este sau va fi mai bun decat Samsung. Crede-ma ca am incercat si i-am dat destule sanse: telefonul, 2 monitoare si vreo 2 electrocasnice, mi-s LG, insa cred ca am sa ma opresc aici cu Life’s Good. E drept, nu pot sa nu remarc detaliile, configuratiile, oferta si marketing-ul chiar foarte bun, insa nu, produsele lor sunt slabe. Am investit destul de mult in telefon, ca deh, sa fiu si eu mai trendy, nu? Rau am facut, ca se misca mai greu decat fostul Samsung Mini care nu avea nimic impresionant in el, dar macar isi facea treaba cu brio, fara lag-uri si fara crash-uri. Ca sa nu mai spun ca l-am luat pentru a-mi putea filma HD feciorul facand prostioare, doar ca pana porneste aplicatia si pana incepe sa filmeze, dureaza mai bine de 30 de secunde, timp in care momentul a trecut.
    Monitoarele…..unul nu-si mai pastreaza setarile, iar celalalt, la 2 luni de la punerea lui in functiune, nu mai intra in stand by si-mi tot afiseaza ceva buline saltarete pe langa un text de no signal. Aspiratorul….a fost deja in service de 2 ori.
    Prietenii mei sunt pe Samsung si nu au de ce sa se planga, ba chiar imi fac si ciuda cand ma joc si eu cu jucariile lor si vad diferenta. Asa ca NU, LG nu mai are un vot de incredere de la mine. Si din cate am mai tot citit, nu sunt singurul.

  2. Simple imi pare rau sa aud asta, dar iti garantez ca e vorba doar de ghinion. Posed un televizor 3D LG de 1 an de zile si este foarte ok. Comparatia nu se mai face demult pe branduri ci pe modele. Lucrez atat cu samsung cat si cu lg, iar majoritatea produselor defecte nu vin de la lg ;)
    Atat Samsung cat si LG au modele foarte bune dar si modele slabe. Majoritatea clientilor vor si ieftin si bun…trezirea, asa ceva mai rar. Dai cu cateva sute de lei mai putin dar vrei sa se vada sau sa se comporte ca un televizor mai scump ( de ex)
    Sfatul meu e sa iti alegi modelul cu bn, indiferent de brand si sa investesti intr-o extragarantie daca ai ocazie. Electronicele sunt imprevizibile trust me!