Măgării la BRD: cum să tragi o rată de patru ori şi să nu vrei să restitui banii

Mă duc turbată la BRD şi întreb ce s-a întîmplat. Răspunsul lor, după îndelungi verificări, a fost halucinant: sistemul a încasat de 4 ori rata pentru maşină în loc de o singură dată. Deci, în loc de 1.000 de lei, eu am plătit 4000 de lei. (…) Ideea lor genială era să las banii aşa şi se vor scădea din costul total al creditului. Dar eu nu vreau, pentru că nu e vorba de o sumă mică, şi pentru că aveam altceva de făcut cu banii luna asta, nu peste doi ani.

De aici. Pentru că se poate. Şi pentru că nu-i verifică nimeni. Şi pentru că au destui bani să-i doară-n internet banking de potenţialele amenzi de la OPC. Şi pentru că se poate, că ei sînt şmecheri şi-i plătesc pe Ilie Năstase, pe Hagi şi pe Nadia Comăneci să le facă reclamă. Asta aşa, în caz că aţi uitat de păţania mea din octombrie, cînd am schimbat lei în euro, la ghişeul Raiffeisen, şi mi-au luat de pe card de trei ori mai mulţi  bani, de-a ajuns ştire la ProTV.

Nu e ca şi cînd BRD n-ar fi cunoscuţi drept nişte băieţi inteligenţi, care fac măgării de fiecare dată cînd au ocazia. Că internet bankingul lor e o chestie dubioasă, pentru care trebuie să confirmi plăţile prin telefon, ca şi cînd netul ar fi inexistent, e deja o poveste intrată în analele bancare, e antologică şi irepetabilă.

Dar de ce ai fi atît de mizerabil încît să-ţi tragi de patru ori o rată şi să faci figuri la restituirea banilor? Sper să aibă grijă OPC să rezolve repede problema. Recomand să vă căutaţi o bancă serioasă.

15 comentarii

 1. Si care ar fi acea banca serioasa? Intreb la fel de serios, ca vreau sa-mi fac asociatie sportiva si trebuie sa am si un cont bancar.

 2. Eu de 7 ani lucrez cu Transilvania. Nu am avut probleme. O recomand

 3. Da, ING sunt seriosi rau…ptr. 15 lei depusi intr-un cont de-al lor, am platit comision 10 lei. Foarte seriosi!

 4. In general omul sfinteste locul prin bancile de la noi. Am lucrat o vreme cu BancPost. Cand persoana cu care lucram de la ei a plecat, s-au stricat lucrurile iremediabil.
  Am trecut apoi pe RBS. Dupa cam 1 an persoana cu care lucram a nascut si iar s-au stricat lucrurile.
  ING-ul am vazut ca au in general persoane ok, dar am intalnit si uscaturi pe la ei.

 5. Recomanzi mai sus Unicredit ???
  Glumesti cred…

 6. Eu cont la Banca Transilvania si nu au facut nicio magarie. ING are megataxe de administare, la fel Raiffeisen.

 7. @Emilian: confirm si eu ca Transilvania e ok. Am avut cateva situatii cand am avut nevoie de ajutorul lor din backoffice, si s-a rezolvat de fiecare data. Au totusi comisioane mari la incasarile pe cont. In plus, specific in anul de gratie 2013 au niste probleme temporare (sper eu) din cauza ca si-au schimbat sistemul informatic la 1 ianuarie, si inca nu le merge cum trebuie (am intalnit facturi neplatite la timp si neanuntate, extrase de cont de card neemise, cineva se plangea pe net ca i-au schimbat datele de identificare). De aceea, as recomanda sa nu iti deschizi cont la ei pana prin aprilie, sa aiba timp sa-si rezolve problemele.

  @Alex: Unicredit, nu, niciodata, decat daca n-au mai ramas in Romania decat Unicredit, BCR si BRD :) Dupa OUG 50/2010 mi-au luat abuziv comision de rambursare anticipata, pe care mi l-am recuperat 4 luni mai tarziu doar cu OPC-ul.

 8. Buna ziua,

  Monitorizam cu atentie blogosfera si, normal, situatia descrisa pe blogul lui Arhi ne-a atras atentia. Ea a fost verificata si nu s-a confirmat. De altfel, chiar respectiva clienta a intervenit pe blogul lui Arhi, spunand ca banii “i-au revenit in cont” (de unde nu fusesera de altfel niciodata plecati).

 9. @Banca ok: 3 lei pe lună contul curent sunt megataxe? Dacă iei salariul prin acel cont, taxa devine zero lei. 0 lei pentru depuneri şi extrageri de bani în contul propriu sunt megataxe? Zero lei costul cardului sunt megataxe? Tu cu ce bancă lucrezi?

 10. @BRD: Cred că ar fi o idee mai bună să vă monitorizaţi atitudinea angajaților şi nu veţi mai avea motive să monitorizaţi blogosfera.

 11. Consider ca BRD a inceput sa devina o banca putin neserioasa. Bancomatele sunt goale sambata si duminica iar in zilele cand sunt alimentate cardurile cu pensii sau salarii, bancomatele sunt alimentate doar cu bancnote de 10 lei. Ti se sugereaza de la ghiseu sa faci cumparaturi cu cardul sau sa scoti bani de la POS, cu suportarea unui comision de 0,5% din suma scoasa. Ce spuneti, e corecta chestia asta?

 12. Cum puteti spune: Măgării la BRD, cand e vorba de o banca salvatoare?

  Eu am imprumutat 5.000 de euro de la un prieten spunandu-i ca in 04.09.2014 voi fi despagubit de BRD pentru banii depusi la CEC.

  Din cauza “competentei” angajatilor dosarul mi-a fost respins pentru ca, in loc sa retina dovada transferului banilor de la CEC la BRD, in original, mi-au retinut copia.

  Am facut cateva reclamatii on-line si mi-au raspus ca ma vor contacta telefonic, dar in zadar…

  Sesizand si direct la banca au venit in “ajutorul” meu spundnadu-mi ca ma ajuta imbrumutandu-mi bani cu 8,3% domanda pe an.